Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea a reușit a treia victorie în acest sezon în fața lui BCM U Pitești

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
31.03.2018

oradea pitesti baschet

CSM CSU Oradea s-a impus în runda a doua a Top 6 LNBM, scor 77-66, pe teren propriu în fața celor de la BCM U Pitești.

Piteștenii au început meciul cu un coș de 3 puncte al lui Andriy Agafonov. Ulterior, orădenii au preluat conducerea și s-au distanțat pe baza evoluțiilor lui Vaidas Kariniauskas și Muhamad Pasalic, care au fost singurii marcatori ai acestora în primele 6 minute ale partidei. Astfel, scorul a ajuns la 11-5 pentru CSM CSU Oradea.

După doar 2:10 minute petrecute pe parchet, timp în care reușise o recuperare și o pasă decisivă, Titus Nicoară a suferit o accidentare ce nu i-a mai permis să revină de la vestiare până la finalul partidei.

BCM U Pitești s-a menținut aproape și, într-un moment important, a reușit a două aruncare de 3 puncte din această partidă prin Aleksandar Kostoski, ce a dus scorul la 13-10.

Încercarea de revenire a pitestenilor a fost imediat oprită printr-o serie impresionantă reușită de CSM CSU Oradea, cu un dunk al lui Sean Denison și două aruncări de la distanță reușite de Bobe Nicolescu și Muhamad Pasalic, scor 19-14. Oaspetii au avut un joc mai bun în ultimele momente ale sfertului  și în frunte cu o nouă reușită de 3 puncte a lui Aleksandar Kostoski și un coș de 2 puncte al lui Nick Russell au dus scorul la 21-19.Kris Richard a închis primul sfert cu o aruncare de 2p și a încheiat primul sfert la 23-19.

Al doilea sfert a început, de asemenea, cu o aruncare de la mare distanță, de dată această a lui Muhamad Pasalic, scor 26-19. Elevii lui Hristu Sapera au răspuns cu un run de 5 puncte: coșul de 2 puncte al lui Andriy Agafonov și  cel de 3 puncte al lui Nick Russell , ce au redus diferența la doar 2 puncte, 26-24.

Partida a fost mult mai echilibrată în aceste momente, iar la jumătatea sfertului, Porter Troupe a redus diferența la un singur punct printr-o aruncare de la mare distanță. Ulterior, Jonathan Person și-a dus echipa la conducere, scor 30-31.

Partida a continuat cu o serie de prezente la linia de aruncări libere, în special consemnate de pivoții ambelor echipe. Oradea încheie din nou sfertul cu o aruncare de 2 puncte, de dată această a lui Andrei Mandache, și prima repriză se termină cu scorul 41-35.

Piteștenii au avut un start excelent de repriză, marcat de 2 coșuri cu fault consecutive ale lui Jonathan Person, care a readus egalitatea,scor 41-41. Ceea ce părea să fie revenirea celor de la BCM U Pitești, s-a transformat într-un run de 7 puncte al elevilor lui Cristian Achim. Andrei Mandache a continuat această desprindere cu 2 reușite consecutive, ce a consemnat cea mai mare diferența de până atunci, scor 53-43.

După acest moment, partida a fost echilibrată, lucru care i-a făcut pe orădeni să mențină în mare parte această diferență și au terminat sfertul 3 cu scorul 64-55.

Sfertul  4 a început destul de stângaci pentru ambele echipe, cu aproape 3 minute fără coș marcat, oprite de un lay up al lui Andriy Agafonov.

BCM U Pitești a mai fost aproape de o revenire după un coș de 2 puncte și 2 libere marcate de Nick Russell, care au dus diferența la doar 6 puncte,însă gazdele au continuat jocul foarte bun și s-au distanțat din nou prin o nouă reușită de la mare distanță a lui Muhamad Pasalic și două aruncări de 2 puncte ale lui Kris Richard. S-a menținut acest ritm până la final și, astfel, partida s-a încheiat cu scorul 77-66 pentru CSM CSU Oradea.

De la CSM CSU Oradea s-au remarcat Muhamad Pasalic, cu 19 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, Andrei Mandache cu 18 puncte, 3 recuperări și o pasă decisive și Kris Richard cu 8 puncte și 5 pase decisive.

De cealaltă parte, cei mai buni jucători au fost Andriy Agafonov cu 20 de puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă, Jonathan Person cu 12 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă și Aleksandar Kostoski cu 11 puncte și o recuperare.

*foto: facebook CSM CSU Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!