Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea o învinge pe CS Dinamo Știința București după o repriză secundă excelentă

CSM CSU Oradea o învinge pe CS Dinamo Știința București după o repriză secundă excelentă

Sâmbătă, 7 decembrie, în cadrul etapei a 9-a din Liga Națională, CS Dinamo Știința București a primit vizita lui CSM CSU Oradea. După o primă repriză echilibrată, oaspeții s-au instalat la conducere și au profitat de multiplele greșeli ale gazdelor, câștigând la o diferență de 16 puncte: 62-78.

Primul cinci al dinamoviștilor a fost format din Mladen Jeremic, Ousmane Barro, Mihnea Andrei, Javon Masters și Tony Gugino, în timp ce Cristian Achim i-a trimis în teren pe Kris Richard, Giordan Watson, Tudor Fometescu, Arturas Valeika și Nikola Markovic.

Arturas Valeika a câștigat angajamentul de la începutul partidei, însă gazdele au interceptat mingea și au înscris pe contraatac prin Mihnea Andrei. Au urmat câteva ratări de ambele părți și apoi Kris Richard a marcat primele puncte pentru campioana României. Marcu Badiu, intrat pe teren în locul lui Mladen Jeremic (baschetbalistul sârb și-a spart capul în urma unui contact), a evoluat foarte bine marcând două triple consecutive. Datorită acestui moment, CS Dinamo Știința București a controlat primul sfert pe care l-a încheiat cu un avantaj de patru puncte: 19-15.

În debutul actului secund, elevii lui Tudor Costescu au continuat să se mențină la conducere, însă odată cu revenirea în teren a lui Kris Richard, Nikola Markovic și Giordan Watson, situația s-a schimbat. Leii-Roșii au jucat mult mai bine în apărare și și-au readus echipa în avantaj: 28-30. De partea cealaltă, Mladen Jeremic, cu un bandaj uriaș pe cap, a avut două reușite care au ținut-o pe Dinamo aproape de adversari. În cele din urmă, sfertul al doilea s-a încheiat cu scorul de 36-34 pentru CSM CSU Oradea.

După pauză, jucătorii celor două formații au avut nevoie de o scurtă perioadă în care să își intre în ritm, marcând doar șase puncte în primele patru minute. Apoi, oaspeții s-au dezlănțuit și s-au distanțat la 38-44, cea mai mare diferență deținută de CSM CSU Oradea până în acel moment. Tudor Costescu a solicitat imediat un time-out însă acesta nu a avut niciun efect. Baschetbaliștii lui Achim au reușit o mulțime de intercepții și, înaintea actului decisiv, conduceau cu 57-44.

Trupa bihoreană a continuat să evolueze excelent și în ultimele zece minute, chiar dacă au ridicat puțin piciorul de pe accelerație. Richard, Broussard și Watson au făcut spectacol pentru oaspeți, în timp ce gazdele nu s-au regăsit. Prin urmare, în ultimele minute nu s-a mai pus problema învingătoarei, CSM CSU Oradea impunându-se cu scorul de 78-62.

Atât CSM CSU Oradea, cât și CS Dinamo Știința București au avut absenți importanți. De la echipa învingătoare nu a jucat Dragan Zekovic, în timp ce Andreja Milutinovic a lipsit din jocul formației din Capitală.

Chiar și așa, Leii-Roșii au avut patru jucători în double-digits: Giordan Watson (18 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări, o intercepție), Kris Richard (15 puncte, 5 pase decisive, 3 intercepții, o recuperare), Aaron Broussard (12 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții) și Nikola Markovic (11 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție).

Din tabăra lui Dinamo, s-au remarcat: Javon Masters (13 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, o intercepție), Tony Gugino (12 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă) și Ousmane Barro (12 puncte, 11 recuperări, 2 capace).

Datorită acestui rezultat, campioana României obține a 7-a victorie stagională și se menține pe locul al doilea în Liga Națională. De partea cealaltă, echipa lui Tudor Costescu ajunge la 13 puncte, având un bilanț de patru victorii și cinci înfrângeri.

În următoarea etapă, CSM CSU Oradea primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca, în timp ce CS Dinamo Știința București se deplasează pe terenul lui BC CSU Sibiu.

*foto: Roby Boroș/CSM CSU Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!