Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea primește vizita lui Ironi Ness Ziona în etapa a doua din FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea primește vizita lui Ironi Ness Ziona în etapa a doua din FIBA Europe Cup

Miercuri, 18 decembrie, Arena Antonio Alexe va găzdui un nou derby, de această dată între CSM CSU Oradea și Ironi Ness Ziona. Trupa bihoreană vine după un succes de moral, reușit în fața rivalilor de la U-BT Cluj-Napoca (82-74).

După un început mai slab de sezon, campioana României s-a redresat și a evoluat foarte bine, fiind pe locul al doilea în Liga Națională (8-2). De asemenea, Leii-Roșii au avut un parcurs excelent în FIBA Europe Cup, câștigând primele patru meciuri.

Apoi, CSM CSU Oradea a încasat două înfrângeri, însă acestea nu au afectat calificare trupei bihorene în faza a doua a cupei europene. Echipa lui Cristian Achim a evoluat în prima rundă împotriva lui U-BT Cluj-Napoca și a fost învinsă la o diferență de cinci puncte: 81-76.

De partea cealaltă, Ironi Ness Ziona este neînvinsă în FIBA Europe Cup. Trupa din Israel a câștigat grupa B și, în săptămâna precedentă, a început grupa J cu o victorie împotriva lui Tsmoki Minsk (84-75).

Cei mai buni jucători din lotul lui Nadav Zilberstein au fost Daequan Cook (23 de puncte, o recuperare), Jeremy Hollowell (15 puncte, 9 recuperări, o intercepție) și Jeff Withey (15 puncte, 9 recuperări, 2 intercepții, 2 capace).

Aceștia trei reprezintă principalele arme ofensive ale lui Ironi Ness Ziona. Cook are 328 de meciuri în NBA și Withey are 206. În plus, israelienii au și autohtoni foarte puternici, precum Golan Gutt, nepotul celebrului David Blatt.

Așadar, de foarte mare importanță pentru gazde va fi apărarea. În meciul de sâmbătă câștigat în fața lui U-BT, Leii-Roșii au arătat o intensitate excelentă și acest lucru trebuie să se întâmple din nou. O mare parte a punctelor înscrise de CSM CSU Oradea în FIBA Europe Cup au venit de pe urma intercepțiilor, prin urmare, Kris Richard și Aaron Broussard vor trebui să fie pregătiți.

Din punct de vedere statistic, campioana României stă mai bine la pase decisive și la intercepții, însă este întrecută la puncte, recuperări și capace. De asemenea, elevii lui Achim comit mai multe greșeli pe partidă.

Totuși, CSM CSU Oradea are un plus de moral după ce s-a impus împotriva lui U-BT Cluj-Napoca în ultima etapă de campionat. De partea cealaltă, Ironi Ness Ziona a fost înfrântă de Hapoel Holon, scor 99-80.

Disputa dintre cele două formații are loc miercuri, 18 decembrie, de la ora 19:00, fiind transmisă pe canalul de Youtube al FIBA.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!