Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea câştigă primul meci important în deplasare

Eduard Popa

Eduard Popa
17.12.2017

bcm u pitesti csm csu oradea

CSM CSU Oradea a câştigat duelul din Trivale în compania celor de la BCM U Piteşti, scor 73-65, în etapa a noua a Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

Hristu Şapera a început meciul în formula Kostoski, Troupe, Ciotlăuş, Nuutinen, Agafonov, în timp ce de partea cealaltă CSM CSU Oradea a jucat cu Stamenkovic, Ionescu, Pasalic, Milosevic şi Valeika.

Oaspeţii au fost din startul partidei la conducerea meciului, care după trei minute conduceau cu 8-2,  în timp ce Gajovic şi după libere lui Martin Zeno, Oradea avea deja 10 puncte avans, scor 23-13. A urmat însă un run de 9-2 pentru gazde, care la începutul sfertului doi s-au apropiat la trei puncte, scor 25-22. Zeno şi Nuutinen au schimbat coşuri de trei puncte, iar Milosevic a reuşit ultimele două coşuri pentru orădeni, care au intrat la pauză cu un avantaj de 9 puncte, scor 38-29.

Agafonov a pus primele puncte în a doua repriză, dar Milosevic a răspuns cu cinci puncte consecutive şi a dus scorul la 43-31. Troupe şi Agafonov reuşesc să aducă la 7 puncte Piteştiul, scor 47-40, dar Milosevic şi Zeno răspund cu coşuri de 3 puncte şi duc meciul la 53-42. La sfârşitul sfertului al treilea, scorul ducea la 58-49. Gajovic a rezolvat problema câştigătoarei în primul minut din sfertul patru, când a adus o diferenţă de 14 puncte pentru oaspeţi. Gazdele s-au apropiat la 5 puncte, scor 70-65, dar coşul de 3 al lui Pasalic a stabilit scorul final, cu 51 de secunde rămase de jucat.

Porter Troupe a marcat 15 pct, cu 5 pase decisive şi 5 recuperări pentru BCM U Piteşti, în timp ce Andriy Agafonov a adunat 14 pct şi 7 recuperări. Piteştenii au suferit însă de la nivelul liniei de 3 puncte, unde au înscris doar 5/23.

De partea cealaltă, Nemanja Milosevic a reuşit 16 puncte şi 8 recuperări, Gojan Gajovic a adunat şi el 16 puncte, în timp ce Martin Zeno a marcat 11 puncte. Spre deosebire de adversari, orădenii au avut 11/24 de la 3 puncte.

Cu această victorie, Oradea reuşeşte să întrerupă seria de înfrângeri, după ce a pierdut cu U-BT Cluj şi BC SCM Timişoara. Elevii lui Cristian Achim ajung astfel la 5 victorii şi 4 înfrângeri. De partea cealaltă, BCM U Piteşti încasează a doua înfrângere consecutivă şi ajunge la 6-3.

Etapa viitoare CSM CSU Oradea va primi vizita lui Timba Timişoara, în timp ce BCM U Piteşti se deplasează la Bucureşti pentru întâlnirea cu CSM Steaua Eximbank Bucureşti.

*foto: Roby Boros

8 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Ionescu
    Nu inteleg de ce a jucat DOAR cele 10 min. obligatorii. Ca si Bobe, de obicei, nu a primit alte minute. Si Ionescu si Nicolescu aduc de multe ori energie in teren si se descurca bine. Oare progresul lor nu intereseaza staff-ul oradean ? In opinia mea, Ionescu poate ajunge peste Stamenkovic in 2 ani daca este jucat corespunzator

