Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea continuă seria victoriilor în Liga Națională de Baschet Masculin și e lider solitar

CSM CSU Oradea continuă seria victoriilor în Liga Națională de Baschet Masculin și e lider solitar

CSM CSU Oradea a devenit lider solitar în Liga Națională de Baschet Masculin, după ce a trecut pe teren propriu de Dinamo Știința București cu scorul de 73-69, pe sferturi 12-21, 18-9, 23-27 și 20-12. Partida s-a desfășurat astăzi, 1 februarie, în Arena Antonio Alexe și a fost televizată de către DigiSport 4.

Ciprian Stoica, Alin Faur și Alexandru Ivan au fost cavalerii fluierului care au oficiat partida de la Oradea.

Dinamo a început foarte bine partida de la Oradea și s-a dus rapid la 10-2. Dragan Zekovic a marcat două coșuri la rând pentru campioana României. La fel a procedat și Milutinovic, care a mai pus 5 puncte pentru oaspeți. A urmat o perioadă destul de lungă fără coș marcat, oprită de Broussard cu un lay-up. Milutinovic a mai lovit o dată de la distanță și scorul a ajuns la 18-8 pentru Dinamo. Oaspeții au păstrat un avantaj important după primul sfert, care s-a înscheiat cu scorul 21-12. Reljic și Markovic au deschis actul secund cu două coșuri la rând. Barro și Cane au replicat iar diferență a ajuns din nou la 10 lungimi. A venit un run de 12-0 pentru trupa lui Achim iar prima repriză avea să se încheie la egalitate, cu un scor foarte mic 30-30.

În sfertul trei au fost multe egalități sau schimbări la conducere. Armin Cane le oferea oaspeților 6 puncte avantaj în ultimul minut al actului. Cătălin Baciu a stabilit scorul după 30 de minute de joc cu un col din apropiere, 53-57. Două coșuri de trei puncte au dus gazdele rapid în avantaj. S-a mers umăr la umăr, după care Oradea a reușit desprinderea la 6 puncte, 67-61. Masters și Diaconescu au transformat fiecare câte două libere până la intrarea în ultimul minut de joc. Watson și-a dus echipa la două posesii în față dar Milutinovic cu o triplă a ținut-o pe Dinamo în meci. A urmat sarabanda aruncărilor libere iar meciul s-a tranșat după ce Watson a reușit o recuperare ofensivă și tot de la libere a stabilit scorul final, 73-69.

Dragan Zekovic a fost omul meciului cu 17 puncte și 6 recuperări. Kris Richard și-a trecut în cont 14 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Aaron Broussard a contribuit cu 11 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive.

Andreja Milutonivic a fost cel mai bun dinamovist cu 18 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări. Armin Cane a venit de pe bancă cu 15 puncte. Javon Masters a terminat cu 11 puncte iar Tony Gugino cu 10 puncte.

foto: CSM CSU Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!