Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea câștigă SuperCupa după o revenire impresionantă

CSM CSU Oradea câștigă SuperCupa după o revenire impresionantă

CSM CSU Oradea este noua câștigătoare a SuperCupei României. Echipa lui Cristian Achim s-a impus în fața lui BC CSU Sibiu cu scorul de 68-64 în meciul jucat în Arena Antonio Alexe. Campioana României a revenit de la minus 21, ceea ce face și mai valoroasă victoria de sâmbătă seara, 5 octombrie.

În primele trei minute ale meciului, CSM CSU Oradea nu a reușit să înscrie, în timp ce sibienii au marcat de două ori de la distanță prin Stewart și Chatman. Gazdele SuperCupei nu și-au revenit până la jumătatea sfertului și scorul a ajuns la 10-0 pentru sibieni. Bobe Nicolescu a adus primele două puncte pentru Oradea, după o vizită la linia de libere. Richard și Broussard au marcat din acțiune pentru bihoreni dar sfertul inaugural a rămas la discreția lui BC CSU Sibiu, care conducea cu 24-8 după primele 10 minute de joc. Cătălin Baciu a înscris primele puncte din actul secund, răspunsul venind rapid de la Aurelian Gavriloaia. Ofensiva Oradiei nu a funcționat iar sibienii au profitat grație jocului pe tranziție și au dus scorul la 30-12. Oradea a reușit primul parțial din meci după jumătatea sfertului dar diferența rămânea importantă pe tabelă, 34-22. Perioada de joc mai bună a gazdelor a continuat până la pauză iar avantajul lui BC CSU Sibiu de 21 de puncte a fost redus la doar 8, scor 38-30.

Oradea a continuat revenirea și după reluarea jocului iar diferența a ajuns la o posesie în start de sfert trei, 38-35, după reușitele lui Richard. Rolland Torok a înscris de la distanță pentru sibieni , care rămâneau în față. Jocul s-a mai liniștit iar tripla lui Cooper restabilea diferența de la pauză, 47-39. Diferența avea să se păstreze până la finalul secvenției și grație unei triple înscrise de Bobe Nicolescu la ultima acțiune. Actul decisiv pornea de la scorul de 54-46 pentru BC CSU Sibiu. Broussard și Markovic au semnat câte un three-point-play fiecare și diferența a ajuns la o singură posesie. Dragan Zekovic a rueșit primul său coș în meci și Oradea a trecut la conducere, 55-54. Sibiul nu a găsit drumul spre coș în primele 5 minute din actul decisiv iar o triplă a lui Markovic ducea gazdele la două posesii în față. Randal Falker de linia de libere a adus primul puncte pentru sibieni în șase minute și jumătate din sfertul patru. Giordan Watson a lovit de două ori de la distanță, Oradea avea plus 8 cu mai puțin de 2 minute din meci iar Sibiul era knock down. După ultimul time out al lui Dan Fleșeriu, Jordan și Falker au marcat 5 puncte la rând iar sibienii au revenit la o singură posesie. Gazdele au închis meciul de la linia de libere, scor final 68-64.

Giordan Watson a fost omul meciului cu 16 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. Aaron Broussard a totalizat 11 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă pentru echipa învingătoare.

Randal Falker a fost cel mai bun sibian cu 15 puncte și 7 recuperări. Barry Stewart a adăugat 14 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive iar Chris Cooper 10 puncte și 5 recuperări.

1 comentariu la aceasta stire:
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    meci
    Tinand cont ca a fost primul meci oficial din campionat, am avut parte de un meci chiar interesant. Sigur ca e prematur sa tragem concluzii dar putem sa ne dam cu parerea.
    Sibiul mi se pare mai slab ca anul trecut. A pierdut viteza si patruderile spre cos ale lui Hardy. Acum, in tot meciul, am vazut o singura patrundere. A pierdut inteligenta lui Pratt. Se vede ca lipseste o minte clara in organizare, Jordan pare depasit de situatie iar Tohantan e inca necopt. Au cel mai puternic pachet de jucatori sub panou, dar ii pun prea putin in valoare. Prin aducerea lui Torok au castigat in inaltime si forta sub panou, in schimb l-au cam pierdut pe Philmore. Rolul de rezerva a lui Torok pare sa fie putin frustrant. A incercat in permanenta sa iasa putin in evidenta si de aici au rezultat cateva aruncari fortate cu putine sanse de reusita.
    Per ansamblu Sibiul mai are mult de muncit si e personal cred ca o sa vedem si ceva schimbari.
    Oradea, chiar daca a revenit si a castigat, m-a dezamagit. In prima repriza parca am vazut in reluare mecul lor din Ungaria. Din punctul meu de vedere Sibiul a pierdut meciul, nu l-a castigat Oradea. E adevarat ca in fiecare an Oradea porneste mai greu si pe parcurs isi intra in forma, ceea ce nu e deloc rau. Echipa trebuie sa fie la potential maxim in play-off.

    cu 4 ani în urmă (07.10.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!