Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Corona Brașov a bifat primul succes în Liga Națională

CSM Corona Brașov a bifat primul succes în Liga Națională

Runda cu numărul trei din Liga Națională de Baschet Masculin s-a încheiat cu o zi plină de meciuri, unul fiind programat în Banat miercuri seara, 11 octombrie. CSM Corona Brașov a reușit să câștige pe terenul lui SCM Timișoara, 85-81, rezultat care a însemnat primul pas pozitiv pentru nou-promovată în Conferința A.

Timișoara: Makale Foreman, Robert Schipor, Nikola Gajic, Edward Petrescu, Adam Mirkovic

Brașov: Brandon Anderson, CJ Williams, Andrei Petică, Andrei Oinaru, Ousmane Barro

Vizitatorii au avut un început de joc mult mai reușit și în decurs de 150 de secunde au ajuns la 0-6, de unde SCM Timișoara a putut să egaleze. Barro și Oinaru au ajutat-o pe Corona Brașov să revină la un avantaj de două posesii (6-10), iar Andrei Gheorghe a menținut diferența în urma unei aruncări precise de afară. Liberele lui Kesar, respectiv Gajic au contribuit la reducerea handicapului și alb-violeții s-au apropiat la o singură lungime, pentru ca finalul sfertului să fie gestionat mai bine și tabela a indicat 21-19.

Perioada excelentă a timișorenilor a continuat cu tripla lui Gajic din debutul sfertului doi, Gray fiind cel care a oprit run-ul la 24-21. Galben-albaștrii au venit în multiple ocazii la -1, dar au ratat egalarea și echipa lui Dragan Petricevic a pedepsit cu încă o perioadă bună pe plan ofensiv, cu triplele lui Foreman fiind 37-29. Diferența s-a menținut ulterior de cel mult șapte puncte și liberele lui Scott-Grayson au închis prima repriză cu 45-38 în favoarea gazdelor.

La scurt timp de la reluare s-a trecut în double digits în premieră în acest duel, iar Kesar a urcat scorul la 50-38 cu o aruncare din cârlig precis. Williams a bifat un three-point play prin care a redus deficitul la opt puncte, reușita lui Oinaru fiind cea care a forțat gazdele să ceară primul time-out din repriza secundă (53-47). Peste câteva posesii, SCM Timișoara a putut să-și formeze din nou un avantaj de 10 puncte, Cane fiind trimis la linia de fault în câteva rânduri (60-53) și același fundaș american a scăzut diferența la -4, după care Gajic a închis sfertul cu 65-58 prin reușita sa de la distanță.

Foreman a rămas mână sigură din spatele arcului de cerc și cu aruncări consecutive a făcut 71-60, de unde brașovenii au reușit să înjumătățească handicapul. Cane i-a făcut pe amfitrioni să solicite un timp de odihnă la 73-69 și tot el a beneficiat mai târziu de o liberă suplimentară după ce a fost faultat pe aruncare. Petică i-a readus pe galben-albaștrii la conducere, după care s-a mers cap la cap și au urmat ratări de ambele tabere, iar cu un minut înainte de final Cane a marcat pentru 78-80. Scott-Grayson a răspuns cu and-one-ul prin care Timișoara a trecut în față, iar Cane a avut sânge rece de la semi-distanță și gazdele au ratat din acțiune în urma unui timp de odihnă, pentru ca în cele din urmă scorul să fie 81-85.

Andrei Petică a adunat 22 de puncte (5/8 de la distanță), 3 recuperări și 2 pase decisive în succesul Brașovului. Armin Cane a stat cu 19 puncte, 3 pase decisive și 2 intercepții în 14 minute, venind de pe bancă.

Makale Foreman a terminat cu 25 de puncte (7/11 de afară), 4 recuperări și 3 pase decisive, următorii marcatori ai Timișoarei fiind Igor Kesar (18 puncte, 4 recuperări) și Nikola Gajic (16 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive).

În etapa a patra, de la finalul acestei săptămâni, SCM Timișoara (2-1) va juca în fieful lui U-BT Cluj, în timp ce pe CSM Corona Brașov (1-2) o așteaptă duelul de acasă cu Dinamo București.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

7 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    catastrofe
    nici nu stiu ce sa zic,nu ai cum sa joci atat de prost
    m-as bucura sa nu ne calificam in play off,pentru ca doar asa poate se reseteaza ceva in mintile intunecate din conducerea SCM altfel reluam vechea placa marca inregistrata(DP)
    eu cred ca mai prost ca azi nu putem juca(oare?),sunt curios sa vad ce zice DP

    cu 6 luni în urmă (11.10.2023)
    • SCM Timișoara timisoara:

      Slăbuți tare
      din orice punct de vedere. Fără atitudine, fără agresivitate, multe mingi pierdute extrem de ușor. Noroc cu Makale care i-a tras după el 3 sferturi ca altfel ar fi fost 10+ pt Brașov. Ma intreb de ce l-a ținut Dragan pe banca la final, parea singurul care ar fi putut câștiga meciul.
      Diferența enorma între garniturile de romani din pacate. Se știe ca Dragan își plimba romanii între colțul din atac și cei mai pasivi adversari in apărare, dar la ce atitudine au avut azi baietii, nici măcar asta nu meritau.
      Mie mi s-a părut foarte urâtă prestația Timișoarei.

      cu 6 luni în urmă (11.10.2023)
    • Doruiovan:

      Mai profesore
      Mai profesore-doktore-academicianule-conferentiare, debitezi atatea prostii, de chiar devii penibil.
      Unde ai vazut tu jocul prost mai neterminatule?
      Greseli pe final da, ratari si decizii pripite DA, dar echipa care baga 81 de puncte, FARA sa joace doi conducatori de joc valorosi, nu poti sa spui ca a jucat prost, decat in mintea ta obsedata.

      Poate daca ai veni tu, ar fi mai bine?
      “Marele profesor-antrenor ratat” 😂😂

      Nu esti un “suporter fidel”, nu ai fost niciodata, ci esti doar un filozof frustrat, cunoscut in lumea baschetului timisorean, si care are o singura tinta-Petricevici.

      Nu scrii de echipa, nu scrii niciodata dupa victorii, nu feliciti niciodata, ci la fiecare infrangere ai o singura obsesie.

      Da, asta esti TU, “Adis”, un hater nerealizat din toate punctele de vedere.

      P.S. A daaa, acest “Mina Ioan”, un alt mare “pittbull” al Timisoarei, tot din acelasi grup de neterminati se trage.
      Nu il apar pe Petricevici, nici nu-l cunosc, dar este atat de evident ce doresti sa faci.
      Iar eu care stiu cine esti/sunteti o sa va dau un asemenea raspuns de fiecare data cand apareti cu HATE-UL asta.

      cu 6 luni în urmă (12.10.2023)
    Raspunde
  • Mina Ioan :

    Baschet Timișoara =Păcăleală !
    Mastodontul (DP=200 kg) nu mai poate păcăli arbitrii, jucătorii, politicienii corupți din TM, spectatorii făcând figurație la marginea terenului sub camerele ferebeului. Am citit articolul apărut în Sporttim.ro despre cum și-a jucat rolul de "antrenor " toată cariera lui și ar fi cazul să se ia ceva masuri până nu mai distruge încă o echipă! Rușine!!!

    cu 6 luni în urmă (11.10.2023)
    • Doruiovan:

      Frumoasa Timișoara
      Orașul asta nu mai are sport , nu mai are echipe competitive la înalt nivel, nu mai are infrastructura ......dar în schimb are multa URĂ!
      Doar comentarii negative , oameni ( putini dar care dau din gura ) care doar vor sa distrugă! Nu apreciază munca , efortul !
      Domnilor , asa e sportul .....mai pierzi mai câștigi! Când se pierde e hate mare ! Când se câștigă....nimic .
      De ce nu ajutați, în loc sa criticați!
      Avem ramase în prima Liga doar 2 echipe , handbal și baschet , cred și rugbi , hai sa le dam Hate la toate , sa nu mai avem nimic .....sportul e la pământ în Timișoara. Echipele astea fac eforturi enorme sa rămână competitive . Hai sa le ajutam cum putem fiecare !

      cu 6 luni în urmă (12.10.2023)
    • SCM Timișoara adis:

      @doruiovan
      nu ai inteles nimic din comentariile mele si dupa cum vad ca scrii nu cred ca ai treaba cu vreun sport
      1.nu l-am am jignit niciodata pe DP
      2.l-am criticat in ultimii 2ani cand am vazut ca nu s-a schimbat nimic fata de acum 12 ani cand a venit prima data
      3.nu am treaba cu lumea baschetului(doar suporter)
      4.cu ce te-ar fi multumit faptul daca castigam ieri---era o victorie mincinoasa---totusi am jucat cu o nou promovata
      5.ce munca ?ce efort ?sa apreciez.sunt jucatori sub contract care care trebuie sa joace,daca nu sunt multumiti pot pleca nu-i tine nimeni cu forta
      6.eu nu am cum sa felicit echipa chiar si cand castiga daca a jucat prost.prefer sa pierd un dar sa vad ca echipa mea joaca ceva,sa am sperante ca mergem inainte ,nu batem pasul pe loc

      PS.
      dupa jignirile si ura cu,care ai scris sigur faci parte din anturajul echipei,dar in loc s-ai ajuti le faci numai rau,NICIODATA SA NU LAUZI CEVA CE MERGE PROST CHIAR DACA LA PRIMA VEDERE ARATA BINE
      (stai linistit nu ne cunoastem)

      cu 6 luni în urmă (12.10.2023)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    cred ca...
    ...timi doar i a subestimant pe coronati si au luat teapa, aia e

    cu 6 luni în urmă (13.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!