Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Corona Brașov vrea să prelungească seria rezultatelor pozitive din Liga Națională

CSM Corona Brașov vrea să prelungească seria rezultatelor pozitive din Liga Națională

CSM Corona Brașov primește vizita lui CSM Galați în runda cu numărul șase a Ligii Naționale de Baschet Masculin, meciul dintre cele două fiind programat pentru ziua de sâmbătă, 28 octombrie.

Nou-promovata traversează o perioadă excelentă în această lună, în care nu a cunoscut gustul înfrângerii și a ajuns la trei victorii consecutive. CSM Corona a trecut în deplasare de SCM Timișoara și CSM Târgu Jiu, acesta din urmă fiind cel mai recent succes (89-76), iar acasă a dispus de Dinamo.

Echipa lui Ionuț Bâscoveanu iese în evidență și la capitolul recuperărilor, acolo unde are cea mai bună medie din tot campionatul (40.8) și este una dintre cele mai eficiente formații. Brașovenii se remarcă și la nivelul intercepțiilor, cu 10.4 în medie pe meci și dau al doilea pasator al campionatului, pe Brandon Anderson (8.0 assist-uri).

CSM Galați a reușit să spargă gheața în acest sezon al primului eșalon abia în weekend-ul trecut, când a învins-o în fața propriilor fani pe Laguna București cu 86-75. Dunărenii s-au putut desprinde decisiv în ultimele patru minute, după ce „rechinii” s-au apropiat la două lungimi.

Deși stă cu 1-3 bilanț, CSM Galați are cifre bune în cadrul mai multor detalii statistice, dintre care cele mai importante se înregistrază la media de assist-uri (18.3, locul 4) și la recuperări (37.0, locul 5). Jucătorii pregătiți de Florin Nini sunt printre cei care marchează peste 80 de puncte pe meci, dar irosesc și multe mingi pe meci (15.8 în medie). Galațiul are nume în Top 10 la puncte, recuperări și assist-uri, fiind vorba despre Marlon Ruffin (20.5 puncte), Marius Ciotlăuș (8.0 recuperări) și Jan Razdevsek (6.8 pase decisive).

Aceasta va fi prima întâlnire oficială dintre CSM Corona Brașov și CSM Galați, cele două echipe fiind în grupe diferite în Cupa României, iar la nivelul primului eșalon brașovenii nu au activat în această formulă până în sezonul 2023/2024.

Duelul din Sala Sporturilor „D.P. Colibași”, din Conferința A în Liga Națională, va avea loc sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 18.00 și va putea fi urmărit pe FRB TV.

*foto: Facebook Corona Brașov

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!