Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Corona Brașov continuă seria rezultatelor bune din Liga Națională

CSM Corona Brașov continuă seria rezultatelor bune din Liga Națională

Laguna București a încercat să oprească seria înfrângerilor din campionat în etapa a șaptea, „rechinii” fiind gazde în partida cu CSM Corona Brașov din Conferința A. Meciul de sâmbătă, 4 noiembrie, s-a terminat cu succesul formației de sub Tâmpa, 72-68 în Arena de Baschet din București și echipa din Capitală a rămas în continuare fără vreun rezultat pozitiv în ediția 2023/2024.

Laguna: Sa’eed Nelson, Stefan Mitrovic, Costin Șerbănescu, Vasile Odagiu, Thomas Smallwood

CSM Corona: Brandon Anderson, CJ Williams, Andrei Petică, Andrei Oinaru, Ousmane Barro

Cele două cluburi s-au aflat pe rând la conducere în primele două minute, Barro fiind cel care a ajutat CSM Corona să se ducă la 4-8. CJ Williams a contribuit cu un layup la +5 pentru brașoveni, diferență care s-a refăcut în a doua parte din sfertul inaugural (11-16). Tripla lui Nelson a fost urmată de cinci puncte consecutive din partea oaspeților și Petică a marcat la 14-21, pentru ca apoi Armin Cane să fie cel care a închis socotelile în primul sfert: 16-26.

Laguna a putut să răspundă cu o perioadă mai eficientă în debutul celui de-al doilea sfert, iar Mitrovic a modificat situația de pe tabelă pentru 25-29. Procentajele pe atac au început să scadă ușor în ambele tabere, după momente fără precizie, iar CSM Corona a ajuns la 27-34 cu puțin peste două minute înaintea pauzei. Cane i-a dus pe galben-albaștrii la +10 spre finalul reprizei, scorul după acest act fiind 32-39 în urma reușitei lui Stoian.

Petică a contribuit la desprinderea oaspeților (32-43), diferența formată din două cifre fiind refăcută apoi cu and-one-ul lui CJ Williams de la 38-48 și Ouzsy Barro a pus alte două puncte în dreptul Coronei Brașov. Partea secundă din acest act cu numărul trei a dus nou-promovata în diverse momente la +14, iar Laguna a beneficiat de libere consecutive pentru 47-57. Scorul la intrarea în ultimele 10 minute a fost 49-60, după ce brașovenii au putut să țină din nou gazdele la sub 20 de puncte înscrise într-un parțial.

Blunt și-a transformat două din cele trei aruncări libere în debutul sfertului decisiv, după care Armin Cane a răspuns din tabăra Coronei Brașov pentru 51-64. Laguna a tăiat deficitul la nouă lungimi, apoi s-a apropiat la 62-67 după ce oaspeții au condus la +12. Cane și Smallwood au trecut pe la linia de fault, ambii fiind preciși de fiecare dată și scorul a devenit 64-71 cu un minut înainte de final, iar Smallwood a redus diferența la o singură posesie în urma unor noi aruncări libere. Petică și-a împărțit încercările din aceeași zonă a terenului, iar bucureștenii n-au putut să înscrie în ultimele secunde, astfel că scorul final a fost 68-72.

Brandon Anderson a adăugat 15 puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări, Armin Cane a stat cu 14 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, iar Ousmane Barro a contribuit cu un double-double format din 13 puncte și 12 recuperări pentru CSM Corona.

În replică, Thomas Smallwood a adunat 16 puncte și 7 recuperări, Stefan Mitrovic a totalizat 15 puncte și 2 recuperări, iar Sa'eed Nelson a fost ultimul în double digits de la Laguna, cu 13 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive.

Formația din Capitală (0-6) se va deplasa în etapa a 8-a pe terenul campioanei en-titre, U-BT Cluj-Napoca, în timp ce pentru CSM Corona Brașov (5-2) urmează un weekend liber.

*foto: Facebook Corona Brașov

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    sfat pentru laguna
    lasati-va ba de baschet si angajati-va la mc, kfc, spalat wc uri, ca sigur veti avea acolo mai mult succes decat in sport

    cu 6 luni în urmă (09.11.2023)
    • CSM Focșani lex8:

      sugestie
      puteti deveni marii castigatori in liga campionlilor de spalat podele..jeeeeeet

      cu 6 luni în urmă (09.11.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!