Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea debutează în noua ediție a FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea debutează în noua ediție a FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea este una dintre cele două formații românești din LNBM care ne reprezintă în cupele europene. Vicecampioana României va evolua din nou în FIBA Europe Cup, competiție în care a reușit un rezultat excelent în sezonul trecut: câștigarea medaliilor de bronz.

Atunci, bihorenii au fost repartizați într-o grupă alături de BC CSU Sibiu, BC Balkan Botevgrad și Besiktas Icrypex. Trupa lui Dan Fleșeriu s-a poziționat pe primul loc, bulgarii au ocupat poziția secundă iar elevii lui Cristian Achim s-au situat pe cea de-a treia treaptă, cu o victorie și două înfrângeri.

Totuși, datorită succesului obținut de Szolnok în fața lui Sporting, CSM Oradea s-a calificat în playoff-ul FIBA Europe Cup. Acolo, Leii Roșii au trecut de Dnipro (Ucraina) și de Reggio Emilia (Italia), avansând în Final Four-ul competiției.

În Israel, gruparea din vestul țării a pierdut semifinala cu Arged BMSlam Stal, însă și-a luat revanșa în finala mică, în confruntarea cu Parma Perm. Drept consecință, CSM Oradea a obținut medaliile de bronz.

Ceea ce s-a întâmplat în ediția 2020-2021 este remarcabil din punct de vedere al istoriei, dar nu este foarte relevant pentru situația de pe teren. Asta pentru că orădenii au schimbat o mare parte a echipei din stagiunea precedentă.

Mai exact, din lotul lui Achim nu mai fac parte Aaron Broussard, Arturas Valeika, Dragan Zekovic, Ramone Moore, Giordan Watson, Luca Năstruț și Edward Petrescu. Cei care au continuat în Oradea sunt Nikola Markovic, Garlon Green, Stephen Holt, Bobe Nicolescu, Tudor Fometescu, Vlad Marinău, Cătălin Baciu, Enzo Vescan și Raul Igna.

Roș-albaștrii au făcut și patru transferuri: Kris Richard, Alexandre Gavrilovic, Dovis Bickauskis și Martynas Paliukenas. Ultimul n-a debutat, însă, oficial pentru CSM Oradea, fiind accidentat.

Până la momentul actual, vicecampioana României a disputat cinci meciuri oficiale, având un bilanț de trei victorii și două înfrângeri. Bihorenii au câștigat returul Cupei României cu SCM U Craiova și s-au impus în primele două etape ale Ligii Naționale, împotriva lui Dinamo București și CSM Târgu Jiu.

În schimb, CSM Oradea a fost învinsă de olteni la 15 puncte în turul Cupei, pierzând calificarea în sferturile de finală, și a cedat în BTarena, împotriva lui U-BT Cluj-Napoca. Derby-ul cu formația lui Mihai Silvășan s-a jucat duminică, 10 octombrie, astfel că elevii lui Achim n-au avut parte de o perioadă de recuperare foarte lungă.

Din grupa H, cea în care se află CSM Oradea, mai fac parte Szolnok (Ungaria), Legia Varșovia (Polonia) și FC Porto (Portugalia). Richard & Co. debutează pe teren propriu cu echipa poloneză, dar apoi vor avea parte de trei deplasări, înainte de ultimele două meciuri din Arena Antonio Alexe.

Confruntarea dintre CSM Oradea și Legia Varșovia are loc miercuri, 13 octombrie, la ora 19:00, și va putea fi urmărită pe canalul de YouTube al FIBA.

*foto: Roby Boroș/CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!