Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea câștigă pentru prima dată în acest sezon în fața lui BC CSU Sibiu

CSM CSU Oradea câștigă pentru prima dată în acest sezon în fața lui BC CSU Sibiu

CSM CSU Oradea a obținut primul succes din actuala stagiune competițională în fața lui BC CSU Sibiu. Bihorenii s-au impus cu scorul de 82-71, într-un meci disputat astăzi, 2 aprilie, la Pitești și care a contat pentru etapa a 21-a din Liga Națională de Baschet Masculin.

Echipele de start:

Sibiu: Tohătan, Addison, Mayes, Torok și Cooper
Oradea: Watson, Holt, Fomestescu, Zekovic și Valeika

Meciul a început fără punct marcat în primele două minute scurse de pe tabelă. Oradea a spart gheața și a marcat 7 puncte la rând prin Watson, Valeika și Fometescu. Zekovic a mai înscris o dată pentru bihoreni și Dan Fleșeriu solicita timp de odihnă la scorul de 9-0, după 4 minute trecute din actul inaugural. Lucas Tohătan a marcat de la distanță primele puncte pentru sibieni. Elevii lui Dan Fleșeriu au mai înscris 3 coșuri de 3 puncte și scorul pe tabelă s-a strâns imediat. Diferenața pe tabelă după primele 10 minute de joc era de doar 5 lungimi, 19-14 pentru CSM CSU Oradea.

Sibiul a marcat primele 4 puncte ale actului secund. Baciu a oprit seria adversarilor cu un slam dunk iar Jackson a egalat la 21, cu o nouă triplă. Echilibrul s-a păstrat pe tabelă până în a adoua jumătate a sfertului. Sibienii și-au păstrat precizia de la distanță și astfel au reușit să preia conducere pentru prima dată în meci. „Galben-albaștri” aveau să rămână în avantaj până la pauză, când conduceau cu scorul de 39-35.

În prima repriză ambele echipe au marcat câte 15 aruncări din acțiune. Sibienii au avut însă 9 coșuri de 3 puncte, față de doar 4 ale orădenilor. Xavier Rathan-Mayes a fost omul primei reprize cu 17 puncte, după 5/8 de la 3 puncte.

La reluarea meciului, jocul a avut un ritm alert iar CSM CSU Oradea egala la 46, după nici 4 minute scurse de pe tabelă, după o triplă a lui Green. Rathan-Mayes și continuat recitalul ofensiv și și-a dus din nou echipa în față, 53-47. Oradea a fost mai productivă în partea a doua a sfertului trei și a reușit chiar să preia conducere. Un coș frumos a lui Johnson stabilea scorul după 30 de minute de joc, 56-55 pentru BC CSU Sibiu.

Aaron Broussard a deschis secvența decisivă cu un coș de la mare distanță. KJ Jackson a răspuns cu un coș cu fault dar a irosit aruncarea suplimentară. Același Broussard a dus scorul la 64-60 și Oradea se desprindea la două posesii după mult timp. Cele două defensive au trecut la treabă și cu trei minute și jumătate rămase din joc, diferența era minimă pentru bihoreni, 65-64. O triplă a lui Zekovic și un coș pe contraatac al lui Green i-au desprins pe elevii lui Cristian Achim pe tabelă. Jackson a replicat cu o triplă pentru Sibiu, imediat după time-out. Markovic a răspuns cu o reușită asemănătoare. Addison a marcat și el de la distanță și ultimele 90 de secunde se anunțau incendiare. Watson a înscris și el de 3 puncte și a tăiat din elanul sibienilor. Jackson a irosit două libere și șansa la victorie a lui BC CSU Sibiu. CSM CSU Oradea s-a impus la final cu scorul de 82-71.

BC CSU Sibiu a mai marcat doar două coșuri de 3 puncte în repriza secundă, în timp ce Oradea a reușit 8 și astfel a terminat cu mai multe coșuri de la distanță decât adversarii.

Nikola Markovic a fost omul meciului cu 20 de puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă. Aaron Broussard a venit de pe bancă cu 13 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări.

Rathan-Mayes a fost principalul marcator al partidei cu 28 de puncte. KJ Jackson a contribuit cu 12 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări.

foto: BC CSU Sibiu

10 comentarii la aceasta stire:
  • uplifter :

    Oradea Sibiu
    Dacă acceptați o părere neutra.
    Oradea asa cum am spus aici de multe ori (și mi-am atras ironia unor suporteri "adevărați oradeni" ) va ajunge acolo unde ii e locul, adică spre locul 2 și apoi finala. Este o echipa experta, cu multe guri de foc, experimentata.
    Sibiul nu poate fi echipa în felul în care joaca acum. Nu poți aștepta totul la nesfârșit de la 1, 2 jucători. Chiar dacă cei doi (Rathan și Addison) sunt foarte buni, Sibiul îmi pare acum o echipa ușor de citit. Acum dacă asta este tactica, eu cred ca e greșită. Dar timpul o va arata.

