Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea a învins-o pe DEAC Debrecen în primul amical al acestui presezon

CSM CSU Oradea a învins-o pe DEAC Debrecen în primul amical al acestui presezon

Joi, 29 august, CSM CSU Oradea s-a deplasat pe terenul lui DEAC Debrecen, acolo unde a avut loc primul joc de pregătire disputat de vreo echipă românească în această vară. Partida a fost controlată, în mare parte, de campioana României care s-a impus la o diferență de trei puncte, scor 80-77.

Conform site-ului oficial al lui CSM CSU Oradea, Cristian Achim a început acest duel cu un prim cinci format din Aaron Broussard, Kris Richard, Tudor Fometescu, Dragan Zekovic și Arturas Valeika. Ofensiva a funcționat excelent, însă bihorenii au avut probleme în apărare, maghiarii reușind să puncteze foarte ușor.

Din lotul Oradiei, s-a remarcat Broussard, care a înscris 20 de puncte în primele două sferturi. În același timp, Cristian Achim l-a pierdut pe Tudor Fometescu, sportiv ce a suferit o lovitură în mușchi și nu a mai continuat partida. În continuare, oaspeții au preluat inițiativa și s-au distanțat la o diferență formată din două cifre, dar gazdele au revenit pe tabelă.

Finalul duelului a fost unul echilibrat, cu multe greșeli de ambele părți, caracteristice acestei perioade în care relațiile de joc încă nu sunt închegate. Totuși, CSM CSU Oradea a reușit să rămână la conducere și a câștigat cu 80-77.

Campioana României a avut patru jucători în double-digits: Aaron Broussard (25 de puncte), Arturas Valeika (15 puncte, 7 recuperări), Cătălin Baciu (11 puncte) și Dragan Zekovic (11 puncte). De partea cealaltă, Adam Toth a fost cel mai bun marcator al lui Debrecen, totalizând 15 puncte.

Următorul amical al Oradiei va avea loc sâmbătă, 31 august, de la ora 17:00, împotriva lui Szedeak Szeged. Meciul are loc în Arena Antonio Alexe și intrarea este liberă.

*foto: csmoradea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!