Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea s-a despărțit de Nemanja Barac

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
20.03.2016

CSM CSU Oradea a ajuns la un acord de încheiere a colaborării cu jucătorul sârb Nemanja Barac. Jucătorul în vârstă de 26 de ani se afla la experiență în afara României și totodată la primul angajament în afara spațiului ex-iugoslav.

Nemanja Barac a acumulat 17 partide în Liga Națională de Baschet Masculin – ediția 2015/2016. El a înregistrat medii statistice de 7.4 puncte, 4.4 recuperări și 1.8 pase decisive în 20.3 minute jucate pe meci. Sârbul a bifat 2 partide și în Cupa României, cu cifre de 5.5 puncte și 2.5 recuperări.

Sârbul în vârstă de 26 de ani se afla la prima experiență în România după ce a mai jucat în țara natală la KK Konstantin Nis și în Slovenia la Rogaska Crystal.

În aceast moment, lotul lui CSM CSU Oradea este alcătuit din 7 jucători, unul în plus față de numărul permis de înscriere pe foaia de joc. Cristian Achim trebuie ca la fiecare meci să lase în afara lotului pe unul dintre Will Franklin, Radovan Markovic, Sean Barnette,Martin Zeno, Uros Lucic, Miha Zupan și Salih Nuhanovic.

foto: Roby Boros

14 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    La risc jucãm dacã
    Nu a fost o decizie bunã. Mai e mult pânã la final. Barac trebuia sã rãmânã cel putin pânã se terminã campionatul. Din mai multe motive trebuia tinut in lot.

    cu 8 ani în urmă (20.03.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Da
      Sunt de acord, trebuia sa ramana pana la finalul sezonului din moment ce mai avem cam 2 luni si e gata, dar sunt absolut convins de faptul ca Achim si conducerea l-au dorit in continuare si a fost dorinta jucatorului sa plece, in speranta ca mai prinde o echipa poate chiar in Romania pentru 2 luni unde sa joace constant si sa aiba optiuni din toamna. La cum il stiu pe Achim, ii placea sa aiba atatea variante. Oricum, era cel mai slab strain din lot, destul de inconstant, dar un jucator per general decent. Si aveti grija cum scrieti un articol, ca asta nu a fost o "experienta in afara Romaniei" ci chiar in Romania.

      cu 8 ani în urmă (20.03.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Din pacate
      Greseala mea, in Romania nu mai poate merge niciunde.

      cu 8 ani în urmă (20.03.2016)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    La cum a fost laudat la inceput si la ce cifre avea credeam ca o sa fie liderul echipei...si totusi... Cred ca daca Tibirna era mai stabil sanatos pleca Lucic nu Barac

    cu 8 ani în urmă (20.03.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Ce treaba are Lucic cu Tibarna. Poate cu Nuhanovic...Lucic e singurul jucator e poz 4 d ela Oradea, nu exista altul...

      cu 8 ani în urmă (20.03.2016)
    • tzontzolino:

      re
      Pai si atunci de ce au fost meciuri cand Lucic a stat pe tusa daca e singurul pe 4? A fost folosit Barnette pe 4 sau cum?

      cu 8 ani în urmă (21.03.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Da...Achim joaca fara 4 de foarte multe ori si atunci joaca cu Pasca sau Barnette si mai are momente rare cand forteaza cateva minute cu 2 jucatori mari. Asta e o practica veche la el, daca tii minte si sezonul trecut jcua cu Vuja Subotic pe 4 de foarte multe ori, nu avea niciun stres ina face asta.

      Eu din ce am vazut la Achim...daca stie ca in meciul x poate juca cu Pasca vreo 20 de min, atunci pur simplu simte ca se descurca si fara vreun 4 clasic. El are un stil foarte diferit de alti antrenori din liga 1.

      cu 8 ani în urmă (21.03.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Ba da
    Zupan si Pasca sunt ambii naturali la pozitia 4.

    cu 8 ani în urmă (20.03.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Zupan cu ce...ca in afar de faptul ca arunca f bn de la 3, nu are nimic in el pt a fi un 4...Pasca sa fim seriosi, nu l-am mentionat intentionat.

      cu 8 ani în urmă (20.03.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Si nu pt ca il consider pe Pasca foarte slab, dar totusi e un juctaor care ajuta la Oradea si e foarte ascultator, nu unul care face diferenta sau poate fi titular in fata unui Lucic de exemplu...

      cu 8 ani în urmă (20.03.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Farewel Nemanja...
    Salutare... Imi pare rau pentru Nemanja. Este un jucator foarte util dar e greu sa joci pe aceeasi pozitie cu cel mai bun marcator si recuperator al echipei. Venirea lui Zeno cu siguranta a contribuit la aceasta decizie. Sunt convins ca si el si conducerea echipei au considerat ca e o pierdere sa stea Barac pe banca. Poate asa isi gaseste o echipa in strainatate pe care sa o ajute in play off. Multumim Nemanja!

    cu 8 ani în urmă (21.03.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    Nemanja Barac,
    ....este greu sa joci cand sunt 8 straini in echipa si pot fi folositi doar 6 intr-un meci.Este greu cand pleci,pierdere este atunci cand esti dorit la alta echipa din Romania si cei din staf nu sunt de acord sa-ti acorde transferul,iar dupa ce expira perioada de transferuri constata instantaneu ca nu mai au nevoie de tine.Pierderea materiala si de timp este a lui Barac, pierderea morala este a factorilor de decizie.Este greu..... uneori sa fii uman...

    cu 8 ani în urmă (22.03.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      barac
      Nu cred ca a fost initiativa clubului. Daca se dorea renuntarea la jucator se face acum o luna cand a fost adus Zeno. Mai degraba jucatorul si-a gasit un contract pt ca incep in toate campionatele play-off-ul. El are doar un meci jucat in acest an si e putin probabil sa mai prinda vreunul. Ca sa prinda un contract bun sezonul urmator are nevoie de meciuri jucate.
      Multumim si succes Nemanja!

      cu 8 ani în urmă (23.03.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sas :

    jucatori romani!?!
    Este interesant cum FRB vrea sa creasca valoarea jucatorilor romani prin impunerea unor reguli si 90% din ei se bucura de ele.Mandache,Tibarna si altii ar juca oricum pentru ca joaca la un nivel bun....dar multi altii stau si vor sta/juca degeaba.Pacat de Barac, un pic inconstant(ce-i drept nici nu prea a avut timp sa demonstreze cu adevarat ce poate),ca pleaca si raman eternele sperante romanesti.
    Succes pe mai departe.

    cu 8 ani în urmă (22.03.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!