Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea câștigă duelul românesc din FIBA Europe Cup cu BC CSU Sibiu

CSM CSU Oradea câștigă duelul românesc din FIBA Europe Cup cu BC CSU Sibiu

CSM CSU Oradea a câștigat primul meci din grupele FIBA Europe Cup, chiar în fața lui BC CSU Sibiu, echipă cu care juca și finala LNBM din sezonul trecut. Bihorenii au avut nevoie de o repriză suplimentară pentru a se impune într-un meci pe care l-a condus în mare parte, scor final 92-86.

CSM CSU Oradea a fost prima echipă care s-a desprins. Gazdele înscris 5 puncte la rând prin Broussard și Fometescu, în urma unui fault antisportiv comis de Lucas Tohătan, iar scorul a ajuns la 12-4 după aproape 3 minute de joc. Orădenii s-a dus rapid la plus 10 iar Dan Fleșeriu a operat mai multe schimbări. Jared Jordan, venit de pe bancă, a oprit parțialul campioanei României, cu un coș de la semidistanță. Barry Stewart a marcat de două ori la rând de afară și scorul s-a strâns, 19-14. Ofensiva echipei lui Cristian Achim a fost mult mai echilibrată în timp ce oapseții au trăit pe mâna lui Barry Stewart. După 10 minute de joc diferența era de o singură posesie, 23-20 pentru CSM CSU Oradea. Stewart și-a continuat recitalul de la distanță și a egalat la reuluarea jocului. Au fost trei minute în care cele două echipe au mers cap la cap, ca Jordan Chatman să-i aducă pentru prima dată pe oaspeți în avantaj, 30-29. Barnette a venit însă rapid cu un răspuns asemănător. Tot Barnette a mai reușit un three-point-play, după care Baciu cu un dunk pe urmărire a dus scorul la 37-32 și Dan Fleșeriu a cerut time-out cu mai puțin de 5 minute rămase din repriză. Oaspeții au avut o periaodă mai bună de joc dar nu a ținut-o până la finalul reprizei iar CSM CSU Oradea s-a desprins din nou, 49-41 la pauza mare.

Secvența secundă a demarat cu câte 5 puncte marcate de fiecare parte. Oradea a revenit la un avantaj format din două cifre exact la jumătatea sfertului trei, după o triplă a lui Broussard, scor 61-51. Sibiu a răspuns cu patru la rând din acel moment. Din nou finalul de sfert le-a aparținut gazdelor, din nou cu Broussard și Markovic în prim plan iar înaintea sfertului decisiv diferența era de 9 puncte, pentru CSM CSU Oradea, scor 70-61. Ultima perioadă de joc a avut un start foarte fragmentat. Giordan Watson a fost primul care a modificat tabela, după două minute trecute din act. Philmore și Stewart au adus 5 puncte la rând și Sibiul relansa partida. Din nou oaspeții nu au menținut momentul bun și Oradea s-a dus din nou la peste 10 puncte. Totuși elevii lui Dan Fleșeriu nu au cedat și au revenit din nou la două posesii în urmă. Torok a aprins finalul după ce a dus scorul la 80-77, cu un minut rămas din meci. Oradea a irosit următorul atac iar Barry Stewart a obținut un fault pe aruncare de la distanță. Americanul și-a transformat aruncările și cu 33 de secunde rămase scorul era egal. Meciul mergea în prelungiri, după ce Broussard și Richard au irosit șansa de a aduce victoria pentru campioana României. După 40 de minute de joc efectiv, tabela din Arena Antonio Alexe indica scorul de 80-80.

Markovic a fost primul care a modificat tabela, marcând o singură liberă. Tot el a completat un and one și a dus scorul la 84-80. Ambele echipe erau în penalizare iar Torok a adus primul punct pentru sibieni în overtime, tot de la linia de pedeapsă. Același Markovi și Zekovic au mai alimentat o desprindere a gazdelor, 89-81, cu mai puțin de un minut și jumătate. A urmat un time-out și coș rapid înscris de Stewart. Tot Stewart a mai înscris o dată de la distanță, după o ratare a gazdelor și Sibiul supraviețuia. Dragan Zekovic a mai înscris o triplă și a decis meciul, 92-86 pentru CSM CSU Oradea.

Nikola Markovic a fost omul meciului cu 21 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Aaron Broussard a terminat cu 15 puncte, 7 pase decisive și 3 recuperări iar Dragan Zekovic a adăugat 16 puncte.

Barry Stewart a fost principalul artizan de la Sibiu cu 29 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Isaiah Philmore a reușit 17 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă.