    cu 6 ani în urmă (18.12.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    bobe
    nu e chiar asa. Bobe are medii de peste 17 min pe meci. La Ionescu ai dreptate. Problema la Basti e ca nu face faza de aparare cum o vrea Achim si aici apar problemele. La fel era si cu Bobe in anii trecuti dar anul asta e mult mai disciplinat si asta se vede. Inca mai face greseli copilaresti dar s-a disciplinat mult. Aseara, tinand cont de miza meciului (aveam neaparat nevoie de victorie) nu a mai riscat. Cu atat mai mult cu cat Stamenkovic si Pasalic au fost in forma. Se stia ca Pitestiul nu exceleaza la aparare si atunci tot timpul am avut pe teren jucatori care arunca bine de la distanta. E bine oricum pt Basti ca prinde minute.
    Stiu ca suna frumos sa crestem tineri si sa le dam sanse, dar cand toata lumea are pretentii si la orice infrangere se cere "capul" antrenorului sau al conducerii, e greu. Conteaza mult mai mult rezultatele decat progresul tinerilor jucatori.

    cu 6 ani în urmă (18.12.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    rabdare si tutun
    Echipele de baschet din Belgrad au media de varsta 21-22 de ani si "risca" pe mana tinerilor pana cand acestia se satura si prin un contract in NBA sau intr-o echipa de Euroliga... Sigur ca noi avem un compionat puternic in care rezultatele sunt greu de obtinut (daca adversarul si-a primit salariul in ultimele trei luni) si nu te poti juca pe mana unor baieti de 20 de ani care mai au de "facut tusa" vreo cinci ani ca sa capete incredere. Si mai apare problema cu antrenorul: la greseala lui Stamencovici il scoate si urla la el din toti bojocii, iar la greseala lui Zeno se face ca nu observa... Echipa te "respecta" cand vede echidistanta ta!

    cu 6 ani în urmă (18.12.2017)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Cand un jucator revine pe teren dupa 3 luni, tinand cont de gravitatea accidentarii si de varsta jucatorului, cred ca ar apostrofarea ar fi ultimul lucru pe care ar trebui sa-l faci. Jucatorul trebuie incurajat neconditionat. Acesta va juca oricum cu frica inca o perioada buna de timp.
      La Stamenkovic nu a strigat pt ca a gresit ci pt ca nu a respectat ce i s-a spus. Nu zic ca e normal dar cel putin l-a lasat sa joace in continuare si avut incredere in el - a jucat peste 24 minute, ceea ce nu e putin.

      cu 6 ani în urmă (18.12.2017)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      serbia
      Daca ajungem la comparatii cu Serbia la baschet!!!! Orice jucator de 21-22 ani care joaca la echipe din Belgrad ar fi vedete la noi. Scoala de baschet sarba sau ex-jugoslava in general, e unica in lume. Baschetul e o adevarata "religie" acolo. Depaseste chiar si fotbalul.
      Da-mi exemple din campionate comparabile cu ale noastre. Ungaria de exemplu (desi in ultima vreme ne cam bat ). Cati jucatori sub 21 ani prind minute multe? Recunosc ca nu stiu si poate ca au multi, dar un astfel de exemplu ar fi relevant.

      cu 6 ani în urmă (18.12.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Ai nostri au probleme sa bata mingea decent si sa o scoata din propria jumatate. Il pui pe grasu de Gray in fata unui pusti de asta si face 10 TO-uri pe meci, asa ca despre ce draci de comparatii cu sarbii vorbim

      cu 6 ani în urmă (18.12.2017)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      s-a luminat situatia!
      Concluzia: asa e bine cum s-a procedat si cum se procedeaza atunci cand Ionescu si "fratii lui" sunt tinuti pe banca! Acolo e locul lui si a tuturor celor ce la 20 de ani inca nu s-au lasat de baschet! Pe banca se invata, de la antrenorul roman: paradoxul nostru e acela ca desi jucatorii tineri romani nu sunt buni, antrenorii lor tineri romani sunt mai buni decat antrenorii tineri sarbi! Q.E.D.!

      cu 6 ani în urmă (18.12.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Csm
    Stamenkovic nu e genul de jucător care se timoreaza când e apostrofat de antrenor, din contră, a continuat evoluția bună. Personal îl văd peste Trotter. Cred că Achim nu va renunta la el foarte usor, are potential, încredere si poate fi de viitor, cu putin sprijin.

    cu 6 ani în urmă (18.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!