Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua, victorie clară împotriva celor de la BCM U Pitești

CSA Steaua, victorie clară împotriva celor de la BCM U Pitești

CSA Steaua a reușit a doua victorie în acest sezon al LNBM – Grupa Valorică A, după ce a trecut pe teren propriu de BCM U Pitești, scor 94-81, în etapa a V-a a Ligii Naționale.

CSA Steaua a început meciul în formula Ron Harrell, Radu Vîrnă, Strahinja Jovanovic, Radoslav Spasojevic și Keith Clanton. De partea cealaltă, Piteștiul i-a avut în primul cinci pe James Washington, Marius Măciucă, Goran Gajovic, Danilo Tasic și Devin Searcy

Jovanovic a marcat 4 puncte consecutive în startul partidei pentru steliști. Măciucă a răspuns de la 3 puncte, iar argeșenii au preluat conducerea prin Searcy (6-9). Vîrnă a egalat printr-un coș de 3 puncte din pasa lui Harrell. Clanton și Tasic au schimbat apoi mai multe coșuri iar Searcy a dus Piteștiul la 4 puncte (12-16). Jovanovic și Spasojevc au reușit însă împreună o serie de 10-0, cu care au adus Steaua în avantaj (22-16) și l-au forțat pe Florin Nini să ceară time-out. Davis și Mandache au venit însă de pe bancă și au dus avantajul Stelei la 9 puncte, scor 26-17.

Și sfertul secund a aparținut total Stelei. După coșul lui Danilo Tasic, care aducea Piteștiul la 7 puncte (30-23), Andrei Mandache a marcat un coș de 3 puncte care a deschis un run de 11-4 pentru gazde (41-27). Vragovic a dus diferența 15 puncte, grație unui coș de 3 puncte, în timp ce Searcy și Harrell au semnat ultimele coșuri ale primei reprize și au adus Stelei un avantaj de 15 puncte la pauză, scor 46-31.

Mandache a deschis a doua repriză, după o intercepție, dar Tamulis a redus diferența la 12 puncte, cu un coș de 3 (50-38). Steliștii și-au păstrat însă calmul iar Vragovac a mai marcat însă un coș de 3 puncte iar același Mandache a dus diferența la 19 puncte, scor 68-49. Finalul sfertului trei a aparținut argeșenilor, care prin Gajovic și Tamulis au redus diferența la 15 puncte după 30 de minute, scor 69-54. Sfertul patru a aparținut însă din nou steliștilor. Remarcatul partidei a fost fără îndoială Keith Clanton, care a „curățat” ambele panouri. De partea cealaltă, replica Piteștiului a venit din partea lui Searcy, Măciucă și Tamulis. Cu toate acestea, avantajul Stelei a luat proporții, iar după dunk-ul lui Harrell, diferența a ajuns la 22 de puncte, scor 90-68, cu 3:09 rămas de jucat din meci.  Danilo Tasic a avut câteva execuții spectaculoase pe finalul atacului, prin care a reușit să mai reducă din deficit iar Ciotlăuș a reușit un buzzer beater care a stabilit scorul final 94-81 pentru steliști.

Keith Clanton a fost cel mai bun om al partidei, cu 25 de puncte, 17 recuperări (10 ofensive) și 3 capace. Rado Spasojevic a adunat 15 puncte, Jovanovic 14 și Andrei Mandache 13 puncte. De partea cealaltă, Devin Searcy (20 de puncte, 13 recuperări) și Danilo Tasic (13 puncte, 11 recuperări) au reușit și ei câte un double-double.

Pentru CSA Steaua, aceasta a fost a doua victorie din actualul sezon și ajunge la 2-3, în timp ce Piteștiul ajunge la 4 înfrângeri din cinci meciuri în actuala stagiune. Etapa viitoare, Steaua întâlnește Dinamo, în timp ce BCM U Pitești primește acasă vizita celor de la CSU Sibiu.

*foto: facebook Steaua Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!