Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM București înscrie peste 100 de puncte pentru prima dată împotriva lui Dinamo

Adrian Micinic

Adrian Micinic
24.03.2012


Foto: obiectiv subiectiv

CSM București a repurtat cel de-al 18-lea succes stagional. A fost o victorie scontată împotriva uneia dintre echipele care în pofida tradiției și a bilanțului, este de victimă sigură împotriva oricui la această oră. Trupa lui Hristu Șapera a spulberat pe Dinamo cu scorul de 110-59.

Cel mai tânăr antrenor din Divizia A masculin a profitat de ocazie și a oferit minute de joc tuturor componenților lotului. Zece din cei 11 baschetbaliști echipați pentru acest meci au bifat cel puțin 13 minute de joc împotriva formației care a adunat cele mai multe titluri naționale. CSM-ul a stabilit un record stagional de puncte marcate pe parcursul unei partide. E al 3-lea meci din campionat și cel de-al 4-lea la general în care elevii lui Șapera ating pragul de 100 puncte înscrtise.

Datorită rotației generoase fiecare jucător de la CSM a punctat și fiecare a făcut-o cel puțin de două ori din acțiune. Principalii realizatori au fost Garry Gallimore și Bryson McKenzie. CSM-ul a terminat cu șase jucători la cel puțin 10 puncte înscrise.

Pe de altă parte, în drum spre o victorie care păstrează echipa bucureșteană în cursa pentru obținerea unei poziții favorabile înaintea playoff-ului, CSM-ul a obținut cea de-a 6-a victorie în confruntările cu Dinamo București. Cele două s-au confruntat de șapte ori, prima partidă fiind adjudecată de către Dinamo. Următoarele șase au fost încheiate cu victorie pentru CSM.

Este prima dată când CSM-ul marchează peste 100 de puncte împotriva celei mai titrate echipe din baschetul masculin românesc și totodată cea mai mare diferență înregistrată între cele două. Precedentul a fost de 46 lungimi, scor 92-46, pe 14 aprilie 2010, în turneul playout al ediției de campionat care a consemnat prima retrogradare din istoria lui Dinamo.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!