Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Corona Brașov obține o victorie importantă la Târgu Mureș

CSM Corona Brașov obține o victorie importantă la Târgu Mureș

Etapa a 22-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin a început miercuri, 28 februarie, cu duelul dintre CSM Târgu Mureș și CSM Corona Brașov. Elevii lui Ionuț Bâscoveanu au controlat prima repriză, profitând de absențele lui Goran Martinic, Jakob Lowrance și Szabolcs Santa, și apoi au rezistat replicii date de adversari, câștigând cu 88 la 81.

CSM Târgu Mureș: Vlad Nistor, Jonathan Person, Mladen Jeremic, Goran Gajovic, Alin Borșa

CSM Corona Brașov: Brandon Anderson, CJ Williams, Andrei Petică, Andrei Oinaru, Ousmane Barro

Aflat într-un duel contra fostei sale echipe, Barro a deschis scorul, după o acțiune clasică de pivot. Au urmat șase puncte la rând ale gazdelor, după care același Barro a scos un fault și a mai marcat două puncte. Petică s-a remarcat și el cu opt puncte pentru oaspeți, însă jocul a rămas echilibrat, grație lui Jeremic și Person, principalii realizatori ai mureșenilor. Brașovenii au gestionat mai bine finalul sfertului inaugural și, după zece minute, conduceau cu 23 la 19.

Actul secund a început cu două coșuri izbutite de jucătorii români de mare perspectivă ai celor două tabere. Mai întâi, Oinaru a făcut o recuperare și a marcat o triplă iar, la următoarea fază, Nistor l-a depășit pe Victor Petrescu și a înscris din apropierea coșului. Oinaru s-a remarcat și în defensivă în două rânduri, beneficiari fiind Petrescu și Juwan Gray, care au dus scorul la 32-21 pentru Corona. George Trif a solicitat imediat un timp de odihnă și elevii săi au marcat patru puncte, părând să își revină, dar a urmat un parțial de 13-0 al jucătorilor lui Ionuț Bâscoveanu și diferența de pe tabelă a crescut la 20 de puncte: 45-25. Antrenorul alb-albaștrilor a mai cerut un time-out însă prima repriză s-a încheiat cu scorul de 47 la 28 pentru galben-albaștri.

Barro și Petică au revenit excelent de la vestiare și au crescut avantajul echipei lor la 21 de puncte, însă a urmat un parțial de 7-0 al gazdelor și Bâscoveanu s-a văzut nevoit să ceară time-out după un lay-up al lui Person. Suedezul gazdelor, alături de Jeremic și Borșa, au continuat să joace foarte bine în ofensivă și, până la ultima pauză, CSM Târgu Mureș s-a apropiat la zece puncte, 55-65, astfel că se anunța un ultim sfert de foc.

Gray a stopat avântul gazdelor, finalizând un alley-oop, dar Borșa, Paliciuc, Jeremic și Gajovic au continuat lupta și scorul a devenit 66-72, moment în care tehnicianul oaspeților a solicitat un nou timp de odihnă. După reluarea jocului, David Neacșu a contribuit la cinci puncte consecutive ale Coronei și a fost rândul lui Trif să ceară o pauză. A urmat un nou asalt al ardelenilor și, după o triplă a lui Gajovic și o pătrundere a lui Jeremic, scorul a devenit 76-81. Apoi, Botond Solyom l-a depășit pe Neacșu și a marcat de lângă coș, însă Cane a răspuns de la semi-distanță. Același Cane a izbutit apoi un and-one și situația s-a complicat pentru alb-albaștri. CSM Târgu Mureș nu a mai avut forța să revină, iar CSM Corona Brașov s-a impus cu 88 la 81.

Liderii învingătoarei au fost Andrei Petică (17 puncte), Juwan Gray (16 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive), David Neacșu (10 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări) și Armin Cane (10 puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Jonathan Person (27 de puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive), Mladen Jeremic (16 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive) și Alin Borșa (14 puncte, 8 recuperări).

În urma acestui rezultat, galben-albaștrii ajung la un bilanț de patru victorii și opt înfrângeri. În schimb, alb-albaștrii au cinci meciuri câștigate și șapte pierdute.

În următoarea rundă, CSM Târgu Mureș va primi vizita lui CSO Voluntari, în timp ce CSM Corona Brașov va juca împotriva lui CSM Constanța.

*foto: Facebook - Corona Brașov

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!