Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea, pe lista echipelor cu 4 extratransferuri

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.01.2018

Fosta campioană continuă schimbările. Sean Denison este al 4-lea jucător adus de orădeni în timpul acestui sezon. Nemanja Milosevic este al 4-lea jucător care se desparte de CSM CSU.

Nemanja Milosevic va părăsi echipa bihoreană. Acesta a fost principalul marcator al orădenilor în calificările Europe Cup, cu o medie de 25,5 puncte în cele două partide disputate cu Balkan. În 31 de minute/meci a mai avut medii de 10 recuperări și 1,5 pase decisive, pentru 30 eficiența medie. Extrema de forță a evoluat în 14 partide din LNBM pentru „leii roșii” și este cel mai bun marcator al formației, cu o medie de 15,4 puncte/meci. A jucat, în medie, 23 de minute cu 6,1 recuperări și 1,6 pase decisive, cu 16,7 eficiență.

Muntenegreanul este al patrulea jucător care părăsește echipa, după Pop, Stamenkovic și Trotter. În cazul lui Milosevic au fost destule probleme extrasportive în acest sezon.

Sean Denison revine după ce a mai jucat pentru formația orădeană în două sezoane: 2013-2014 și 2016-2017. În ambele a jucat 37 de meciuri în Liga Națională și a avut medii identice în ceea ce privește punctele marcate, 10,9. Cifrele sale în cele 74 de partide sunt: 22:59 minute, 5,1 recuperări, 1,4 pase decisive, 1,1 capace și 13 eficiență medie. În Cupa României a jucat 9 meciuri, cu medii de 10,9 puncte, 22:04 minute, 4,9 recuperări și o pasă decisivă.

Pivotul canadian a evoluat pentru orădeni în 6 meciuri din EuroChallenge, ediția 2013-2014. Atunci a avut medii de aproape 28 de minute, 15,5 puncte, 9 recuperări, 1,5 pase decisive și 1,7 capace. În jumătate din aceste meciuri a încheiat cu double-double. În stagiunea precedentă, jucătorul de 32 de ani a disputat 18 partide în Champions League. A marcat 11,3 puncte/meci, cu 6,9 recuperări și 1,8 pase decisive în aproape 26 de minute. Apoi, în cele două partide din Europe Cup a avut 14,5 puncte în 26 de minute/meci.

Denison nu a jucat nici un meci oficial în această stagiune. Acesta a semnat în vară cu rușii de la Nizhny Novgorod, dar cele două părți au reziliat contractul înainte de începerea sezonului.

Celelalte trei extratransferuri orădene au fost: Kris Richard, Vaidas Kariniauskas și Tudor Fometescu. Formația lui Cristian Achim mai poate aduce doi jucători până la finalul lunii februarie. Celelalte echipe cu patru transferuri sunt Politehnica Iași, Timba Timișoara și Phoenix Galați.

*foto: fiba.basketball

30 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmm
    Interesantă mutare din nou la Oradea. Teoretic aglomerație mare pe poziția 5, cel mai probabil Tibarna va ieși din rotație, atunci când Sean va reintra în formă. Problema e că acum Oradea rămâne fără 4 de meserie, Gajovic va juca o parte din minute, rămâne de văzut ce a gândit Achim.

    cu 6 ani în urmă (23.01.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Orice minune tine 3 zile. Dupa ce tocmai ai facut o echipa care sa arate de titlu, ii reziliezi contractul celui mai bun marcator si singurului PF din echipa pentru a aduce un pivot de care nu aveai neaparata nevoie, pentru ca il ai pe Valeika. Incepe sa fie extrem de enervanta abordarea asta Achim de a lucra doar cu jucatori pe care ii stie, jucatori disciplinati, bla bla. Cred ca s-a speriat ca l-a adus pe Richard si a zis ca deja sunt prea putini din sezoanele trecute, trebuie sa mai dam afara cativa noi. Nu pot sa inteleg mutarea asta, nici ca pozitie, nici ca numar de straini, sa te desparti de un scorer si sa aduci dublura de pivot strain. Daca omul are probleme personale, scoate-l putin din lot, ai putina rabdare, e un om care poate sa iti castige trofee si care se implica foarte mult in meci. Raman la parerea ca e una dintre cele mai mari greseli din era Achim la Oradea.

    cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Denison
      In ncaa juca la pozitia 4, asta va juca si la oradea, se cauta un jucator bun la recuperare, marcatori exista in echipa de ex: muha, gajovic, richard. Ca si o comparatie cu marile echipe din NBA, sean va fi ca si porzingis de la knicks care joaca pe pozitia 4 cu toate ca are 7’3” inaltime

      cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Explica-mi oricum unde e logica in a te scapa de singurul PF viabil din lot, de singurul jucator care performeaza si cand nu performeaza si te trezesti ca are 10-12 puncte cu tot cu nervii lui, si a aduce un jucator care nu a jucat de un an si nici pe departe capacitatea de scorer sau de purtat echipa dupa el.

      cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Daca de exemplu vedeam ca Sean Denison ii ia locul lui Valeika, intelegeam. Post pe post, mai adaptat stilului Achim, cunoaste jucatorii. Asa, e o mutare fara nici un sens in afara de a-i satisface orgoliile disciplinare lui Achim. Daca echipa asta nu o sa mearga, sper sa aiba aceeasi capacitate de autoanaliza si sa zboare, asa cum isi impune voia la echipa in functie de pe cine suporta.

      cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Institutie de binefacere
      Acum Denison, anul trecut Francklin si asa se acorda sanse sportivilor straini, trecuti de prima tinerete iar pt tinerii jucatori romani se gasesc greu minute .

      cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Tinerii de astia care is in loturi acum nici dac aii lasi sa joace 100 de min pe meci nu ajung vreodata in cariera la jumate din ce sunt/au fost Franklin si Sean. Hai sa fim seriosi...Lazar a jucat o viata intreaga peste tot si ce a iesit? Mandache sau Calota nu fac amandoi cta Franklin, despre ce draci de jucatori romani discutam noi aici...

      cu 6 ani în urmă (24.01.2018)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Parere
      Nu mi s-a parut ca Franklin a rupt gura targului sezonul trecut dupa ce a fost reactivat. A fost decent da cu astfel de evolutii ale PG -ului titular, Oradea nu ptea emite pretentii. La fel Denison, readus la echipa a avut meciuri multe foarte slabe si a fost tinut in teren, in detrimentul lui Tibarna, pana si-a regasit forma sportiva. Pentru jucatorii romani nu exista timp, nu exista intelegere. Legat de jucatorii romani, nu-mi place Calota dar acum are un rol foarte important in angrenajul Timisoarei si isi face treaba. Dragoste a primit ceva minute si incredere la Sibiu si nu se misca rau ( poate va juca macar la nivelul lui Chetreanu- de care iti placea ). Imi place Varna care are potential si Darwiche care in meciul cu Italia si Olanda a demonstrat ca poate dar ii trebuie minute si incredere.
      Nu-mi place Lazar, e moale, nu-mi mai place Tibarna pt ca a avut sansa lui si nu a valorificat-o si totusi avem nevoie de jucatori romani chiar daca iti convine sau nu.
      Apropo, consider ca Nandor Kuti la cat credit i s-a acordat nu este la nivelul asteptat si nu stiu cand va ajunge la nivelul lui Mandache

      cu 6 ani în urmă (24.01.2018)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      1. Franklin nu a fost chiar cel dinainte si de aici o posibila dezamagire, dar sa fim cinstiti a fost un jucator care si-a facut treaba cu varf si indesat si revenit din pat sau de pe plaja nu as zice ca a fost sub Adamovic in mule moment ca si joc in teren, iar semifinala cu Clujul e o dovada...poate exceptand decisivul. Ce ziceam eu e ca din pacate niciodata pustii de azi(cei care deja joaca pe la echipele lor) nu vor putea ajunge la nivelul unui Franklin oricat credit le-ai da. E o realitate si trebuie trait cu ea.