8 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Felicitări CSM, un meci controlat în mare măsură, dar la Sibiu s-a văzut rotația scurtă și asta probabil a contat în prospețimea jucătorilor și nu știu dacă nu accidentarea lui Falker s-a datorat fiindcă a stat prea mult pe parchet. Speram sa nu fie nimic grav. Sibiul a pus mâna pe un super jucător, Stewart, căruia niciun jucător orădean nu i-a făcut față. A înscris de unde a vrut. Sper ca ambele echipe sa ne calificam mai departe.

    cu 4 ani în urmă (24.10.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Da
      Meci frumos și victorie meritată pentru Oradea. Noi suntem extrem de scurți, iar asta lasă urme, dacă te uiți la ce +/- au avut Chatman, Lucas sau Torok, te apuci cu mâinile de cap. Asta e momentan, să vedem ce și cât putem îmbunătăți.

      cu 4 ani în urmă (24.10.2019)
    • BC CSU Sibiu lauri:

      salut
      te rog spune mi si mie unde gasesc statistica meciului?

      cu 4 ani în urmă (24.10.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      de aici
      http://www.fiba.basketball/europecup/19-20/game/2310/CSM-CSU-Oradea-CSU-Sibiu#tab=boxscore

      cu 4 ani în urmă (24.10.2019)
    Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    Bun
    In primul rand, meciurile din acest inceput de sezon sunt net superioare calitativ fata de anii precedenti, cand pana la jumatatea sezonului parca te uitai la antrenamente. Momentan sunt inca surprins de forma buna in care suntem in acest inceput de sezon, in special ca noi ne suflecam manecile numai prin preajma playoff-ului. Majoritatea confruntarilor nu vor avea un favorit detasat si nu pot decat sa ma bucur deja pentru ce are sa ne ofere sezonul acesta.

    Altfel, din cate am vazut pana acum, Sibiul sta cel mai bine la aruncarile de 3 puncte; ca patrundere nu au stiam cu totii, dar atunci e nevoie ca pivotii sa fie dominanti si sa puna serios umarul la victorie.

    Astept si meciul de sambata cu Clujul sa-mi fac o parere mai serioasa, dar si asa, mai emotionala despre fiecare jucator in parte, dar in principiu, lotul se ridica la nivelul asteptarilor.

    cu 4 ani în urmă (24.10.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Frumoa meci,au fost detoate,inclusiv prelungiri,mult fair-play in tribune si pe teren un lucru foarte frumos.
    Prea usor a pierdut Csm pe final avantajul de 11 puncte dar Sibiu a fost tinuta de un jucator Stewart letal la 3,orce aruncare de oriunde în coș cu ea,mai rar așa.Rotatia scurta si-a spus cuvantul pentru Sibiu+Jordan un conducator cu viziune,experientă dar un conducator care nu e un Watson sau Adamovic sau un Mirkovic,adica să iți marcheze puncte mai multe sau pe final să iți tragă una de 3 să te rupă.
    Markovic azi mi-a plăcut,Richard destul de șters ca puncte și datorită greșelilor dar pasator si recuperator impecabil,aștept mai multe ofensiv de la el contra U,în general cam rupe pe ei.Fometescu mi-a placut dar Achim
    orce face acest copil,cu gura pe el,lu Valeika odată nu i spune nimic,păcat de minutele puține primite de Baciu,ar merita mai mult.
    Mult succes pe mai departe Sibiu în Europa.

    cu 4 ani în urmă (24.10.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    :(
    Oradea a jucat mai bine si castigat meritat, Important e ca a fost un meci frumos, care a semanat cu unul de playoff si nicio echipa nu s-a facut de rusine.

    Noi avem un start de sezon neasteptat de greoi, cu multe probleme in special caratul mingii, apararea si viteza. Sper ca Chatman sa prinda cat mai curand incredere si sa isi intre in mana... are nevoie de contributii mult mai solide ca sa-l faca uitat pe Pratt.

    cu 4 ani în urmă (24.10.2019) Raspunde
  • uplifter :

    Oradea Sibiu
    Oradea a controlat meciul și dacă pierdeau, era numai demeritul lor. Rămâne aceeași echipa solida, cu multe variante în atac, rotație mai mult decât ok. Din punctul meu de vedere ca fi contracandidata noastră la titlu.
    Sibiul este echipa care nu știe (poate) sa câștige anul asta. Îmi pare rău pentru ei, trebuie sa fie foarte frustrant. Dacă mai nimerea un jucător ca Stewart probabil situația era alta. Eu nu înțeleg la ei de ce nu joaca mai mult cu scheme pe pivoți pt ca ii au pe cei mai buni din tara (cantitativ și calitativ) și au și un conducător de valoare care poate să-i pună în valoare.

    cu 4 ani în urmă (24.10.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!