Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea învinge la limită pe BCM U Pitești în Trivale

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
24.01.2016

BCM U Pitești a cedat la limită pe propriul teren în fața lui CSM CSU Oradea într-o partidă din etapa a 17-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2015/2016.

Primul angajament al partidei a fost câștigat de CSM CSU Oradea, însă primele puncte ale partidei au fost marcate de orădeni abia după un minut de joc. Mandache a marcat un coș de 3 puncte după ce Barnette a înscris cu un procedeu asemănător, iar Andjelko Mandic a cerut primul time-out la 8-0 pentru oaspeți. BCM U Pitești nu și-a găsit cadența iar echipa vizitatoare conducea cu scorul de 14-2 aproape de jumătatea sfertului. Gazdele au revenit, iar primul coș al lui Michael Lee în LNBM a dus scorul de 13-18. În ultima parte a sfertului, cele două echipe au găsit drumul mai greu spre coș. Michael Lee a concluzionat primele 10 minute de joc, tot cu o triplă, pentru scorul de 19-21 în favoarea orădenilor.

După reluarea jocului, Neguț cu un coș de la distanță a dus Piteștiul pentru prima dată în avantaj. Ross cu un contraatac finalizat a oferit un start bun de sfert pentru gazde. Barnette a răspuns pentru orădeni cu două coșuri de 3 puncte, pentru 27-24. După startul furibund, jocul s-a mai liniști. Inar cu 4 minute până la pauză, gazdele aveau avantaj minim, 29-28. Oradea s-a apărat mai bine apoi și s-a desprins la 38-31. După două libere marcate e Markovic, gazdele au stat aproape un minut în ofensivă după mai recuperări ofensive. Pustozvonov cu o triplă a încheiat atacurile gazdelor. La ultima fază a reprizei, Zupan a ratat tripla și scorul pauzei era de 40-34 pentru CSM CSU Oradea.

Repriza secundă a fost deschisă de coșul din apropiere al lui Uros Lucic. Bobrov a replicat imediat pentru gazde. După două atacuri ale oaspeților, Neguț a dus diferența la o singură posesie, 42-39. Cele două echipe nu au impresionat în al treilea sfert și aveau fiecare câte 7 puncte după 6 minute din sfert. Pustozvonov și Ross au echilibrat situația 45-47. Orădenii au încheiat în forță sfertul grație lui Lucic și Markovic și intrau cu 8 puncte în avantaj înaintea ultimelor 10 minute, scor 57-49.

Sfertul decisiv a început bine pentru oaspeți care s-au desprins la 11 puncte. Mladenovic a operat excelent pentru gazde sub panou și a mai scăzut 5 puncte din deficit. Oradea a rămas la timonă în ciuda eforturilor făcute de echipa gazdă.  În ultimele două minute, Mladenovic a marcat 4 puncte la rând cu care ducea echipa gazdă în avantaj, 69-68, cu 15 secunde rămase de joc. Ron Ross l-a faultat pe Radovan Markovic, cel care nu a avut emoții la libere și a transformat ambele aruncări. În ultimele 6 secunde de joc, Ron Ross a avut șansa de a aduce victoria echipei gazdă, însă a ratat iar CSM CSU Oradea a trecut la limită de BCM U Pitești cu scorul de 70-69.

Sean Barnette a strălucit pentru echipa învingătoare cu 18 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă. Radovan Markovic a adăugat 16 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive, iar Uros Lucic a terminat cu 12 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă.

Aleksandar Mladenovic a fost principalul remarcat al gazdelor cu 21 de puncte și 9 recuperări. Pustozvonov a adăugat 14 puncte, Ross 12 iar Michael Lee 11.

foto: Roby Boroș

28 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Pacat..
    Mereu pierdem in ultimele secunde...Echipa s-a zbatut, dar din pacate atat pot jucatorii in acest moment. Stamenkovici e foarte slab. Lee, are mana, dar e vaza defensiva nu exceleaza. Nu mi se pare peste Jogela. Tot greul cade pe Ross, care din pacate nu mai are forma din sezonul trecut. Sansele la play-off sunt foarte foarte mici. Pacat de lumea care vine la sala, care isi doreste mult mai mult de la aceasta echipa. Puteam sa incercam sa-l luam pe Markovici cand a plecat de la Timisoara, pe Pustahvar, care intr adevar aduceau un plus.

