Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM 2007 Focșani câștigă disputa cu CSM Miercurea Ciuc

CSM 2007 Focșani câștigă disputa cu CSM Miercurea Ciuc

Miercuri, 17 martie, Sala Trivale din Pitești a găzduit confruntarea dintre CSM Miercurea Ciuc și CSM Focșani 2007. Formația din estul țării a reușit un prim sfert excelent și, cu toate că adversarii și-au adjudecat două din următoarele trei perioade, victoria a aparținut focșănenilor: 77-66.

Trupa din Harghita a început cu un prim cinci alcătuit din Miles Bowman Jr., Octavian Șerbănescu, Rait Laane, Dainius Chatkevicius și Vlad Corpodean, în timp ce formația de start a echipei din Vrancea a conținut următorii baschetbaliști: Jimmie Taylor III, Cătălin Petrișor, Milos Pesic, David Antonescu și Djordje Simeunovic.

Primul sfert a fost controlat în întregime de către elevii antrenați de Mihai Petruț. La jumătatea actului inaugural, scorul era 10 la 0 pentru CSM Focșani, după trei coșuri înscrise de Simeunovic și o triplă marcat de Petrișor. Emanual Shepherd a spart gheața pentru CSM Miercurea Ciuc, care a reușit un parțial de 8-2, însă Pesic și Sampson au stabilit scorul final al primului sfert: 17-8.

A doua perioadă de joc a început cu puține realizări, consemnându-se doar patru coșuri în primele cinci minute. Următoarele cinci minute s-au desfășurat sub spectrul echilibrului, principalii remarcați fiind Shepherd și Simeunovic. CSM Focșani a reușit să își mențină avantajul, conducând cu opt punct la pauză: 33-25.

După „revenirea de la vestiare”, străinii celor două tabere au făcut spectacol, întrecându-se în reușite de la semidistanță și din afara semicercului. Cel mai bun jucător a fost Robert Sampson, care a înscris zece din cele douăzeci de puncte marcate de echipa sa în sfertul al treilea. Acesta s-a încheiat cu scorul de 53 la 46 pentru CSM Focșani. În actul decisiv, harghitenii au încercat să revină pe tabelă, însă focșănenii au jucat mai bine și au obținut victoria: 77-66.

Cei mai buni jucători din tabăra învingătoare au fost Robert Sampson (26 de puncte), Djordje Simeunovic (20 de puncte) și Jimmie Taylor III (17 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Emanual Shepherd (22 de puncte), Rait Laane (17 puncte) și Brandon Alston (15 puncte). 

În urma acestui rezultat, CSM 2007 Focșani obține al 5-lea succes stagional, în timp ce CSM Miercurea Ciuc ajunge la un bilanț de două victorii și 14 înfrângeri.

Turneul de la Pitești se încheie cu derby-ul dintre gazda BCM U Pitești și liderul LNBM, BC CSU Sibiu. Partida se desfășoară de la ora 19:00.

*foto: Facebook – CSM Focșani 2007 oficial

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!