Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua, victorie clară în fața lui Dinamo Știința, în derby-ul Capitalei

Eduard Popa

Eduard Popa
17.11.2018

steaua dinamo baschet

CSA Steaua a trecut de Dinamo Știința București, scor 81-66, într-o partidă care contează pentru etapa a șaptea a Ligii Naționale de Baschet Masculin, grupa valorică A.

CSA Steaua a început cu Vlahovic, Vîrnă, Delas, Djuric și Spencer, în timp ce Dinamo i-a avut în primul 5 pe Deloach, Stefanovic, Baker, Vrkic și Calenic.

Dinamo a avut un start mai bun de partidă iar Justin Baker a făcut scorul 5-2. A urmat însă un run de 11-2 al gazdelor, cu pivotul Skylar Spencer în prim plan (13-7). Același Spencer avea să mai înscrie de două ori iar Vîrnă a pus ultimele puncte ale primelor 10 minute, cu un slam dunk, scor 22-14. Lucic și Mandache au deschis sfertul secund cu un slam dunk și o reușită de 3 și au dus scorul la 27-16. Vrkic a răspuns cu un coș de 3 pentru dinamoviști. După coșul de 3 puncte al lui Mandache (scor 34-23), Tudor Costescu a cerut un time-out în care a reproșat defensiva echipei sale. După time-out, Dani Ioniță a pus 2 puncte pe tabelă, dar Djuric a răspuns cu un and-one. A urmat o perioadă de secetă la ambele coșuri, dar și un run de 8-0 al dinamoviștilor, care au dus scorul la 38-33. Steaua a pus primele puncte după patru minute prin Ante Delas, de la linia de fault. Același Delas a reușit un and-one cu 25 de secunde rămase și a stabilit scorul primei reprize, 41-33.

Steaua a dominat debutul reprizei secunde, cu un run de 10-2. A răspuns tânărul Marcu Badiu, cu un coș de 3 puncte (51-38). Finalul sfertului a aparținut tot gazdelor. Ante Delas a scos un fault destul de dur de la Baker și a mai marcat încă o dată pe final de sfert, ducând tabela la 59-42 după 30 de minute. Tot Delas a deschis ostilitățile și în sfertul patru, iar Spencer a înscris cu un slam dunk spectaculos după assist-ul lui Vlahovic (63-42). Calenic a înscris din pasa lui Badiu, dar Mandache a reușit două coșuri de 3 puncte consecutive (69-46). Deloach a înscris și el de 3, dar Delas a marcat 5 puncte consecutive (74-51).  Finalul partidei a aparținut oaspeților, care au reușit să revină pe tabelă grație unui parțial de 15-3, fapt ce l-a făcut pe Sasha Ocokoljic să ceară time-out, chiar dacă avea un avantaj de 11 puncte (77-66) și ai rămăseseră 33 de secunde. Vlahovic a obținut două libere pe care le-a transformat, apoi a făcut o intercepție cu două secunde rămase, a fost căpăcit de Ioniță, dar Delas a pus o recuperare ofensivă cu care a închis tabela la 81-66.

Andrei Mandache a reușit un meci aproape perfect, cu 22 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Ante Delas a marcat 20 de puncte și Skylar Spencer a reușit un double-double spectaculos, cu 17 puncte și 13 recuperări. De partea cealaltă, Zoran Vrkic a marcat 16 puncte cu 8 recuperări, în timp ce Michael Deloach a înscris 15 puncte, dar cu 1/8 de la 3 puncte.

După acest meci, CSA Steaua ajunge la 3-3 cu un meci mai puțin disputat, în timp ce Dinamo Știința are 0-7.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!