Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea învinge în București și prinde in extremis ultimul loc pe podium

Eduard Popa

Eduard Popa
28.04.2018

steaua oradea baschet romania

CSM CSU Oradea a câștigat duelul cu CSM Steaua Eximbank în deplasare, scor 72-62, în ulitma etapă a Top 6 LNBM.

CSM Steaua a început în formula Darwiche, Runkaukas, Marinov, Fraseniuc și Falker. De partea cealată Oradea a început cu Kariniauskas, Richard, Nicolescu, Denison și Valeika. CSM Steaua a pus primele 4 puncte pe tabelă, dar bihorenii au răspuns cu un run de 11-1. După mai multe minute fără coș reușit, scorul primului sfert arăta 13-8 pentru oaspeți. Pavel Marinov a deschis sfertul doi cu un coș de 3 puncte, iar Brandon Taylor a egalat la 15 după două libere.  Andrei Mandache a dus scorul la 20-17 după un pas din post up al lui Țibîrnă, dar răspunsul a venit de la Runkauskas. Bogdan Țibîrnă a dat și el un coș de 3 puncte și a dus scorul la 23-20. Taylor cu fake pass de zile mari și Luka Lapornik cu un put back au adus Steaua în avantaj, scor 26-23. Țibîrnă a scos apoi un fault ofensiv la Baciu și a reușit un coș de 3 cu care a egalat la 28. Bobe Nicolescu a reușit apoi un coast to coast după o intercepție, iar Laci Lazar a pus un capac lui Baciu. Zeno a ratat însă ambele libere pe final, iar la pauză scorul a fost 31-29 pentru Oradea.

Mandache a deschis a doua repriză cu un coș de 3 puncte, iar Steaua a răspuns cu două coșuri de 3 ale lui Flowers și Taylor. Kariniauskas a răspuns cu încă un coș de la mare distanță care a dus scorul la 39-35 pentru Oradea. Falker a reușit însă două recuperare ofensive consecutive și a egalat la 41. Taylor a pus un coș de 3 puncte, dar Zeno a readus Oradea în avantaj, ajutat și de capacul spectaculos al lui Denison la Lapornik. Slovenul a răspuns însă cu un floater peste Richard, dar același Țibîrnă a reușit un putback cu care a închis jocul după 30 de minute. La intrarea în ultimul sfert, scorul era 47-46 pentru bihoreni. Falker egalează la 49 cu o recuperare ofensivă, dar Țibîrnă cu un and one și Kariniauskas după un fastbreak excelent au dus scorul la 53-49. Au urmat apoi un coș de 3 puncte al lui Richard și un alley oop reușit între Kariniauskas și Denison care au dus oaspeții la 9 puncte, scor 58-49. Același Kariniauskas a reușit un steal care s-a transformat în două puncte ușoare pentru Richard. Runkauskas și Bobe Nicolescu au schimbat apoi coșuri de 3 puncte iar Sean Denison a scos un and-one care a dus scorul la 67-54. Taylor a readus Steaua la 9 puncte, cu un coș de 3 puncte, dar Oradea a rezolvat meciul de la nivelul liniei de fault. Scor final 72-62 și Steaua încasează a doua înfrângere în acest sezon pe teren propriu.  

Cei mai buni jucători de la Steaua au fost Brandon Taylor cu 20 de puncte și 3 asisturi urmat de Randel Falker cu 10 puncte și 15 recuperări. De la Oradea s-au remarcat Bogan Țibîrna cu 17 puncte și 5 recuperări, Sean Denison și Khris Richard, amândoi cu 11 puncte.

După această partidă CSM CSU Oradea termină în fața Stelei, pe locul 3 în clasamentul sezonului regulat.

*foto: Roby Boros/ facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!