Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua revine spectaculos și învinge CS Dinamo Știința

CSA Steaua revine spectaculos și învinge CS Dinamo Știința

Sala Regimentului de Garda Mihai Viteazul din Capitală a fost prea mică pentru suporterii care au vrut să vadă partida tur din sferturile de finală ale Cupei României dintre CSA Steaua și CS Dinamo Știință, partidă câștigată de CSA Steaua cu scorul de 83 la 78.

Comisar și arbitri delegați

Partida a fost oficiată de Alexandru Olaru, Șerban Rasoga și Sorin Drugău, sub supravegherea comisarului din partea FRB, Svetlana Simion.

Desfășurarea meciului

Oaspeții au început mai bine partidă, însă la jumătatea primului sfert echipa gazdă a reușit să preia pentru prima oară conducerea și să ducă scorul la 11 la 9, printr-o aruncare de trei puncte semnată Karlo Vragovic. Dinamoviștii a profitat de replierea slabă a echipei antrenate de Cătălin Burlacu și și-a adjudecat primul sfert cu scorul de 22 la 18.

Sfertul secund a continuat sub semnul echilibrului, dar un coș de trei puncte reușit de Javon Masters îl obligă pe antrenorul steliștilor să solicite un time-out pentru a opri elanul dinamoviștilor. În ciuda timpului de odihnă solicitat de Burlacu, Jeremic și Masters măresc avansul echipei oaspetele la 8 puncte, cu trei minute rămase pe tabela din sfertul secund. Jovanovic reușește să mai reducă din handicap în ultima secundă a sfertului secund, astfel, la pauza mare tabela indica scorul de 48 la 39 în favoarea lui CS Dinamo Știința.

După 20 de minute de joc, conducătorul de joc al dinamoviștilor, Javon Masters, a fost cel mai bun jucător de pe teren, cu 13 puncte și 6 pase decisive.

Mladen Jeremic arătă de ce este unul dintre cei mai buni marcatori din campionat și înscrie două aruncări de trei puncte consecutive, reușite care duc scorul la 60 la 49 în favoarea echipei sale.

CSA Steaua profită de faultul tehnic luat de banca tehnică a lui CS Dinamo și momentele de confuzie ale jucătorilor lui Tudor Costescu și datorită lui Ronnie Harrel reduce diferență la doar un punct (62 la 61) înainte de intrarea în actul decisiv.

Javon Masters este schimbat de Tudor Costescu, din cauza faptului că a acumulat 4 greșeli personale și Vragovic își pune echipa în avantaj cu o aruncare de la distanță. Tony Gugino readuce Dinamo în avantaj, printr-un and one, cu doar 3 minute și 30 de secunde rămase de joc, însă Karlo Vragovic restabilește egalitatea de la linia de libere. Jovanovic râmăne liber în zero grade și transformă o aruncare de trei puncte care duce Steaua la două posesii distanță, 78-73. Badiu comite un turnover și același Jovanovic scapă singur pe contraatac și duce scorul la 82-76, cu 33 de secunde rămase de joc pe tabelă. Jovanovic mai își trece în cont un punct de la linia de libere și CSA Steaua se impune cu scorul de 83 la 78

Cheia meciului

În opinia mea cheia partidei a fost reacția slabă a jucătorilor dinamoviști la presiune. În ultimele 3 minute ale sfertului trei, când banca tehnică a fost sancționată cu fault tehnic, dinamoviștii au comis trei greșeli consecutive care au dus la coșuri ușoare și au permis Stelei să revină în joc grație unui run de 8-2.

Fazele meciului

  • Cu 3 minute și 15 secunde rămase din primul sfert, Javon Masters accelerează pe contraatac și finalizează printr-un slam dunk extrem de spectaculos.
  • Cu câteva secunde rămase din sfertul trei, Radu Vîrnă pătrunde în forță și vrea să finalizeze prin slam dunk, însă Barro se opune printr-un capac senzațional.

Vom reveni cu material video. 

Faulturi tehnice

Banca dinamoviștilor a fost sancționată cu fault tehnic pentru proteste, după o fază în care Paul Helcioiu și Tudor Costescu au contestat vehement decizia arbitrilor privind o minge care a ieșit din suprafața regulamentară de joc.

Principalii realizatori

Keith Clanton a fost cel mai eficient jucător de pe teren cu un indice de 25 de unități la acest capitol, datorită celor 10 puncte, 13 recuperări, 3 pase decisive și 4 capace. Strahinja Jovanovic a fost cel mai bun marcator cu 21 de puncte, iar Karlo Vragovic a terminat partida cu 20 de puncte. 

De la CS Dinamo Știința s-a remarcat Tony Gugino, cu un double-double format din 17 puncte și 11 recuperări. Javon Masters a terminat partida cu 13 puncte și 8 pase decisive, iar Ousmane Barro a contribuit cu 13 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive. 

1 comentariu la aceasta stire:
  • Twister :

    Ciudat
    Nu ati zis absolut nimic de meciu dintre U și Sibiu nici înainte nici după... mai ales ca e Derbyu Ardealului in sferturile cupei. Nu reproșez, sunt doar puțin intrigat.

    cu 4 ani în urmă (29.12.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!