Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua și Dinamo București s-au impus în deschiderea etapei a treia a Ligii Naționale

CSA Steaua și Dinamo București s-au impus în deschiderea etapei a treia a Ligii Naționale

Prima zi din etapa a treia a Ligii Naționale de Baschet Masculin a programat dueluri din cadrul conferinței B, vineri seara (14.10) câștigătoare fiind CSA Steaua București și Dinamo București.

Duelul din Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul” a avut nevoie de o repriză suplimentară, învingătoarea fiind decisă cu o aruncare de trei puncte, iar în Sala Dinamo formația alb-roșie a obținut un succes clar.

CSA Steaua București - CSM Focșani: 89-88, după overtime (19-29, 25-17, 12-14, 21-17, 12-11)

Vrâncenii au avut un debut excelent de meci, șase încercări bune de la distanță fiind trecute în dreptul jucătorilor lui Mihai Petruț și avantajul maxim era de +12. Steaua a putut să vină cu replica până la pauza întâlnirii și tabela a indicat 46-44 pentru oaspeți după 20 de minute, în acest interval de timp câte doi jucători din fiecare echipă fiind în double figures.

Steaua a preluat conducerea pe parcursul sfertului trei (52-50), CSM Focșani replicând de acolo cu un parțial de 10-0 și la intrarea în sfertul decisiv avea patru puncte în față. Bucureștenii au putut întoarce din nou situația și cu triplele lui Vasile și Vragovic ajungeau la 73-67, meciul intrând în overtime cu liberele transformate ale lui Reljic la 77-77, acesta fiind faultat pe aruncare.

Ambele s-au aflat în față în repriza suplimentară, Cătălin Petrișor ducând-o pe CSM Focșani la 88-86 cu nouă secunde înainte de final. Strahinja Jovanovic avea să-și încerce norocul din spatele arcului de cerc și a fost precis, aducând victoria Stelei cu scorul de 89 la 88.

Jovanovic a fost și principalul marcator pentru roș-albaștrii (23 de puncte, 8 pase decisive, 6 recuperări), iar Karlo Vragovic l-a urmat cu 19 puncte (4/6 din spatele arcului de cerc), Peter Olisemeka semnând un double-double spectaculos (15 puncte, 16 recuperări). Mo Pratt (21 de puncte, 11 recuperări, 6 assist-uri) și tandemul Ionuț Berceanu-Kevin Johnson (ambii 15 puncte) au condus ofensiva oaspeților.

Steaua ajunge la 1-1 în campionat și o să joace pe terenul Lagunei București, iar CSM Focșani coboară la 1-2 și o să primească vizita formației CSM Constanța.

CS Dinamo București - Laguna Sharks București: 88-51 (21-13, 26-18, 29-13, 12-7)

Dinamo a avut oarecare probleme doar până la jumătatea celui de-al doilea sfert, când după un run de 11-0 s-a putut desprinde serios și la cabine a intrat cu un avantaj format din două cifre, 47-31. În prima repriză dinamoviștii au stat cu 8/14 de la distanță, experimentații Mandache și Moldoveanu contribuind pentru 6/10 la acest capitol.

Alb-roșii au controlat în totalitate meciul după revenirea de la cabine, ecartul trecând de 30 de puncte în destule momente și s-a terminat cu 88 la 51 în favoarea lui Dinamo. Procentajul din spatele arcului de cerc a reprezentat un mare plus în ofensiva gazdelor, care au înscris 13 coșuri de trei puncte, prin asta egalând recordul din acest început de sezon.

Jeremiah Tilmon a totalizat 14 puncte și 7 recuperări, având 100% procentaj din acțiune (5/5), următorul marcator pentru Dinamo fiind Andrei Mandache (13 puncte, 5 pase decisive, 3/6 de la distanță), iar patru jucători au marcat fiecare câte 12 puncte. Aleksandre Phevadze (17 puncte, 6/6 din acțiune) și Will Saunders (14 puncte, 5 recuperări) s-au remarcat din tabăra Lagunei.

Dinamo trece la 2-1 bilanț cu acest rezultat și are o deplasare grea la Oradea etapa viitoare, iar Laguna coboară la 0-3 și o să primească vizita Stelei.

*foto: Facebook Steaua București

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!