    cu 8 ani în urmă (24.01.2016)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      Conducere
      Problema pleaca de la conducerea administrativa a echipei, una foarte slaba. Se vede ca nu mai este Ziguli . S-au adus jucatori incredibili de slabi - Jogela, Stamenkovic, Bobrov, Vlaicu. In nici un an nu am adus atatea petarde la echipa. Daca nu mai aducem un strain avem sanse mari sa retrogradam. Pe langa Markovic si Pustahvar, au mai fost jucatori care si-au schimbat echipele: Bogdan Popescu, Hargrove, Dani Popescu, insa managerul nostru a dormit in ghete. Am avut bani la echipa anul acesta dar cred ca s-au sifonat pe la comisioane, astfel nu se explica cum au fost adusi jucatori asa de slabi. Astazi, in 16 min Bobrov a avut 2 pct si 0 recuperari.

      cu 8 ani în urmă (24.01.2016)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Markovic la Timișoara?
      M-ați pierdut pe drum.

      cu 8 ani în urmă (24.01.2016)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Re
      Mi-a ramas in cap Markovici, de la meciul de azi. Era vorba de Subotici! Cu toate ca Nenad Markovic a jucat in acest sezon pentru BC Timisoara.

      cu 8 ani în urmă (24.01.2016)
    • FC Argeș Pitești adu:

      jucatori
      Jucatori gasesti cu zecile..cu sutele.l-am adus pe lee.bun..exact profilul lui bobrov.atunci bobrov tre plece.trebuie neaparat un conducator de joc.sau il lasi pe ross si aduci unul pe poz 2.si rezerva la mladenovic.

      cu 8 ani în urmă (24.01.2016)
    Raspunde
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Sa conduci tot meciul si sa pierzi in ultimul minut, asta inseamna CSM Oradea, asta inseamna Cristi Achim. Un nou meci pe care era sa il pierdem din cauza lui Achim si a greselilor neinspirate. Zupan nimic azi, Salih la fel(ma intreb de ce a fost preferat in locul lui Pantic, care este cu 2 clase peste- probabil din cauza banilor), dezamagitor Petrisor(a jucat azi??) In rest victoria este victorie, si CSM e pe primul loc!!

    cu 8 ani în urmă (24.01.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @tsc_1980
    Sa conduci tot meciul și sa pierzi în ultimul.minut e ceva ce se întâmplă frecvent în baschet și pt asta iubim acest sport. Referitor la Achim, spre norocul nostru nu unii ca tine hotărăsc. Bravo CSM!

    cu 8 ani în urmă (24.01.2016)
    • tsc_1980:

      Csm Oradea
      soso69, ar fi spre binele clubului sa hotarasca unii ca mine. Din cate ai vazut, (s-au poate nu la ce comentarii ai) lui Achim ii lipsesc "ouale". Si se vede diferenta in aparare de cand nu mai este Calin Pop sieste Milan. In rest, du-te tu la sala si striga "Hotii", cand te arbitreaza corect, la fel ca scuipatorii de seminte din galeria Stelei!!

      cu 8 ani în urmă (24.01.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Eu merga la sala sa sustin echipa nu sa comentez arbitrajul.
      Referitor la aparare, e singurul lucru constant bun la echipa noastra. Avem cea mai buna aparare din liga (uita-te pe statistici). Tu faci parte din acel grup de suporteri vesnic nemultumiti. Pe Achim si Sere ii criticati de vreo 2 ani, pe Milan de cand a venit, pe ex-jugoslavii din lot ca sunt "o gasca" si formeaza atitudine negativa, ca Markovic e tinut in brate de Achim si Milan (ultimele meciuri au dovedit ca e o rotita de neinlocuit momentan in echipa), etc.
      Niciunul nu luati in considerare ca echipa e primul loc desi la buget e pe 6-7 (dupa Steaua, Cluj, Mures, Energia, Pitesti, Craiova). Sustii ca Achim nu a avut "oua" la final. A introdus pt ultimele 8 minute cel mai bun 5, au avut aruncare deschisa in 80% din atacuri, deci schemele au functionat. Ce vroiai sa faca Achim? Sunt de acord ca per ansamblu am facut in meci mai putin bun, dar e bine ca am castigat. Referitor la Zupan - evolutia lui trebuie privita prin prisma faptului ca el nu e un jucator de pozitia 5. El e un 4 care poate evolua si 5 dar e clar care dificultati din cauza inaltimii (la fel cum patea si Lucic cand evolua pe 5). Eu sper ca vom vedea valoarea lui Miha cand vom avea 2 pivoti apti (Bogdan si Salih) si el va evolua pe teren odata cu acestia. L-ai criticat si pe Salih, preferandu-l pe Pantic. Poate ca Pantic e mai bun dar noi la inceputul sezonului il aveam pe Bogdan pivotul titular, care fiind roman era clar ca va juca mult. Avea vreun rost sa dam bani multi unui pivot care sa evolueze 10-15 min pe meci? Daca aveam un buget consistent probabil ca ne permiteam , asa am folosit banii pt alte posturi. Eu consider ca avem un lot echilibrat si am incredere in acest final de sezon.

