Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea i-a prelungit mandatul lui Cristian Achim

CSM CSU Oradea i-a prelungit mandatul lui Cristian Achim

Banca tehnică a lui CSM CSU Oradea va fi condusă și în sezonul viitor de Cristian Achim. Informațiile noastre indică faptul că cele două părți au ajuns la o nouă înțelegere, astfel că antrenorul originar din Râmnicu Vâlcea va petrece al 13-lea sezon la cârma echipei de pe Crișul Repede.

Cristian Achim a ajuns la Oradea în luna noiembrie a anului 2009 și de atunci nu a mai părăsit banca lui CSM. În acest interval a strâns 554 de partide pe plan intern, cu un bilanț de 364 de victorii și 190 de înfrângeri.

De departe, Cristian Achim este cel mai longeviv antrenor pe banca unei echipe din Liga Națională de Baschet Masculin.

Cu Achim la timonă, CSM CSU Oradea a înregistrat o ascensiune importantă. De la lupta la retrogradare, echipa a ajuns la trei titluri în Liga Națională de Baschet și la prezențe obișnuite în cupele europene. Pe plan internațional, Achim și Oradea au pus mână pe medaliile de bronz în FIBA Europe Cup, în sezonul 2020/2021.

Sezonul 2021/2022 a fost încheiat de CSM CSU Oradea pe poziția a 3-a în Liga Națională de Baschet Masculin. Orădenii au câștigat finala mică contra lui FC Argeș Pitești, după ce în semifinale a fost învinsă de CSO Voluntari. În Cupa României, bihorenii au fost eliminați încă din primul tur de SCM U Craiova.

În FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea a fost aproape de o nouă calificare în Final Four, dar a fost eliminată în sferturi de Bakken Bears din Danemarca.

foto: fiba.basketball

15 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Hehe
    Ce bineeeee, bravo Serbane. Spor la umplut sala cu acelasi stil. Chiar sper sa ma insel, dar aceleasi idei cu schimbarile din ultimul timp de la alte echipe ne vor duce fix pe un onorabil loc 6. Noi sa fim sanatosi.

    cu 1 an în urmă (31.05.2022)
    • U BT Cluj-Napoca myke:

      Ohooo
      Play Out scrie pe voi , Orădenilor

      cu 1 an în urmă (31.05.2022)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      @myke
      E greu sa uiți cele 3 titluri luate de Oradea în data Clujului? Se pare ca da, cu atât mai mult cu cât erați echipa cu bugetul cel mai mare! Doar ca nu joaca bugetul. În loc sa le plângi de mila orădenilor, mai bine tine-le pumnii băieților ca nu va fi ușor cu "Pandele Team"

      cu 1 an în urmă (31.05.2022)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Hehe
      Cred ca colegul era ironic. Atata bai sa fie.

      cu 1 an în urmă (31.05.2022)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Nu cred ca a fost o idee buna
    Inainte de a anunta prelungirea contractului era de bun simt,ca Sere si eventual Achim sa prezinte suporterilor oradeni,o analiza a sezonului competitional care pt noi s-a incheiat prea repede fata de asteptari.
    Daca se facea aceasta analiza in mod profesional ,nu cred ca existau motive pentru prelungirea contractului.Achim ramine tributar unui stil de joc total defensiv,nu agreaza schimbări majore in lot nu isi asuma niciun risc.
    Nu il vad capabil sa faca o reconstructie majora a echipei.In consecinta vom asista la acelasi baschet incalcit,tip turca care a dus aproape la golirea salii Antonio Alexe de spectatori.
    Si totusi domnule Sere,,sa nu uitati ca CSM Oradea este finanțat din banii oradenilor,iar mai multa transparență ar fi chiar benefica pt. club.
    Ii doresc mult succes lui Achim in noul sezon,si sa nu uite ca suporterii asteapta un altfel de baschet sezonul viitor.

    cu 1 an în urmă (31.05.2022)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Finantare
      Apropo, cu cati bani finanțezi tu clubul? Chiar sunt curios. Fără Sere, Oradea ar fi la nivelul Muresului. E ușor sa susții ca tu finanțeze clubul dar nu cumperi nici măcar abonament. Dacă exista suporteri în acest campionat care au dreptul sa susțină ca ei finanțează clubul, aceia sunt suporterii Sibiului. Atât!
      S-a golit sala la Oradea într-un sezon cu rezultate în Europa și locul 3 în România? La Sibiu sala e la fel de plina iar echipa a terminat pe 8!
      SUP.OR.TER - nu ești suporter!

      cu 1 an în urmă (31.05.2022)
    • Snake:

      Finantare
      jordan 23: Având in vedere ca clubul CSM își asigura bugetul din banii de la primărie iar banii respectivi sunt de la contribuabili, fiecare se poate socoti finanțator in funcție de salariu sau afacerea pe care o desfășoară … in alta ordine de idei oare de ce s-a golit sala având in vedere rezultatele, oare jocul încâlcit condus de un om pentru care spectacolul înseamnă max 60 de pct pe meci sau minutele pe care trebuie sa le joace fiecare jucător care sunt scrise pe biletele și respectate strict… un antrenor care reușește sa facă dintr-un jucător ca și Baciu ( sa ma ierte Bobo ) un “penibil”in baschet ( când era la Cluj sau alta echipa ne uitam cu jind la el), oare câți antrenori ar face aproape orice sa aibe un jucător de calibru lui pe deasupra și roman… iar tu îl joci tot conform bilețelelor doar in meciurile fără miza … de ce faci asta , pentru ca marele profesor nu știe sa joace cu pivot, pentru el aceasta poziție pur ai simplu nu exista…
      De asemenea trebuie și recunosc asta ca fără Sere și Achim aceasta echipa nu ca era la nivelul Mureșului ci pur și simplu cred ca nu exista, însă exista momente când trebuie sa accepți ca ești depășit și accepți sa înveți și schimbi sau pleci… iar sala nu va fi la fel de goală ca și in acest an ci mult mai goala și nu e nimic gresit aici, e gresit ca sa ceri time out și in 90% din cazuri in loc sa dai Cos - Primești , oare nu îți pui o întrebare când acest lucru se întâmpla după cum am zis in 90% din cazuri, poate ca un jucător nu te înțelege, dar chiar toți…

      cu 1 an în urmă (31.05.2022)
    • CSM CSU Oradea Sebas:

