Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea primește vizita celor de la BCM U Pitești

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
30.03.2018

oradea pitesti

CSM CSU Oradea, ocupanta locului 3, cu un bilanț de 16 victorii și 7  înfrângeri, pentru un total de 39 de puncte primește în acest weekend vizita celor de la BCM U Pitești, care ocupă în continuare poziția a 6-a, cu 13 victorii și 10 înfrângeri, totalizând 36 de puncte.

Orădenii au debutat în “Top 6” cu o victorie în deplasare în duelul echilibrat împotriva celor de la BC SCM Timișoara, echipa care s-a prezentat fără antrenorul Tudor Costescu pe bancă, eliminat  în partida cu U-BT Cluj Napoca.

Partida s-a încheiat cu scorul 88-86 (15-19, 26-24, 22-23, 23-22), iar cel mai bun jucător al orădenilor a fost Kris Richard, autorul a 16 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, pentru un indice de eficientă de 22. S-au remarcat, de asemenea, Goran Gajovic, cu 15 puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă și Vaidas Kariniauskas cu 23 de puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive.

Pe de cealaltă parte, piteștenii vin după o înfrângere dureroasă pe teren propriu, în fața celor de BC CSU Sibiu, cu scorul 98-81(28-26, 21-22, 23-21, 26-12), decisă în baza unui ultim sfert foarte slab al acestora, ce i-a ajutat pe sibieni să se desprindă decisiv încă din startul ultimelor zece minute.

Cel mai bun jucător al gazdelor a fost Aleksandar Kostoski, autorul a 12 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive, pentru un indice de eficientă de 16. S-au remarcat, de asemenea, Nick Russell, cu 10 puncte, 5 recuperări și o pasă decisive și Titus Nicoară, cu 13 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive.

Revenind la duelurile directe, în ambele întâlniri din acest sezon, echipa care s-a impus a fost CSM CSU Oradea.

În partida tur CSM CSU Oradea a câștigat în deplasare cu scorul 73-65, în baza unui joc defensiv impresionant. Performerii au fost căpitanul pitestenilor, Porter Troupe, cu 15 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive și de la oradeni Nemanja Milosevic, care nu mai face parte din lotul actual al echipei, cu 16 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive.

A două partida a fost una mult mai spectaculoasă, prin prisma finalului controversat cauzat de ultimele două decizii contestate ale arbitrilor în favoarea oradenilor. În urma acestora, CSM CSU Oradea a bifat o nouă victorie, de data aceasta pe teren propriu, cu scorul 85-81.Performerii acestei partide au fost pentru orădeni Arturas Valeika, cu 16 puncte, 10 recuperări și o pasă decisive, iar de partea cealaltă Titus Nicoară, cu 19 puncte și 10 recuperări.

BCM U Pitești suferă în continuare de probleme de efectiv, mai exact lipsa lui Matti Nuutinen. Cel mai recent accidentat, Andriy Agafonov, a revenit pe parchet împotriva celor de la CSU Sibiu și a reușit în 23:16 minute 11 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive.

În schimb, pentru CSM CSU Oradea, Vaidas Kariniauskas a revenit  în urma unei accidentări, în meciul cu BC SCM Timișoara. Acesta a reușit 23 de puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. Sean Denison a fost menajat în acel meci deoarece s-a confruntat cu anumite probleme medicale, dar probabil va fi recuperat până la duelul contra pitestenilor.

Nu în ultimul rând, Martin Zeno a revenit în urmă cu o săptămâna la antrenamente alături de colegii săi, însă este puțîn probabil că el să evolueze în această partida.

Partida va avea loc sâmbătă, 31 martie, începând cu orele 17:15, la arena Antonio Alexe din Oradea și va fi transmisă în direct de Digi Sport 4.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Arbitraj
    Atentie mare ca arbitreaza Faur (cel care ne-a ingropat acum 2 saptamani). Sper sa nu se repete.

    cu 6 ani în urmă (30.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Stai liniștit
      Faurul este singurul ( sper)
      specimen din arbitraj în stare să îngroape ambele echipe dintr-un joc.

      cu 6 ani în urmă (30.03.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!