Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Oradea cedează la Porto după o repriză secundă de coșmar

Oradea cedează la Porto după o repriză secundă de coșmar

CSM CSU Oradea a pierdut și cel de al 2-lea meci din grupele FIBA Europe Cup. Vicecampioana României a făcut un sfert trei extrem de modest și le-au permis lusitanilor să se desprindă, în final dovedindu-se decisiv. FC Porto a câștigat meciul de pe teren propriu disputat miercuri, 20 octombrie, cu scorul de 75-63.

FC Porto a început partida cu 8 puncte marcate la rând în primle 2 minute.  Gavrilovic a adus primele două puncte pentru orădeni după alte 2 minute scurse de pe tabelă. Paliukenas reușit două intercepție care au condus la două coșuri ușoare iar tot el marca după o pătrundere și diferența gazdelor era topită, 10-8. Garlon Green a egalat dar nu a putut completa three-point-play-ul. Finalul de sfert le-a aparținut elevilor lui Cristian Achim care au preluat conducerea și după primele 10 minute de joc conduceau cu scorul de 18-15.

Actul secund a început cu un monster dunk al lui Garlon Green. Tot americanul Oradiei era următorul marcator iar antrenorul lui Porto era nevoit să solicite rapid timp de odihnă. Arledge a oprit de la linia de libere seria bună a bihorenilor. Landis cu o triplă pe contraatac a redus diferența la 24-21 și venea momentul lui Achim să ceară time-out. Diferența crescut din nou în favoarea Oradiei, 30-21, cu Paliukenas în prim plan. Charlon Kloof a răspuns pentru gazde dar a ratat libera suplimentară. Holt a reușit coșul cu fault și diferența creștea pentru prima dată la 10 lungimi, 33-23. Până la intrarea în ultimul minut din prima repriză, gazdele reduceau 4 puncte din deifcit. La cabine se intra cu scorul de 38-33.

Porto a început mai bine și repriza secundă și a marcat primele 4 puncte de la reluarea jocului. Tabela s-a blocat la 40-38 pentru următoarele 2 minute. Garlon Green cu două libere avea să dezghețe scorul. Gazdele aveau să egaleze după două dunk-uri ale lui Odomes. După time-out, Kloof își ducea echipa în față, după prima dată din primul sfert. Orădenii au pierdut posesie după posesie iar FC Porto s-a desprins la la 49-42. Orădenii nu au ieșit din corzi și avantajul gazdelor a crescut la 13 puncte. Până la finalul sfertului trei doar Green a mai marcat de la libere și scorul devenea 55-44.

Actul decisiv a început cu un antisportiv încasat de Queiroz. Orădenii nu au profitat și au marcat un singur punct. Rashard Odomes a rămas „on-fire” a reușit un four-point-play și oferea cel mai mare avantaj echipei sale, 64-48. Garlon Green a marcat de la distanță și Oradea mai păstra speranțe să revină. Lusitanii au gestionat bine avantajul, care nu a mai scăzut sub 10 lungimi până la finalul meciului. Partida s-a încheiat cu scorul de 75-63.

Rashard Odomes a fost omul meciului cu 22 de puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă. Max Landis a contribuit cu 15 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări iar Bradley Tinsley cu 10 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări.

Garlon Green a fost singurul remarcat de la Oradea cu 30 de puncte și 5 recuperări.

foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    D-le Sere fa te rog curatenie in bucătărie
    Nu ce aveti stricat in bucataria interna,dar incepe sa miroase rau de tot.
    Sincer imi pun intrebarea daca acesti jucatori se mai antreneaza.Atunci cand jumatate din punctele echipei sunt date de un jucator mai mult din actiuni personale,e clar ca nu exista relatii de joc.
    Fiecare e pe cont propriu si asta creaza frustrări.Nu stim sa jucam pivotii,nu stim sa executam liberele,nu stim arunca de trei puncte.
    Nu jucam mai nimic.
    Jucatorii romani,in nota lor obisnuita ,adica eficienta spre zero.
    Ar mai fi de remarcat jocul celor doi lituanieni:sub orice critică.
    D-le Sere daca mai sunt ceva bani la buget,atunci imi permit s-a va dau o sugestie:angajati si un psiholog la echipa.
    In aceste momente au mare nevoie de el.

    cu 2 ani în urmă (21.10.2021) Raspunde
  • Benjamin :

    Oradea
    Am vazut doar primele doua sferturi si ma intrebam cum Porto i-a putut scoate Pe Ironi Ness Ziona (faptul ca cei din Israel nu au avut loc direct in grupe dupa ce au castigat anul trecut mi se pare un alt subiect). Porto parea o echipa slabuta, fara idei, cu un pg (nr 5, cred) care sincer era lipsit de idei si care parca abia aducea mingea in celalalt teren.
    Sunt sincer surprins ca Oradea a pierdut.
    Cred ca d-lui Achim ii trebuie in Mitrovic. Fara suparare. Eu zic ca se vede aportul unui antrenor secund cu cunostinte.
    Echipa din Oradea nu mi se pare slaba, dar par lipsiti de motivatie ceea ce e ciudat intr1un meci din Europa.

    cu 2 ani în urmă (21.10.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Of of din păcate un meci care trebuia si putea fi câștigat.
    In prima repriza Porto nu a jucat mare lucru,pe final de sfert 1 si inceput de sfert 2,Csm s-a apărat foarte bine,dar căderea din repriza secundă inexplicabilă.
    Bănuiesc că e unic în istoria competiției ca o echipa intr-un sfer să marcheze un singur coș din actiune.
    Green imperial,iar Paliukenas foarte bătăios și util în apărare,singurele chestii bune dupa acest meci.
    Partea proastă este că nu am vazut un pick and roll Dovis cu Gavrilovic,nu am vazut o schemă pentru Holt să arunce de 3(în trecut pentru Muha si Rade erau destule),Kris se pare că momentan nu este jucatorul determinant,când PG titular ai pivotul iți dau 4 pct împreună e greu să mai spui ceva sau să ai pretenții.
    Din păcate si atitudinea lasă de dorit,soluția exactă nu știu care este dar sper să fie una cât mai rapidă.
    Sper că nu am uitat nimic.

    cu 2 ani în urmă (21.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!