Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea câștigă pe teren propriu cu CSM Târgu Jiu

CSM CSU Oradea câștigă pe teren propriu cu CSM Târgu Jiu

CSM CSU Oradea a obținut al 2-lea succes în Liga Națională de Baschet Masculin din tot atâtea partide. Gruparea bihoreană a trecut pe teren propriu astăzi, 5 octombrie, de CSM Târgu Jiu cu scorul de 89-70.

Oradea a înscris primele două coșuri ale partidei. Brandon Sly a marcat primele două puncte pentru olteni de la mare distanță. Alex Gavrilovic a răspuns rapid cu același procedeu. Gazdele au continuat startul bun și au dus scorul la 11-3. Orădenii au mai înscris de două ori până când Porter Troupe a reușit să deblocheze tabela în dreptul gorjenilor și scorul ajungea la 15-6. Târgu-Jiu a înregistrat din acel moment un parțial de 9-4 și venea la doar două posesii în spatele orădenilor. Diferența de 4 puncte se păstra până finalul primului sfer, când CSM CSU Oradea conducea cu scorul de 21-17.

Markovic și Baciu au marcat primele 7 puncte din sfertul secund. Oaspeții au mișscat tabelă după mai bine de 3 minute, cu o triplă a lui Ilie. Alex Gavrilovic a ieșit din nou la rampă a marcat, un coș de la distanță prin care ducea scorul la 33-21 și ajungea la 17 puncte marcate în nici 10 minute petrecute pe parchet. Oradea a păstart un avantaj din două cifre până spre finalul reprizei. Octavian Ilie a marcat ultimul coș al reprizei, ajungea la un total de 11 puncte, iar la cabine se intra cu scorul de 42-35 în favoarea oaspeților.

La relaurea jocului echilibrului s-a păstrat între cele două echipe. Gavrilovic și-a dus echipa la plus 10, după o vizită la libere.  Sly și Glogovac au înjumătățit rapid diferența. Orădenii au rămas la conducere dar diferența nu a crescut considerabil. Cu 4 minute din sfertul trei, tabela din Arena Antonio Alexe indica scorul de 57-51.  Elevii lui Cristian Achim erau învinși în lupta la recuperare și după sfertul trei dar aveau 9 puncte avantaj înaintea actului decisiv, scor 65-56.

Kris Richard a marcat de 3 puncte în startul ultimei secvențe de joc. Oradea nu a dorit să trăiască periculos în final de meci și după 4 minute scurse din ultimul sfert avea 16 puncte avantaj, 78-62. Echipa gorjeană a reușit să limiteze proporțiile scorului grație aruncărilor de la distanță. Partida avea să se încheie cu scorul de 89-70 pentru CSM CSU Oradea.

Alex Gavrilovic a fost cel mai bun marcator al meciului cu 24 de puncte plus 5 recuperări și 2 pase decisive. Cătălin Baciu și-a trecut în cont 20 de puncte și 8 recuperări. Dovis Bickauskis și Kris Richard au adăugat fiecare câte 10 puncte.

Stefan Glogovac a fost cel mai bun jucător al oaspeților cu 18 puncte și 5 recuperări. Porter Troupe a terminat cu 13 puncte și 4 pase decisive. Octavian Ilie a terminat cu 11 puncte iar Kevin Allen cu 10.

foto: CSM CSU Oradea

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!