Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea câștigă clar pe terenul lui Dinamo

CSM CSU Oradea câștigă clar pe terenul lui Dinamo

CSM CSU Oradea a început cu victorie sezonul 2021/2022 din Liga Națională de Baschet Masculin. Echipa lui Cristian Achim s-a impus pe terenul lui Dinamo București cu scorul de 77-61, după ce a făcut o repriză secundă excelentă.

Startul de meci a avut un ritm alert și după nici 3 minute scorul era 8-9 în favoarea gazdelor. Gavrilovic cu un dunk și-a dus echipa în față. Coconea și Clanton au marcat 4 puncte la rând pentru gazde. Dinamoviștii și-au continuat seria bună și au dus scorul la 17-10. Clanton a mai înscris o dată, după care, Bobo Baciu a oprit parțialul adversarilor. A fost momentul în care s-a sunat revenirea în tabăra orădeană, iar la intrarea în ultimul minut din primul act, Marinău egala la 21 cu un coș de la distanță. Miljenovic a mai punctat de două ori de la linia de fault și Dinamo conducea cu scorul de 23-21 la prima pauză.

Tot Miljenovic a înscris primul și în sfertul secund, cu o aruncare de la distanță. Garlon Green a răspuns cu un three-point-play, după ce Berceanu a ratat o oferită simplă la celălalt panou. Oradea a preluat conducerea aproape de jumătatea actului. Au urmat momente în care cele două echipe s-au succedat la conducere. Dinamo a reușit să se desprindă la două posesii după 2 libere ale lui Miljenovic, 38-33, cu 2 minute rămase din prima repriză. S-a marcat puțin până la pauză, când Dianmo conducea cu scorul 40-37. La jumătatea partidei fiecare echipă avea câte un jucător cu 14 puncte marcat, Keith Clanton la Dinamo și Garlon Green la Oradea.

Clanton a fost primul marcator la reluarea jocului, după care Holt a marcat 5 puncte la rând. Gavrilovic a marcat și el o triplă și Oradea trecea în față, 45-42. Green a mai pun două puncte pe tabelă și Hristu Șapera solicita timp de odihnă. Dinamoviștii au găsit greu drumul spre coș și elevii lui Cristian Achim s-au desprins la 8 lungimi pe tabelă. Jocul gazdelor a continuat să sufere și scorul a luat proporții, 57-44. Gazdele nu au reușit să revină și după 30 de minute de joc scorul era 62-48 în favoarea lui CSM CSU Oradea.

Bihorenii au început bine și ultima secvență de joc șși Bobe Nicolescu ducea scorul la 69-50 cu un coș de la distanță. Dinamo a avut o perioadă puțin mai bună de joc, a redus puțin din deficit iar Cristian Achim a solicitat time-out cu 5 minute rămase din meci. Finalul de meci a fost fără istoric. Oradea a avut un avantaj care i-a oferit liniște pe final.Partida din Ștefan Cel Mare s-a încheiat cu scorul de 77-61 pentru oaspeți.

Garlon Green a fost cel mai bun marcator al învingătorilor cu 16 puncte plus 4 recuperări și o pasă decisivă. Alex Gavrilovic a terminat cu 15 puncte și 6 recuperări iar Stephen Holt cu 15 puncte și 5 recuperări. Bobe Nicolescu a venit de pe bancă cu 13 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive.

Keith Clanton s-a remarcat cu 20 de puncte, 7 recuperări dar și 5 turnovers. Nenad Miljenovic a încheiat cu 16 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.

foto: CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!