      cu 8 ani în urmă (25.01.2016)
    • CSM CSU Oradea minotauro:

      soso
      Ai dreptate soso in mare parte; totusi cred ca o anumita critica sau nemultumire e fireasca si constructiva atata timp cat e exprimata in mod logic, nu cretin.
      Cu toate astea cred ca pentru multa lume, ma refer aici la suporterii Oradea, ar fi bine sa se stie clar care este bugetul acestei echipe.
      Eu perdonal nu stiu daca este public bugetul echipei si mai ales in comparatie cu alte combatante din liga; sunt de acord cu tine ca nu te poti compara cu echipe cu bugete consistent mai mari ca ale tale.

      cu 8 ani în urmă (25.01.2016)
    • YMCA alin67:

      Bugete
      Dacă mai cercetezi puțin poate constați ca,de fapt, Oradea are ultimul buget din liga,iar Barnette, Franklin,Zupan, Mandache, etc. joaca de "placere". Și poloistiii la fel. De unde le scoateți pe astea cu bugetele nu știu, dar știu ca la Oradea și Sibiu, în fiecare an se cheltuiesc doar așa, vreo câțiva banuti, în schimb se obțin niște rezultate....

      cu 8 ani în urmă (25.01.2016)
    • FC Argeș Pitești adu:

      experienta...
      Nu ca pitesti .sa anunte cel mai mare buget...te iau toti in serios si te bat toti

      cu 8 ani în urmă (25.01.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Buget / echipã
      Alin67 de unde stii de bugetul fiecãrei echipe? Esti angajat la FRB sau la ministerul finantelor? (Ai date exacte)

      cu 8 ani în urmă (25.01.2016)
    • YMCA alin67:

      esti confuz
      Tocmai asta era ideea comentariului meu,ca nu cunosc bugetele echipelor. De fapt este vorba de bugetele unor cluburi care,in marea lor majoritate,cuprind mai multe sectii (implicit echipe).Energia are baschet si handbal, iar handbalistii sunt platiti altfel deoarece au o liga profesionista,Craiova are cel putin baschet, handbal, volei, s.a.m.d. In alta ordine de idei, sa organizezi un meci de Europe Cup costa 2-3 mii de euro, sa joci unul in deplasare costa de cateva ori mai mult, iar Energia a jucat in anul bugetar tocmai incheiat 18 meciuri internationale. In plus, ca sa poti juca aceste meciuri si sa nu te faci de ras (adica sa termini grupa cu 0-6),ba chiar sa faci cinste acestei tari,trebuie sa ai antrenori si jucatori de valoare,sa prevezi bonusuri,etc. Pe scurt,ca sa nu intelegi altceva, un buget este o chestie complexa, iar un buget mai mare nu inseamna automat ca ai jucatori mai bine platiti sau ca trebuie sa fii pe un loc mai bun in clasament. Ti-as da ca exemple NBA,Euroliga,liga ACB,dar mi-e teama ca ar fi degeaba. Sa ai o seara buna si framantari mai putine.

      cu 8 ani în urmă (25.01.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Bugete
      Nu am susținut ca știu bugetele echipelor dar le-am judecat după lot și nu după cheltuielile generate de participarea în cupele europene ( dacă țineam cont și de ăsta creșteau diferentele). Deci am spus buget loc 6-7. Sa o luam în ordine :
      1. Steaua - buget foarte mare, poate chiar mai mare ca al Asesoft-ului (nu cred ca sunt dubii); 2. Clujul - buget foarte mare ținând cont ca se negocia cu Dykes de la 16.000 euro pe luna (plus Adamovic, Zigeranovic, Pasalic etc); 3. Muresul - când îți permiți sa-l aduci pe Mohamed ca extratransferuti spune tot (Dykes a cerut putin); 4. Energia are unul dintre cele mai bune loturi dar ceva se intampla în campionat (eu consider jocul Energiei din cupele europene cel mai bun dintre toate echipele din liga noastra) - nu am luat în considerare bugetul necesar pt participarea în cupele europene; 5. Aici am pus stat Piteștiul cât di Craiova pt ca sunt apropiate valoric cu noi dar cred ca sunt puțin peste. Dacă îți permiți sa aduci ulterior jucători ca Popescu, Pilcevic, Hargrove, Pantic (noi nu l-am ținut pt ca era prea scump), Bureau, nu poți sz zici ca nu ai buget. La fel Piteștiul a adus doar jucători cu "carte de vizita" care din acest motiv nu erau ieftini. Ca nu au performat nu înseamnă ca nu sunt plătiți bine. Eu am spus 6-7 pt ca poate avem buget comparativ cu Piteștiul sau Craiova. L-Am fi vrut și noi pe Subotic în continuare, l-am vrut pe Nikolov dar l-a luat Timișoara, l-am fi vrut pe Denison dar nu ni l-am permis etc.
      Repet e o opinie ținând cont de loturi.
      Referitor la polo și baschet, nu știu cum e în alta parte dar la Oradea secțiile au sponsori diferiți (Digi face excepție dar la baschet nu e sponsor principal) bugetul local nu asigura salarii.

