Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea a tranșat încă din primul sfert duelul cu CSO Voluntari

CSM CSU Oradea a tranșat încă din primul sfert duelul cu CSO Voluntari

CSM CSU Oradea nu a avut niciun fel de emoție la debutul în noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin, chiar dacă au întâlnit pe teren propriu pe CSO Voluntari. Trupa antrenată de Cristian Achim a reușit să-și facă viața ușoară grație unui prim sfert în care a pus 20 de puncte diferență pe tabelă. Partida desfășurată astăzi, 7 octombrie, prima oficială la Oradea Arena, s-a încheiat cu scorul de 84-61 în favoarea gazdelor.

Începutul de meci i-a aparținut lui Donatas Tarolis, care a marcat 8 puncte pentru echipa sa în timp ce oaspeții au pus doar trei puncte pe tabelă. Tot lituanianul a interceptat o minge și l-a lansat pe Richard pe contraatac, care ducea scorul la 10-3, iar Sasa Ocokoljic solicita primul time-out. Carter a completat un four-point-play și jocul curgea într-o singură direcție. CSO Voluntari nu și-a găsit cadența și diferența a luat proporții pe tabelă. Gazdele au înscris cu generozitate, iar Luca Năstruț a închis primul act cu o triplă și ecartul urca la 20 de lungimi, scor 30-10. Reluarea jocului nu a adus nimic în desfășurarea partidei. Bihorenii și-a continuat recitalul ofensiv, cu Ogden în prim plan. La jumătatea sfertului secund, tabela din Oradea Arena arăta un scor ireal pentru un duel care a opus două echipe cu pretenții, 44-15. Finalul de repriză le-a aparținut oaspeților, care au reușit să reducă 10 puncte din handicapul maxim, astfel că la cabine se intra cu scorul de 48-27 pentru CSM CSU Oradea.

CSO Voluntari a arătat o intesitate mai bună la revenirea pe parchet, dar diferența a rămas a în jurul a celor 20 de puncte până spre jumătatea actului trei. Cristian Achim l-a trimis pentru prima dată pe parchet pe Stephen Holt, abia în treia perioadă de joc.  CSM CSU Oradea, în continuare, a reușit să-și mențină ecartul de pe tabelă, fără să mai apese foarte mult pe accelerație. Cătălin Baciu a părăsit rapid meciul cu cinci greșeli personale, înainte de încheierea primelor 30 de minute de joc. Bihorenii aveau să conducă cu scorul de 69-47, înaintea actului decisiv. Ultimul sfert a adus și o premieră în LNBM, un head coach′s challenge, solicitat de Sasa Ocokoljic, după un fault al lui Markovic la Thompson. Arbitrii au menținut decizia din teren, iar jocul în continuare nu a suferit schimbări majore. Ogden și Tarolis au făcut deliciul publicului cu finalizări prin slam dunk, iar la final scorul a fost de 84-61.

Mark Ogden Jr. a fost omul meciului cu 20 de puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Oradea a avut alți patru jucători în double-digits: Erick Neal – 15 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, Danats Tarolis – 14 puncte și 5 recuperări, Kris Richard – 11 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Justin Carter – 11 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive.

Lucas Tohătan cu 12 puncte a fost principalul marcator al vizitatorilor. Tekel Cotton a reușit 11 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Cum să te prezinți așa?
    O dezamăgire felul în care s-a prezentat vicecampioana, chiar daca e început de sezon ma așteptam la un combat încrâncenat. Noi ne-am făcut treaba normal și atât.

    cu 1 an în urmă (07.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!