Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea câștigă manșa tur cu SCM U Craiova, după ce oltenii au irosit un avantaj de 19 puncte

CSM CSU Oradea câștigă manșa tur cu SCM U Craiova, după ce oltenii au irosit un avantaj de 19 puncte

CSM CSU Oradea câștigă prima manșă din sferturile de finală ale Cupei României în fața lui SCM U Craiova, scor 83-72. Partida jucată pe 30 decembrie a afost ultima a anului în România și a putut fi văzută la Digi Sport 2.

Ciprian Stoica, Alin Faur și Istvan Bertalan au oficiat partida desfășurat la Arena Antonio Alexe.

Gazdele nu au găsit drumul spre coș în primele trei minute ale meciului iar Craiova se desprindea la 5-0. În următorul minut Zekovic și Valeika restabileau egalitatea. Cele două formații s-au succedat la conducere, după care oaspeții au preluat din nou inițiativa și s-au desprins la 16-9, cu mai puțin de două minute rămase din actul inaugural. Jocul a curs în favoarea oltenilor până la prima pauză, când tabela din Arena Antonio Alexe indica scorul de 20-11 pentru SCM U Craiova. Sfertul secund a început cu un coș al lui Broussard, după o recuperare ofensivă. Răspunsul a venit rapid de la Byrd, care a înscris de la 3 puncte. Oradea nu s-a regăsit și diferența a ajuns la 14 puncte, 31-17, aproape de jumătatea sfertului. Nimic nu a mers în jocul campionei, care se vedea condusă la 17 puncte. După time-out, Markovic a adus prima triplă din meci pentru gazde. Oradea trăit pe mână sârbului și a reușit să vină la minus 10. Au urmat momente de uluială pentru olteni, care nu au mai reușit să treacă în jumătatea de atac iar gazdele au marcat 6 puncte ușoare după intercepții. Astfel Oradea a salvat impresia lăsată în timp de 15 minute și Craiova mai avea doar 2 puncte avantaj la pauză, scor 42-44.

Repriza secundă a început fulminant și după nici două minut scorul ajungea la 49-49. Cele două echipe au continuat să meargă umăr la umăr și s-au succedat din nou la conducere. Pe final de sfert, Craiova s-a desprins pentru prima dată la două posesii, 64-59, în urma a două libere transformate de Pratt. Cu două poesesii avantaj avea să intre Craiova în sfertul decisiv, 67-63, după ce Kris Richard a marcat o triplă pentru gazde la ultimul atac. Diculescu a marcat primele 5 puncte la reluarea jocului. Reljic și Richard au strâns din nou scorul cu câte o triplă fiecare. A urmat rândul lui Zekovic să marcheze 5 puncte la rând și Oradea era în față, 74-72. Oltenii s-au blocat la acea cifră a punctelor marcate iar Oradea nu avea cum să nu profite și s-a impus cu scorul de 83-72.

Diferența a fost făcut de modul în care cele două echipe au încheiat reprizele. În prima secvență oltenii au irosit un avantaj de 19 puncte iar în cea de a două nu a marcat în ultimele 9 minute de joc.

Kris Richard a fost omul meciului cu 18 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive. Aron Broussard și Nikola Markovic au adăugat fiecare câte 12 puncte iar Dragan Zekovic 10.

Omari Gudul a fost cel mai bun jucător al oaspeților cu 20 de puncte.

foto: Robi Boroș

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Ce meci...!!! Ambele echipe merită felicitări din plin: Oradea pentru revenirea senzațională din sfertul 2 și o apărare extraordinară în sfertul 4, iar Craiova, cu excepția sf 4, pentru aruncările de 3 care au făcut diferența (Gudul și Troupe senzaționali). Cheia meciului cred ca a fost revenirea senzațională în doar câteva minute de la - 19, parcă, la - 2 din sf2, datorita unui pressing cum nu am mai văzut la CSM care a forțat Craiova sa comita multe turnovers, cu o presiune a publicului importantă. Calificarea se joacă, chiar dacă va fi greu pt Craiova sa revină de la - 11.

    cu 4 ani în urmă (31.12.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!