      2. Despre Denison de la mine numai de bine, eu il consider cel mai bun pivot din campionat in sezonul trecut, la fel l-am considerat si cand a fost prima data...cel mai complet pivot, cea mai buna mentalitate fiindca aproape toate meciurile mari le joaca impecabil. S-a adaptat el mai greu putin, dar si cand a inceput sa joace a fost magistral. Anul trecut cred ca a fost singurul pe care Barro nu l-a putut tine. Dat fiind jocul pe care il practica Achim, deobicei fara un 4 de meserie(de fapt cele mai bune echipe formate de Achim au fost fara jucatori de poz 4 clasici), eu consider ca e un super transfer. Sa fiu oradean chiar m-as bucura. Singurul lucru ingrijorator e ca totusi Valeika ramane si nu a fost adus un 3 mai puternic care sa ajute mai mult la jocul asta fara juctaor de poz 4. Eu as fi vazut f bine la Oradea un Pustozvonov jucand 4. Gajovic parca e prea putin pt asa ceva, dar vedem. Oradea fara suparare e singura echipa care joaca baschet in Romania, urmata de Steaua, Cluj si Timisoara in ordinea asta...restul aparari chinbuite, incalceli, o turca si niste jucatori care marcheaza uneori la foc automat. Insa ca joc colectiv si stil de joc Oradea e echipa de profesori. Acum cand ma gandesc ca Sean era liber si noi l-am adus pe Drungilas parca mi-as da niste palme...

      3. Kuti cred sincer ca e mult peste ce era Mandache la varsta lui. Plus de asta nu i s-a dat mai mult credit decat ar fi meritat. La 15 ani cand a fost adus la prima echipa era mult peste cei de 18 ca miscari, ca fel de a sta pe teren, de a dribla...de atunci se vedea ca el e altfel...dupa cativa ani e normal ca a ajuns titular si cred ca are realizari si progreseaza pe an ce trece. Discutam de un juctaor de 20 de ani totusi...

      cu 6 ani în urmă (24.01.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      De acord cu tine. Denison e un castig pt echipa, chiar daca ramanem fara un clasic 4. Si anul trecut am jucat cu Titus sau Barnette pe pozitia 4 si niciunul dintre ei nu era un 4 clasic.
      Kuti e cel mai bun tanar jucator roman la ora actuala.

      cu 6 ani în urmă (25.01.2018)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Cate
      Eu il consider pe Cate liderul tinerei generatii

      cu 6 ani în urmă (25.01.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    jocul nu merge fara "atmosfera"
    Pare sa avem de-a face cu o rezolvare eleganta a situatiei despre care Achim a rabufnit o data in timpul turului. Disciplina e esentiala si cand este amenintata nici un pret nu e prea mare pentru pastrarea ei. Nu e cazul ca sa primim detalii de genul "ne ridicam poalele-n cap" si nici "ne spalam rufele in public" desi asta ar fi pe gustul multora din public... Denison e bun si are si caracter, asa ca e binevenit. Iar pe un "cal batran" nu-l mai inveti sa traga altfel decat o face deja si nici nu-l dezveti sa dea cu copita, asa ca lasa-l sa se duca...

    cu 6 ani în urmă (23.01.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Milosevic din pacate are probleme. Greseala lui Achim si Sere a fost ca desi stiau la ce se inhama l-au adus pt ca e jucator foarte bun. La meciul cu Galatiul si cel cu Timisoara a fost principalul vinovat pt infrangeri. La fel facea si la Tg Jiu. Daca aveti posibilitatea intrebati-i pe Watson sau Troupe ce face si acolo. Are probleme grave de comportament iar boala si moartea tatalui sau l-a dat complet peste cap. Se pare ca l-a parasit si nevasta.
    Achim vroia mai demult sa-l schimbe dar a tot amanat pt ca e totusi un jucator foarte bun si e greu sa-l inlocuiesti cu jucatorii disponibili la aceasta ora. Probabil ca s-a umplut paharul si au luat decizia. E o pierdere mare pt Oradea dar e un castig pt vestiar si pt jocul colectiv. CDu Milosevic nu avea nimini curaj sa se ia in gura ca se putea repeta episodul de la CSU Sibiu.
    Nu-mi place nici mie decizia dar plutea in aer.

    cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    • YMCA alin67:

