Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea se califică în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup după a 4-a victorie consecutivă

CSM CSU Oradea se califică în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup după a 4-a victorie consecutivă

CSM CSU Oradea a ajuns la 4 victorii consecutive în grupa D din FIBA Europe Cup după ce s-a impus la Sibiu, în etapa a 4-a. A 4-a confruntare directă dintre cele două echipe s-a încheiat cu scorul de 69-75, pe sferturi: 17-27, 28-5, 11-25, 13-18. Cele două formații și-au împărțit perioadele mai bune. Orădenii au avut un avans de zece puncte la prima pauză, dar gazdele au avut o evoluție excelentă în sfertul doi și au preluat controlul, cu un maxim de 13 puncte. Oaspeții au redus treptat ecartul după revenirea de la vestiare și aveau un punct în față la ultima pauză. Echilibrul s-a păstrat în prima parte a sfertului patru, iar bihorenii au gestionat mai bine ultimele minute și au obținut victoria care îi califică mai departe.

BC CSU Sibiu a început partida cu Randal Falker, Lucas Tohătan, Rolland Torok, Jordan Chatman și Isaiah Philmore. CSM CSU Oradea i-a avut în primul 5 pe Kristopher Richard, Aaron Broussard, Sean Barnette, Arturas Valeika și Dragan Zekovic. La sibieni a lipsit în continuare Barry Stewart, iar Jared Jordan a fost și el indisponibil din motive medicale. Orădenii i-au acordat câteva zile de odihnă lui Giordan Watson, cu Pavle Reljic în locul său pe foaie la acest joc. Campioana nu l-a avut nici la acest meci pe accidentatul Bogdan Nicolescu.

Meciul a început cu multe ratări și greșeli, iar Richard a înscris primul după un minut și jumătate. Același Richard a mai scuturat o dată plasa de la distanță, iar Chatman punea primele puncte pe tabelă în dreptul gazdelor, tot printr-o triplă. Cele două echipe au marcat cu mai multă ușurință în următoarele două minute, Valeika, Torok și Falker ducând scorul la 7-10. Gazdele au trecut la o formulă cu trei jucători mari, Reljic a marcat primele sale puncte în acest sezon, după o pătrundere, iar Philmore strângea diferența la două lungimi cu o reușită de afară, dar rata libera suplimentară.

Au urmat alte reușite de la distanță, semnate de Barnette, Torok și Zekovic. Dan Fleșeriu cerea primul time-out, în minutul 7. Philmore și-a mai trecut în cont o triplă, iar Broussard marca cinci puncte pentru 16-22. Markovic a dus diferența la 8 puncte pentru orădeni, după un turnover de 24 de secunde al gazdelor. Cooper a transformat o liberă din două și a oprit cele peste două minute fără coș pentru sibieni. Barnette și Richard au mai punctat în finalul sfertului, iar la prima pauză scorul a fost 17-27. Ambele echipe au avut 4 reușite de afară în acest sfert și o liberă transformată, diferența făcându-se din semicerc, cu două coșuri pentru sibieni și 7 pentru orădeni.

Cooper a marcat primul în sfertul secund, dar a ratat libera suplimentară. Gazdele au trecut la o apărare mai agresivă, cu capcane după blocaj, în timp ce orădenii se apărau în zonă. Philmore a pus alte două puncte pe tabelă pentru 21-27. Era rândul lui Cristian Achim să ceară timp de odihnă după aproape două minute fără coș pentru elevii săi. Philmore și Tohătan readus egalitatea pe tabelă, la 27. Torok a dus Sibiul pentru prima dată în avantaj și Cooper făcea 31-27 după o nouă acțiune 1 la 1 sub panou, prin care au dus run-ul la 14 puncte. Orădenii cereau din nou time-out. După mai mult de un minut de ratări ale ambelor tabere, Broussard a marcat primele două puncte ale oaspeților în acest sfert pe o tranziție rapidă, după 6 minute și jumătate scurse din sfert. Torok, Philmore, Chatman (cu o triplă) și Falker i-au dus pe galben-albaștri la +11. Barnette a oprit desprinderea gazdelor cu o reușită de afară, dar Engi a răspuns cu o triplă și Tohătan a stabilit scorul primei reprize, 45-32. BC CSU aproape și-a dublat procentajul de la semidistanță în acest sfert, crescând la 65%, în timp ce orădenii au scăzut de la 70% la 44%.