      Buna ziua!
      Daca aveti date concrete despre buget as fi curios sa le aflu si eu. Din ce stiu eu contribuția de la CJ a fost minima in anul acesta. Bugetul a fost undeva la 1.3-1.4 mil €. Din care superbet a asigurat 100k, Raiffeisen Bank 150 k, Kruger Matz impresionantul salariu pentru Kris Richard... s.a.m.d. Cam toti sponsorii au furnizat clubului sume cuprinse intre 50k-150k. Daca te uiti atent pe site-ul Csm la sectiunea "Plati" o sa vezi exact le ce merg banii de la CJ. In niciun caz la clubul Csm...

      cu 1 an în urmă (31.05.2022)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    finantare
    @sebas are dreptate (doar ca e vorba de CL nu de CJ). La Oradea de anul trecut, din ce stiu eu, nu le mai asigura nici cazare sportivilor. Doar sala si utilitatile la sala. Si deja se discuta sa-i puna sa plateasca si utilitatile. Eu merg saptamanal in Oradea si la cate santiere sunt in Oradea, nu vad de unde sa mai dea bani si la sport. Acesta e si motivul pt care handbalul nu performeaza - nu atrage sponsori iar de la buget nu primesc. Polo-ul are performante doar datorita faptului ca nu exista concurenta in tara.
    Concluzia e ca fara sponsori multi nu ai cum sa rezisti indiferent ca este club privat sau apartii de primarie.

    cu 1 an în urmă (31.05.2022)
    • CSM CSU Oradea Sebas:

      A venit Domnul Sere cu explicatii
      Am ascultat cu atentie conferinta de presa a domnului Sere de astazi. El spune ca pe sezonul 2021-2022 s-au cheltuit 1.150.000 €, din care 500.000 de la sponsori si restul din fonduri proprii. Fondurile proprii au acoperit cheltuielile de deplasare si echipare, taxe, impozite precum si salarii adminiatrative, banii sponsorilor au mers direct catre jucatori si cheltuielile acestora. Din pacate pe anul viitor baschetul va avea al 6 lea buget din tara, in principal datorita multiplelor santiere deschise cu fonduri europene pe care CL si primaria nu le pot sustine (au fost nevoite sa faca vreo 2-3 imprumuturi la banci internationale). In schimb polo-ul va sta chiar bine, se va bate din nou cu sanse reale la titlu. Cat despre handbal, la fel deocamdata, zicea domnul Sere ca ar fi nevoie de inca 700k - 1 mil € ca sa ii duca in Liga 1.

      cu 1 an în urmă (31.05.2022)
    • Csm.O:

      @Sebas
      Daca Oradea va avea al 6 lea buget din țară, care sunt primele 5? Pe primul loc Cluj, pe 2 Voluntari, dar pe locurile 3, 4, 5, cine va fi? Pitesti, Rapid, Dinamo, Craiova?🤔

      cu 1 an în urmă (31.05.2022)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Da
      Dinamo, Rapid, Pitesti. Cam in ordinea asta.

      cu 1 an în urmă (31.05.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Sere se alinta, sa fim seriosi.
      Bugetul sectiei de baschet nu va scadea, iar cei 1.15M vor fi suficienti pentru locul 3 sau 4. Doar Dinamo va fi peste (in afara Clujului, evident), Voluntari va fi probabil foarte de Oradea. Toate celelalte vor si sub 1M.

      cu 1 an în urmă (31.05.2022)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Da
      Problema e ca inca un sezon de loc 3 sau 4 chiar ar putea sa ii elimine justificarile lui Achim de a mai ramane la echipa. Mi-au parut foarte interesante atat modul in care Sere i-a luat apararea antrenorului si "rationamentul" pentru care acesta ramane, cat si declaratiile cu privire la nucleul de jucatori.

      Practic, a anuntat clar ca romani noi nu vor fi, nucleul va fi acelasi. Si a mai anuntat ca singurul "strain" cu contract pe anul viitor e Richard. Cand l-au intrebat de Markovic, a spus cu zambet strengaresc ca, "contractul se poate rezilia in functie de anumite clauze", deci ma gandesc ca vor sa renunte la el, poate.

      Cred ca intra dom profesor in sevraj daca ramane fara toti strainii cu care s-a obisnuit si chiar trebuie sa faca o reconstructie cum se cuvine.

      cu 1 an în urmă (31.05.2022)
    • CSM CSU Oradea Sebas:

      Oricum ar fi
      Cred ca in momentul de fata la ce structura are CSM, chiar daca celalalte echipe (Voluntari, Pitesti, Dinamo) ar avea un buget mai mare le-ar fi greu sa concureze in perspective cu tot ce inseamna in momentul de fata Csm ca structura si infrastructura, daca nu cumva se vor face gafe impardonabile, dar nu cred ca este cazul, in general oamenii de aici au dat dovada de un management sanatos.

      cu 1 an în urmă (31.05.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!