Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea, debut cu stângul în FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea, debut cu stângul în FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea a pierdut partida de debut din sezonul 2021/2022 din FIBA Europe Cup. Vicecampioana României a fost învinsă astăzi, 13 octombrie, în Arena Antonio Alexe de Legia Varșovia cu scorul de 76-66 . Sferturile doi și trei au fost modeste pentru Oradea iar eforturile de revenire din ultimul act au fost fără rezultat

Oradea a început bine partida și a marcat primele 8 puncte ale meciului, două triple de Nicolescu și Bickauskis și o reușită din apropiere a lui Green. Polonezii au răspuns cu 7 puncte la rând, 5 venite de la pivotul Wyka. Gavrilovic a oprit seria bună a oaspeților. Legia a trecut în avantaj, după ce Abdur-Rahkman a ajuns la 6 puncte. Continuarea sfertului a fost sărăcă în puncte. Orădenii au mai adăugat doar 3 puncte pe tabelă și polonezii încheiau în avantaj primul sfert, scor 15-13.

Actul secund a început cu o triplă a lui Koszarek. Gavrilovic a marcat pentru orădeni la următoarea acțiune. Bickauskis a marcat și el de la distanță și diferența de pe tabelă era minimă. Polonezii au răspuns cu 5 puncte la rând. Legia a rămas la conducere și scorul era 30-25 cu 3 minute rămase din prima repriză. Echipa vizitatoare a reușit să se desprindă la 12 lungimi, după 7 puncte marcate la rând. Holt a mișcat tabela în dreptul Oradiei în ultimele secunde rămase din prima repriză, cu un coș de la 3 puncte. Avea să fie ultima reușită până la intrarea la cabine, când CSM CSU Oradea era condusă de Legia Varșovia cu scorul de 37-28.

La prima acțiune din partea a doua a meciului, Garlon Green a marcat o triplă din 0 grade. Wyka de libere a fost singurul marcator al oaspeților în primele 4 minute din sfertul trei. Oradea nu a profitat și Koszarek a dus diferența din nou la 9 lungimi, 42-33. Kulka a marcat și el o triplă și îl forța pe Cristian Achim să solicite timp de odihnă. Nimic nu a mai funcționat pentru gruparea bihoreană și același Koszarek ducea scorul de 51-33. Diferența s-a păstrat până la finalul sfertului trei și Legia avea un avantaj confortabil, 58-40.

Garlon Green a deschis și actul decisiv spectaculos, cu un dunk fiind faultat și a completat three-point-play-ul. Bickauskis a marcat un coș de 3 puncte cu panoul și orădenii sperau la o revenire. Kemp a oprit run-ul gazdelor dar Holt a marcat rapid încă o triplă. Cu 5 minute rămase din meci diferența era de 10 puncte pe tabelă în favoarea polonezilor, 65-55. Oradea nu a mai avut forța să pună și mai mult în pericol avantajul celor de la Legia Varșovia, chiar dacă au pus în aplicare un pressing agresiv.

Lukasz Koszarek a fost omul meciului cu 15 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări. Dariusz Wyka a fost aproape de double-double cu 12 puncte și 9 recuperări. Grzegorz Kulka și Raymond Cowels au contribuit și ei cu câte 12 puncte fiecare.

Dovis Bickauskis a fost cel mai bun orădean cu 16 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive. Stephen Holt a totalizat 12 puncte și 5 recuperări iar Kris Richard 10 puncte, 7 pase decisive și 4 recuperări.

foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Nu vedem pădurea de copaci!
    Suntem in graficul Vrăjitorului Achim, incă nu intrăm în formă și jucăm prost trei sferturi de meci, luăm bătăi după bătăi ca să devenim mai buni în play-off și să fim iară campioni!

    cu 2 ani în urmă (14.10.2021)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      forma
      in ultimii 2 ani intram din ce in ce mai tirziu in forma
      numai sa n-o facem prea tirziu. cred ca ar trebui revizuit modul de pregatire

      cu 2 ani în urmă (14.10.2021)
    Raspunde
  • uplifter :

    Oradea
    Rotația polonezilor a fost formata din 4 polonezi și 4 străini. La Oradea au fost 2 romani și 7 străini.
    Nu mai vorbim de aportul autohtonilor în acest meci. Și nici de nivelul Poloniei ca națională fata de noi.
    Polonia a introdus regula cu min 2 polonezi în teren de 7-8 ani, dacă rețin bine, sau undeva pe acolo oricum.
    Vroiam sa spun de fapt ca pe termen mediu-lung, aceasta regula cu 2 autohtoni în campionat nu înseamnă automat ca la nivel de club trebuie sa slăbești cum se tem mulți, mai ales de la bogații campionatului. Meciul de aseară și nu numai, a fost un exemplu.

    cu 2 ani în urmă (14.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!