      cu 8 ani în urmă (25.01.2016)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești boby77 :

    Meci
    Problema este, ca el, managerul nu se pricepe la jucatori. Si daca castigam astazi tot nu ne calificam in play-off. La anul sper sa avem un nou manager, asa se intampla cand nu este un patron la echipa, fiecare incearca sa traga ce se poate pe banii bugetului local. Sa aduci jucatori ca Balmus, Jogela, Vlaicu si sa nu-i schimbi la momentul oportun ce pretentii sa mai ai de performanta.

    cu 8 ani în urmă (24.01.2016)
    • FC Argeș Pitești adu:

      anul asta...
      Daca nu aducem urgent un pivot si un fundas...poate nu va mai exista 'la anul'

      cu 8 ani în urmă (24.01.2016)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Re
      Adevarat, dar nu cred ca se vor aduce. Lee ma asteptam sa fie un jucator un jucator asemanator lui Ulmer, un jumper, un recuperator. A fost primul meci, sper sa ma insel si sa ne ajute. Oricum sezonul e aproape compromis. Vlaicu si Balmus adusi degeaba. Pe Stamenkovici l-am asteptat atatea etape si degeaba, nu aduce nimic bun. Bobrov a facut 2-3 meciuri bune in rest 0. Jogela fara incredere, la fel, 2 meciuri bune intr-un sezon.

      cu 8 ani în urmă (25.01.2016)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Shakall :

    straini
    De la Pitesti singurii care mai merita sa ramana sunt Mladenovic si Pustozvonov, cat despre antrenor cand te incapatanezi sa joci cu Stamenkovic un sfert intreg si el greseste la orice atingere, ori esti prost ori masochist, iar la recuperari defensive nici daca jucam cu oameni pana in 1.80m nu stateam atat de slab

    cu 8 ani în urmă (24.01.2016)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Re
      Eu l-as introduce pe lista si pe Ross, chiar daca nu mai e jucatorul de anul trecut, are cea mai mare medie de puncte din echipa noastra. Pacat ca nu l-am pastrat pe Fraseniuc, era peste toti romanii aflati acum in lot. Cap-coada au fost facute numai greseli anul acesta, plecand de la depunctarea de 3 pct de la inceputul sezonului.

      cu 8 ani în urmă (25.01.2016)
    • FC Argeș Pitești adu:

      jucatori
      Max,mladenovic ,ross. + un conducator sau daca ramane ross conducator ca mai e si adi tudor un 2 clasic. Si o rezerva la mladenovic. Mie astea mi se par solutiile de moment. Sau niste jucatori de spectacol..pt suporteri ca mai rau de atat doar sa retrogradam se mai poate

      cu 8 ani în urmă (25.01.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Cum se zice pe la noi... "bulan"...
    Salutare... Este al doilea joc consecutiv in care nu jucam bine dar castigam. Din acest punct de vedere consider victoria foarte valoroasa. Ma asteptam ca Pitestiul sa lupte un pic mai darz avand in vedere foamea de puncte, insa este de inteles faptul ca inca nu si-au gasit cadenta avand in vedere schimbarile de lot, antrenor si accidentarile. Cu toate astea au fost foarte apropae de victorie.

    Nu sunt de acord cu afirmatia ca am controlat jocul si am fost la conducere tot meciul, caci echipele s-au succedat la conducere pe tabela. Asta denota ca fost un meci aprig disputat. Parerea mea personala este ca CSM-ul a jucat ca la un meci de antrenament in care scopul a fost sa exersam aruncarile de la 3 puncte. Cred ca am exagerat cu acest procedeu in conditiile in care avem jucatori buni pe patrunderi si puteam domina sub panou. Insa, nu am facut asta, mai ales in aparare in ultimul sfert cand box out-ul nu a functionat cum trebuie si am luat multe cosuri pe urmarire de la Mladenovic singur singurel sub panou la recuperare ofensiva. Aici mai avem mult de lucru.

