Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea o învinge pentru a doua oară pe Brose Bamberg

CSM CSU Oradea o învinge pentru a doua oară pe Brose Bamberg

CSM CSU Oradea a făcut un nou meci memorabil în FIBA Europe Cup. Trupa antrenată de Cristian Achim a trecut pentru a doua oară de Brose Bamberg și păstrează șanse de calificare în sferturile FIBA Europe Cup. La capătul unui meci spectaculos în Oradea Arena, disputat astăzi, 25 ianuarie, gazdele s-au impus cu scorul de 95-84.

Echipele de start:

Oradea: Neal, Richard, Nicolescu, Ogden și Tarolis
Bamberg: Miller, Wohlrath, Bohacik, Sengfelder și Chachashvili

Bohacik a fost primul jucător care și-a trecut numele pe lista marcatorilor, după care oaspeții au rămas la conducere, având o diferență de două posesii. Richard și Ogden cu cinci puncte la rând, au dus-o pe Oradea pentru prima dată în avantaj, 9-8. Germanii au rămas în avantaj, pe fondul unui joc cu multe puncte marcate de ambele părți. Conducere balansa din nou, grație unui three-point-play al lui Tarolis. Sfertul perfect pentru Ogden a continuat și americanul Oradiei a încheiat perfect din acțiune, iar Markovic cu o triplă a închis actul inaugural cu o triplă, pentru scorul de 31-25.

Sfertul doi a început la fel cum s-a încheiat primul, coș pe mâna lui Markovic. Totul a continuat perfect pentru bihoreni și Tarolis a dus scorul la 39-29, după un dunk pe contraatac. Gazdele și-au păstrat ecartul aproape de zece lungimi, iar când mai erau patru minute de joc din prima repriza, tabela din Oradea Arena, indica scorul de 50-41. Finalul de repriză a fost unul controversat, din cauza unor decizii de arbitraj. Germanii au profitat și au redus din deficit. CSM CSU Oradea conducea la pauză cu scorul de 57-52.

Brose Bamberg a egalat, după 90 scurse de pe ceas, perioadă în care orădenii nu au găsit drumul spre coș. Elevii lui Cristian Achim nu au rămas pentru mult timp datori și au marcat 7 puncte la rând. Defensiva gazdelor a produs coșuri ușoare în atac, iar diferența a crescut din nou la zece puncte, 72-62. Inițiativa a rămas la gazde, care au continuat sa interpreteze excelent jocul la intercepție și aveau 12 puncte avans înaintea actului decisiv, 78-66.

In startul sfertului patru, presiunea rezultatului și-a spus cuvântul, iar cele două echipe nu au mai găsit drumul spre cos cu aceeași cadență. Brose a dat impresia ca poate reveni pe tabelă, dar când mai erau 4 minute și jumătate din meci, Neal refăcea ecartul de 10 lungimi, 88-78. De aici Oradea a rămas în control total, fără ca germanii, cu toate eforturile depuse, să mai pună în pericol rezultatul final. S-a încheiat cu victorie pentru CSM CSU Oradea, 95-84.

Donatas Tarolis a fost omul meciului cu 27 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Mark Ogden a reușit 19 puncte și 5 recuperări. Kris Richard a contribuit cu 15 puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări. Erick Neal a terminat în double-double, cu 14 puncte și 10 pase decisive, plus 3 recuperări. Steph Holt a venit de pe bancă cu 11 puncte și 6 pase decisive.

Christian Sengfelder a fost cel mai bun jucător al oaspeților cu 23 de puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive.

foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Sean Barnette :

    Spectacol
    Cel mai frumos meci vazut pana acum, in noua arena. Ambele echipe au prestat un joc spectaculos, dar Achim pare ca si-a pregatit bine meciul. Sunt uimit de cat de slab este arbitrajul, la acest nivel.

    cu 1 an în urmă (25.01.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea north.finder :

    Se confirma
    Încă odată ca arbitrajul in FIBA e mai slab decât cel din campionatul intern si de prea multe ori dam in arbitri romani, dar sunt peste ce întâlnim in FIBA de multe ori.
    In rest, jocul echipei, minunat. Atmosfera aproape de ce ar trebui sa fie, dar mai este putin de lucru si sunt locuri încă in sala destule.

    cu 1 an în urmă (25.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!