Broussard a marcat primul după revenirea de la vestiare, după o intercepție. Sibienii au avut multe greșeli în debutul reprizei secunde, iar Richard înscria șase puncte la rând pentru 45-40. Fleșeriu cerea primul time-out în partea a doua a meciului, iar Chatman reușea primele puncte în sfertul trei pentru gazde, după aproape trei minute. Apărarea oaspeților a continuat să recupereze mingi, iar Markovic și Zekovic au strâns ecartul la trei lungimi. Cooper a scuturat plasa de la distanță și a înscris alte două puncte pentru 52-44, dar a ratat libera suplimentară. Markovic a fost lăsat singur pe semicerc și a reușit o nouă triplă după care au urmat faze de atac confuze. Oaspeții erau în penalizare cu trei minute și jumătate rămase din sfert, iar Falker a transformat două libere pentru 54-47. Sibienii continuau să aibă probleme în ofensivă, iar bihorenii au revenit la conducere după triplele lui Markovic și Reljic și liberele lui Markovic. Falker și Zekovic și-au dus pe rând echipele în avantaj, iar la ultima pauză scorul era 56-57.

Zekovic și Barnette i-au distanțat pe bihoreni la cinci puncte în debutul sfertului patru. Philmore înscria primele puncte ale gazdelor în această perioadă de joc, iar Cooper egala la 61 după un coș cu fault. Markovic și tripla lui Philmore au mutat din nou avantajul în cele două tabere. Au urmat multe ratări de ambele părți și gazdele au avut câteva turnovers. Zekovic i-a readus pe oaspeți în față, iar Achim cerea time-out la jumătatea sfertului patru. Sibienii au avut peste două minute fără coș, întrerupte de Tohătan care a readus avantajul de un punct pentru formația sa. Gazdele aveau o formulă cu tânărul fundaș și patru oameni mari în teren (Cooper, Falker, Torok, Philmore), în timp ce orădenii aveau o formulă mai echilibrată.

Zekovic a scuturat plasa de la distanță pentru 66-68, după mai multe ratări din poziții bune ale oaspeților, dar și gazdele au continuat să rateze. Richard a pus și el o nouă triplă pe tabelă, la final de atac, cu care mărea ecartul la cinci lungimi, cu un minut și jumătate înainte de final. A urmat time-out-ul lui Fleșeriu. Philmore a transformat trei libere, Broussard a dus din nou Oradea la +4, iar aruncarea de afară a lui Philmore a fost aproape să-și găsească ținta, dar mingea n-a intrat. Richard a transformat două libere, iar sibienii au comis un nou turnover la ultima repunere. Scorul final a fost 69-75 și CSM CSU Oradea ajunge la 4 victorii în grupa D din FIBA Europe Cup, în timp ce BC CSU Sibiu suferă a 4-a înfrângere.

Kristopher Richard a fost coșgheterul partidei cu 21 de puncte pentru învingători. De la CSM CSU Oradea au mai înscris: Zekovic 14 puncte (5 recuperări), Markovic 14 puncte, Broussard 10 puncte (6 recuperări, 6 assist-uri, 6 intercepții), Barnette 9 puncte, Reljic 5 și Valeika 2.

Isaiah Philmore a fost din nou cel mai bun marcator al sibienilor, cu 20 de puncte. Pentru BC CSU Sibiu au mai înscris: Cooper 13 puncte (7 recuperări), Torok 9 puncte (5 recuperări), Falker 8 puncte (8 recuperări), Chatman 8 puncte, Tohătan 8 și Engi 3 puncte.

Cu această victorie CSM CSU Oradea revine pe primul loc în grupa D și își asigură calificarea în faza a doua a grupelor. BC CSU Sibiu rămâne pe ultima poziție. Meciurile din penultima etapă în grupa D sunt programate în 20 noiembrie. CSM CSU Oradea va primi vizita ocupantei locului secund, Bahcesehir College, iar BC CSU Sibiu va merge la Fribourg Olympic.

Până atunci cele două echipe românești din grupa D a FIBA Europe Cup au meciuri în campionat. Ambele vor juca sâmbătă, 16 noiembrie, în deplasare. Sibienii vor merge la Pitești, iar orădenii, la Timișoara.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    ce am vazut eu
    CSU a abordat meciul cu 8 jucatori valizi pe foaie si cu o rotatie doar de 7. Mi-a fost evident ca in astfel de conditii nu puteam emite pretentii. In multe momente am jucat cu 4 oameni mari pe teren si un pg (Lucas)sau sg (Chatman), lucru cel putin iesit din tipare.
    Oradea a venit fara Watson, dar cu suficiente alte arme care sa ne faca noua misiunea imposibila. Poate tocmai de asta le-a fost greu sa se monteze si au dat o replica destul de palida in general, dar cu cateva momente foarte bune, in special pe final, cand valoarea individuala a unor jucatori a prevalat. Cu 4 straini doar nu am putut face mai mult, dar am aratat atitudine si putere de lupta. Speram ca dupa revenirea celor accidentati lucrurie sa revina pe o traiectorie normala, caci pana la urma sezonul e lung si pana in playoff se vor intampla multe.

    cu 4 ani în urmă (15.11.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!