      Milo
      I-ai intrebat pe cei doi si au zis ceva despre Milo? Din ce stiu eu, in perioada de un an si jumatate cat a jucat la Targu Jiu nu au fost probleme din partea lui, nici pe teren, nici in vestiar sau in viata privata. Nu pot scrie acelasi lucru pot sa scriu despre unul dintre cei enumerati de tine, dar asta este alta poveste. Pur si simplu, este sarb si ei asa sunt (majoritatea), "au impresia ca le stiu pe toate" (am incheiat citatul din spusele unui antrenor... nesarb). Este adevarat ca la Energia nu a activat niciodata un antrenor de calibrul lui Achim.

      cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    • YMCA alin67:

      erata...
      Nu pot scrie acelasi lucru despre unul ...

      cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Ilie Andrei :

    Top scorer si totusi...
    Da, da, e nemaipomenit, ce pot sa spun. Si cand joaca prost iti inscrie 10 puncte, ce mai conteaza ca adversarii inscriu cel putin la fel de mult din cauza ta in aparare.

    Nu ma bucura revenirea lui Denison, cel putin nu in aceste conditii, nejucand niciun meci oficial in acest sezon, dar se pare ca Achim e mare fan al "ciorbei reincalzite"...

    cu 6 ani în urmă (23.01.2018) Raspunde
  • tzontzolino :

    tipic romanesc
    Daca e adevarat, ca omul avea probleme personale si din cauza asta i s-a facut vant...e clar ca e tipic romanesc unde te speli pe maini pentru ca nu iti pasa decat de bani iar in loc sa ajuti ii dai un sut in fund. De cand un jucator pierde meciuri? Cumva a stat toata partida pe banca a intrat pe final si a facut TO ? Cel mai bun marcator , eficienta etc nu inseamna nimic? Mie nu mi s-e parea ca se dadea la o parte din fata atacantilor. Nu sunt expert, dar sa renunti la singurul pe pozitia 4 ca sa aduci un pivot clasic care de jumatate de an sta pe tusa...(oricum ai da-o Denison e 5 toata ziua). Chiar asa de rau era incat speria toti colegii? Totusi au trecut ceva saptamani de cand e la echipa

    cu 6 ani în urmă (23.01.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Daca tot era asa rau, de ce nu-l inlocuiesti cu un alt 4 clasic? De ce reincalzesti ciorbita cu ceva ce nu se potriveste deloc?

    cu 6 ani în urmă (23.01.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Decizie mai neinspirată nici că se putea, iar sansele la titlu scad în detrimentul creșterii nivelului de obediență .As fi fost de acord cu mutarea dacă jucătorul nu s-ar fi ridicat la nivelul asteptărilor, dar când, în mod constant, esti cel mai bun marcator mi se pare cel putin bizară această decizie, aducând un pivot. Dacă nu se aduce un 4 veritabil, Denison nu cred că va da randament maxim pe această pozitie, iar dacă se mai face vreun transfer de pf, Tibarna va fi , în mod normal, a treia solutie de pivot...putin probabil.

    cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    • CSA Steaua București Fortza Steaua:

      Doua decizii cel putin de neinteles
      Sunt doua decizii de neinteles aducerea unui PG inalt si usor cam ineficient si renuntarea la Miulosevic cel mai bun jucator din tabara Oradiei. Consider ca este benefic sa ai un jucator ca Denison polivalent si cu aruncare de afara dar sa renunti la Milosevic este pur si simplu o decizie imbecila. Probabil avea un salariu mare!

      cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Cand ai probleme in cadrul lotului din cauza unui jucator trebuie sa iei o decizie. Chiar daca e cel mai bun jucator nu iti castiga singur meciurile, iar daca el creaza o stare de tensiune intre jucatori poate duce la pierderea unui meci. Jocul de baschet e un joc colectiv iar angrenajul trebuie sa functioneze pt ca altfel apar frustrari, nervozitate etc si jocul va scartai. E clar ca individual suntem sub Cluj sau Steaua si singurul avantaj ar putea veni de la jocul colectiv. Nu spune nimeni ca nu am pierdut un jucator foarte important, ramane de vazut daca am castigat in schimb o echipa.

      cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Credeti ca o extrema de forta buna e usor de gasit in timpul campionatului? Denison a fost o varianta de avarie dar s-a mizat probabil pe faptul ca jucatorul cunoaste campionatul si nu are nevoie de o perioada de adaptare.