    cu 2 ani în urmă (03.04.2021)
    • BC CSU Sibiu DND:

      Eu
      Sper să nu fie asta tactica (cu Tohatan cel dinainte de accidentare și cu Hardy altfel stăteau lucrurile) și să ținem cont avem una dintre cele mai tinere echipe din campionat (și astăzi mi-a plăcut JJ)

      cu 2 ani în urmă (03.04.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    O palma
    luata pe drept dar din fericire venita la timp. Azi n-am vazut o echipa a Sibiului pe teren si nici un antrenor care sa ia masuri cand situatia scapa de sub control. Cum spunea uplifter, daca asta e planul - am vazut ce iese. Cheia e la Dan, are echipa cu care poate castiga cu putin noroc campionatul dar daca nu reuseste sa faca ordine in joc, esecul va fi al lui.

    cu 2 ani în urmă (03.04.2021)
    • CSM CSU Oradea Sebas:

      Cu puțin noroc
      Eu sunt de parere ca echipa Sibiului are nevoie de foarte mult noroc ca sa castige campionatul. Este o echipa buna fara doar si poate. Potentialul este inca mai mare decat la Cluj sau Oradea, dar totuși ca sa castige un campionat in care mai sunt 3 echipe la nivelul si una care pana la momentul de fata este imbatabila eu cred ca Sibiu are nevoie de foarte mult noroc.

      cu 2 ani în urmă (03.04.2021)
    • CSM CSU Oradea Sebas:

      Cu puțin noroc
      Eu sunt de parere ca echipa Sibiului are nevoie de foarte mult noroc ca sa castige campionatul. Este o echipa buna fara doar si poate. Potentialul este inca mai mare decat la Cluj sau Oradea, dar totuși ca sa castige un campionat in care mai sunt 3 echipe la nivelul si una care pana la momentul de fata este imbatabila eu cred ca Sibiu are nevoie de foarte mult noroc.

      cu 2 ani în urmă (03.04.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      cu putin noroc
      echipa imbatabila n-ar mai fi fost.. adica noi suporterii numaram si suturile in bara. Cu putin noroc am castigat meciul cu Voluntari.. daca e sa vorbim de ce face putin noroc pe teren.
      Putin noroc inseamna sa scapam fara accidentari si sa fie toata lumea apta.
      Si tot la putin noroc, pun si o prestatie neutra si corecta a arbitrilor pentru ca in trecut am suferit din cauza aceasta. Daca acest putin noroc il avem, putem castiga... cu conditia sa ne facem temele.

      cu 2 ani în urmă (03.04.2021)
    • CSM CSU Oradea Sebas:

      Ar fi putut fi vorba
      De putin noroc daca era sistem final 8 ca la cupa. In sistem cel mai bun din 5 meciuri, Sibiul nu are mari sanse cu Clujul nici macar cu putin noroc. Eu va urez sanatate si sper sa ajungeti in finala. Oricum cred ca Sibiul se apropie de titlul mult dorit si cu cat asteptarea va fi mai lunga, cu atat mai dulce va fi succesul.

      cu 2 ani în urmă (03.04.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    ***
    Asa cum m-am asteptat, Oradea este intr-o forma mai buna decat noi si a castigat. Tohatan, Cooper sunt clar iesiti din forma si nu au avut randamentul pe care il au de obicei, iar Reynolds nu pare integrat deocamdata.

    Cel mai mult ma ingrijoreaza lipsa de idei si egoismul care apar la multe faze ofensive. Daca nu se vor face imbunatatiri la jocul colectiv pana in playoff, s-ar putea sa ramanem cu mana goala la final de sezon, fara medalie. Nu am inteles niciodata de ce banca noastra amana sa ceara timeout atunci cand adversarii sunt pe val... Poate ma lamureste si pe mine cineva. Lucrul acesta a fost sesizat chiar si de comentatorul, care a fost varza.

    cu 2 ani în urmă (03.04.2021)
    • BC CSU Sibiu DND:

      ....
      Chiar așa, unde îi găsește pe comentatorii ăștia? Praf praf, nu stiu dacă a nimerit 2,3 jucători tot meciul.

      cu 2 ani în urmă (03.04.2021)
    • MarcelRadu:

      ...
      Am mai spus-o si acum 2-3 ani. Fleseriu e putin depasit de situatie ... degeaba aduci jucatori daca nu are cine sa-i antreneze. Din pacate gestioneaza foarte prost finalurile stranse ... parerea mea e ca mai mult de locul 3-4 nu poate orice jucatori am aduce ...

      cu 2 ani în urmă (04.04.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!