Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea are nevoie de victorie în meciul cu Szolnok Olaj din FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea are nevoie de victorie în meciul cu Szolnok Olaj din FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea dispute a 3-a partidă în grupele FIBA Europe Cup contra maghiarilor de la Szolnok Olaj. Partida este programată miercuri, 27 octombrie, în Ungaria cu începere de la ora 19:00.

Vicecampioana României a pierdut ambele partide disputate până acum în Grupa H din a doua competiție organizată de FIBA. Oradea are nevoie astfel de victorie în fața maghiarilor pentru a redobândi șanse reale la calificarea în fazele superioare ale competiției.

Oradea a avut parte de o partidă facilă pe teren propriu în ultima etapă din Liga Națională de Baschet și a învins pe CSM Galați cu scorul de 84-62. Stephen Holt a fost cel mai bun jucător al partidei cu 16 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții, care l-au propulsat în echipa ideală a etapei a 5-a din LNBM.

De partea cealaltă, Szolnok Olaj a câștigat la rândul ei în campionatul intern dar a avut mult de muncă în fața celor de la Alba Fehervar. Adversara orădenilor a revenit de la un deficit de 21 de puncta și a câtigat la final cu 88-81. Markeith Cummings a fost principalul marcator al învingătorilor cu 20 de puncte.

În primele două partide disputate în FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea a întâmpinat probleme la nivelul aruncărilor. Astfel, băieții antrenați de Cristian Achim au procentaje de 40% de la 2 puncte, 29% de la 3 puncte și 64% de la linia de pedeapsă. Orădenii nu au avut grijă de minge prea bine și au o medie de 14 turnovers pe meci în competiția europeană.

Calculele sunt destul de clare pentru Oradea, care este singură echipă fără victorie din grupă. O înfrângere în Ungaria i-ar îndepărta la două victorii de Szolnok, cu trei etape rămase de disputat. Legia Varșovia a dominat primele jocuri și a câștigat la Oradea cu 10 puncte diferență și acasă cu Szolnok la 17 puncte. Polonezii par clar favoriți la prima poziție în grupă astfel că lupta la calificarea de pe locul secundse va da în trei iar meciul din această etapă este extrem de important CSM CSU Oradea în vederea calificării.

foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!