    cu 6 ani în urmă (23.01.2018) Raspunde
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Bugetul bate-l vina!
    Cand nu ai buget de jucatori de to asta este alegi in functie de buget. Uneori sunt situatii mai urate CUM SUNT Mures, Iasi sau Dinamo. Multumiti-va cu ce aveti asta este.

    cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      CSM
      Anul trecut se vorbea de un parteneriat interesant cu Raiffeisen, care probabil, în momentul de fată nu mai există. Din păcate ajungem să depindem de bănci si în baschet, unde U si Steaua văd că nu au probleme, cel putin aparent, cu bugetul.

      cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Banner-ul exista in sala asa ca parteneriat exista, insa probabil la un nivel redus. E bine totusi ca reusim sa adunam un buget consistent. E inca departe de cel al Clujului si al Stelei dar reusim totusi sa avem ecgipa competitiva. Va fi greu la pozitia 4 dar eu raman optimist. Cu Zeno in play-off putem tinti sus.

      cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    • CSA Steaua București Fortza Steaua:

      Este greu peste tot!
      Peste tot este greu. Probabil Clujul sta bine si foarte bine si cu revenirea lui Rasic sa fie 99% campioana. Pt locul doi lupta se da in 3 dar obiectiv gandind eu vad Sibiul acolo si nu Oradea sau Steaua. Vorbind despre Oradea acum observ ca acestia arata mai rau decat la inceputul campionatului cand nici atunci nu aratau prea bine. (Meciul cu Balkan o echipa ultra modesta este definitoriu pt baschetul oradean din acest an!!!!!!!!!!!!!!!!)

      cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    Milosevic,
    Din nou SERE ia facut pe plac lui Achim, la concediat pe Milosevic, pentru ca nu era ascultator.Nu conteaza daca esti jucator bun, daca nu esti "turnator" sau "ascultatot" la toate mirabolantele scheme de joc ale "maestrului" esti "halit".Nu stiu ce caracter, sau comportament are acest baiat, stiu doar ca joaca impecabil, si este un marcator de elita.NU este singurul jucator care se ia in "bete" cu 'tribunul",stiu eu un jucator capitan care il scuipa si injura de cate ori poate(sincer la ce decizii ia uneori, merita)si nu i se intampla nimic.Dar nu asta este important, ci faptul ca la Oradea cu aceste doua personaje, unul cel mai mare antrenor roman al tuturor timpurilor, si celalalt , presedinte CSM,manager,director, antrenor secund si insotiror de bord etc...fac ce doresc.Asa cum Gavela a renuntat, sa le faca mofturile, la un moment dat se vor plictisi si ceilalti, si atunci urmam dupa Dinamo, Mures, etc, adio baschet in Oradea.Pacat , mare pacat, ca nimeni din acest oras ma refer la Primarie caare vine cu cei mai multi bani nu se intereseaza ce se intampla.Le da banii si atat, incredere oarba .Cat despre Denisonm este un jucator bun, ranmane de vazut ce va face, in fiece an o supriza a luiAchim, anul trecut Will, anul acesta Sean.Sa ne rugam la Dumnezeu sa ne salveze echipa .

    cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    • CSM CSU Oradea koala:

      @suporter oradean
      eu de anul trecut am zis ca echipa asta se va duce dupa fc bihor!

      cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Finala
    Vedeam finala intre Oradea si Steaua. Cred ca Oradea a regresat cu aceasta mutare. Mutarea nu poate fi evaluata insa decat prin prisma rezultatelor viitoare. Si aceasta evaluare e relativa. Comparand aportul lui Milosevic si Dennison as opta pentru primul. Dar Achim e un fixist moderat. El isi doreste o echipa constanta, fara salturi in timpul meciurilor (pe care nu le stie gestiona). Uneori insa salturile (pozitive) fac diferenta. Daca tot au existat schimburi, mi l-as fi dorit pe Milosevic la Cluj. :)

    cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      CSM
      Solutia salvatoare , ca răspuns la aceste mutări nu poate fi numai una: revenirea lui Zeno.Cam greu va fi însă să-si reintre în formă după o asa lungă absența, cum probabil va fi si cu Rasic sau Cappers.

      cu 6 ani în urmă (23.01.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!