    Inca nu imi place Petrisor care a primit multe minute in acest meci. Nici Zupan nu prea fost in apele lui, insa pentru acesta fost primul meci in care nu a performat. Ne-au "scos" Sean, Lucic si Markovic si de aceasta data.

    A fost un meci incrancenat, incurcat, dar frumos pana la urma. Cred ca Pitestiul plateste tribut primei parti a sezonului insa acum au si echipa si antrenor. Mult succes.

    Pentru noi meciul cu Craiova va fi crucial si va trebui sa fim mult mai precisi in atatc si mult mai combativi in aparare daca vom vrea sa batem vineri. Hai CSM!

    cu 8 ani în urmă (25.01.2016)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      3 pct
      Si eu am sesizat ca in ultimul timp principala arma ofensiva a devenit aruncarea de la distanta. Au ajuns sa arunce si oamenii mari pt ca la interior se joaca putin . Pacat pt ca la inceputul sezonului am vazut cateva scheme pt pivoti si care acum nu mai sunt aplicate. De asemenea cand ai oameni cu forta de patrundere a lui Barnette sau Mandache sau Franklin e pacat sa nu profiti.

      cu 8 ani în urmă (25.01.2016)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    Meci
    Din pacate, am vazut o evolutie slaba a lui Stamenkovic. Cred ca daca nu gresea cateva posesii, aveam mai mari sanse de a castiga. Noroc cu Mladenovic, care e cel mai constant. Ma mir ca Boby nu mai zice nimic de el. Pacat de rezultat! Una peste alta, si arbitri au sustinut Oradea 10% clar.

    Ce nu imi place, vad ca exista "suporteri" virtuali care comenteaza numai la rezultatele rele. Din pacate, vin la sala de mult timp, dar niciodata, in nicio situatie, echipa nu a fost asa batjocorita. Ba ca e de 2 bani, ba ca e un betiv, ba ca e epava... Numai oamenii din Pitesti pot scoata din gura asa ceva. La restul echipelor nu exista un asa vocabular.

    De ce credeti ca s-a terminat totul? Vreti sa ne retragem?! Acum o sa se vada daca echipa va juca pana in ultima clipa la accederea in play-off. Suntem la 5 puncte in spatele Energiei, care are un meci in plus. Sa gandim si pozitiv putin. Hai Pitesti!

    cu 8 ani în urmă (25.01.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Re
    Suporterii comenteaza numai la rezultatele rele pentru ca...din pacate victorii nu prea obtinem. In afara de meciul castigat cu BC Mures ce victorii am mai obtinut noi?! Cum se face ca la inceputul sezonului, plecand cu -3, toata conducerea si cei (multi) care sunt pe langa echipa se bateau cu pumnul in piept anuntand obiectiv 1-4 si F4?

    E peneibil sa spui ca suporterii au vreo vina. Tu, Rudolf mereu dai vina pe suporteri, ca zic, ca nu sustin echipa, ca n-ai vazut asa ceva, ca doar tu vii la sala si sustii echipa si esti cel mai mare cunoscator. Total gresit! Suporterii au cea mai mica vina, ei doresc binele echipei, dorec ca echipa asta sa joace, sa fie cat mai sus in clasament. Nu suporterii au facut lotul acesta, nu din cauza suporterilor s-a pornit cu o sanctiune de -3!

    P.S. Cred ca pe suporteri ii dor mai mult infrangerile si soarta echipei, decat pe cei din anturajul ei, cei care sunt multi, abia au loc pe banca la meciurile de acasa!

    cu 8 ani în urmă (25.01.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești boby77 :

    Rudolf
    Nu mai zic nimic de nimeni, las performantele sa vorbeasca.

    cu 8 ani în urmă (26.01.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    @Boby
    Ziceai acum ceva timp ca esti la liceu si se vede asta. Daca tu ii ceri demisia lui Caprarescu inseamna ca nu stii nimic. Daca si omul asta ar disparea din peisaj s-ar duce in groapa baschetul. Mai ai de invatat.

    cu 8 ani în urmă (26.01.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești andy :

    rudolf
    Bai desteptule, in viata nu trebuie sa te bucuri doar sa traiesti, trebuie sa mai faci si ceva util si eficent. Il lauzi pe Caprarescu de parca ar fi descoperit lumea. Unde este baschetul din Pitesti cu el? si cu transferurile facute de el pentru pt buzunarul lui. Stai in banca ta sa-ti lustruiesti sania uzata si plina de nepricepere.

    cu 8 ani în urmă (29.01.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!