Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea se desprinde în seria cu BCM U Pitești

CSM CSU Oradea se desprinde în seria cu BCM U Pitești

CSM CSU Oradea a făsut 2-0 la general în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin în fața lui BCM U Pitești. Trupa antrenată de Cristian Achim a câștigat meciul secund de pe teren propriu cu scorul de 79-59 , care s-a desfășurat astăzi, 27 mai, și pe parcursul căruia bihorenii s-au aflat aproape în permanență la conducere.

Scorul a fost deschis de Gary Talton cu o triplă. La celălalt panou Valeika a răspuns cu un coș din apropiere, după o recuperare ofensivă. Prima jumătate a sfertului inaugural a curs în favoarea gazdelor, iar Watson ducea scorul la 10-5, la capătul unei pătrunderi în care a profitat la maxim de blocajul lui Valeika. Diferența s-a păstrat până la finalul primelor 10 minute de joc, în care cele două echipe nu au marcat multe puncte, 18-13 pentru CSM CSU Oradea.

Oradea a început mai bine și actul secund iar Bobo Baciu cu un dunk ducea scorul al 22-13 iar Tudor Costescu solicita imediat timp de odihnă. Baciu a fost dominant și a marcat 4 coșuri în primele 5 minute ale sfertului doi și Oradea avea de două ori mai multe puncte decât adversarii, 30-15. Ecartul maxim a ajuns la 18 lungimi. Piteștenii s-au paropiat pe tabelă la 10 lungimi, după ce Măciucă a înscris două triple la rând. Aceeași diferența se păstra până la pauza mare, 40-30.

BCM U Pitești a intrat mai bine pe teren la reluarea jocului iar în urma unei triple a lui Jeremic scorul ajungea la 46-41. Cristian Achim a reacționat rapid și a solicitat timp de odihnă când mai erau 5 minute și jumătate rămase din sfertul trei. Orădenii au răspuns bine și Dragan Zekovic marca de la distanță. Talton a replicat instant cu același procedeu. Seria triplelor a fost continuată de Holt. Americaul Oradiei mai lovea o dată de la distanță și scorul ajungea 55-44 și venea rândul lui Costescu să întrerupă jocul. Piteștenii nu au mai putut recupera din deficit și actul decisiv pornea de la scorul de 61-50.

CSM CSU Oradea a gestionat bine startul ultimei secvențe de joc. Elevii lui Cristian Achim se duceau la plus 14 pe tabelă, după o reușită a lui Broussard cu doar 5 minute rămase din meci. Seria bună a gazdelor a continuat iar tripla aceluiași Broussard oferea ce mai mare diferență pentru orădeni, 19 puncte, scor 79-56. Cu doar 3 minute rămase de joc, BCM U Pitești a trebuit să se recunoască învinsă. Scor final 79-59.

Arturas Valeika a fost omul meciului cu 12 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. Bobo Baciu totalizat și el 12 puncte plus 3 recuperări. Aaron Broussard a fost aproape de triple-double cu 11 puncte, 9 recuperări și 8 pase decisive. Holt a adăugat 11 puncte iar Zekovic și au marcat fiecare câte 10 puncte.

Tony Bishop a fost principalul remarcat de la Pitești cu 13 puncte și 3 recuperări. Gary Talton a înregistrat 11 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

9 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    antrenament tv
    Către cei din Sibiu și Cluj Napoca: păstrați-vă antrenorii actuali anul viitor și chiar și după, așa cum face Oradea de peste 10 ani cu al ei. De ce? Simplu, LNBM este un fel de Voice of Romania, un fel de Roata Norocului, este tot un format de succes pe o rețetă de box-office! Trio-ul antrenorilor primelor trei echipe din LNBM este la fel de popular ca și trio-ul bucătarilor de la Chefi la cuțite: Silvă mai chel seamănă cu Scărlătescu, Dan mai hipster seamănă cu Dumitrescu, iar Achim seamănă leit cu Chef Bontea! LNBM este un format de succes în care Antrenor-Chef Achim-Bontea câștigă sezon după sezon, iar ceilalți doi Chefi sau antrenori Silvă-Scărlătescu și Dan-Dumitrescu nu se supără și pornesc din nou la drum ca să gătească în următorul sezon. Poftă bună la baschet!

    cu 2 ani în urmă (28.05.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      lasa
      ca nici chef bontea nu castiga fiecare sezon.

      daca vom avea o finala oradea-cluj, eu mizez pe meci 5 cu 2500 de spectatori in polivalenta, deci prea usor n-ar trebui sa fie...

      cu 2 ani în urmă (28.05.2021)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Incredibil
    Ce comentariu bun :))))))))

    cu 2 ani în urmă (28.05.2021) Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    .
    In debutul reprizei a doua am zis că voi trăi meciul in tensiune, că va fi un final strâns. Nu știu de unde această cădere de forma in ultimul sfert din partea Pitestiului... Nu cred că era la fel de lejer cu Sibiu.

    Broussard, mai ales in lipsa lui Markovic, mi se pare coloana vertebrala a echipei. Daca nu l-aș vedea la noi sezonul viitor l-aș plânge mai mult decât pe Richard și Zeno.

    Se pare că jucăm cel mai bun joc pe final de sezon. Sper sa ne menținem și în finala, fiindcă împotriva clujului mereu parcă avem niste lacune, iar lor le intra tot, tot...

    cu 2 ani în urmă (28.05.2021) Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Costescu
    Aștept declarația lui Costescu! O sa spună ca iar a jucat în tranșee și ca a avut doar 10 aruncări libere.
    Toată strategia Piteștiului a fost sa arunce de afara. Nici o schema, doar plimba mingea și apoi arunca de afara indiferent dacă au poziție sau nu.

    cu 2 ani în urmă (28.05.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Mda
    Dupa ce au ajuns in semifinale batand pe Sibiu chiar la ei acasa am crezut sau macar sperat (ca suporter a lui "U") ca Pitestiul va solicita (mai) serios Oradea sau in orice caz mai mult decat ar fi facut-o Sibiul.
    M-am inselat, adversarii oradenilor au fost mai mult parteneri de antrenament in aceste doua meciuri. Poate ar trebui sa ceara sa joace la Sibiu meciurile de acasa sa nu-i mai oboseasca pe oradeni cu drumul. In plus, in ultima vreme sala aceea le-a purtat noroc.

    Acum serios vorbind, in acest sezon am vazut cateva meciuri ale Pitestiului dar parca niciodata asa joc dezorganizat si cu jucatori nemotivati.

    cu 2 ani în urmă (28.05.2021)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      .
      Nu am vazut meciurile din semifinala, insta nu inteleg cum poate Oradea sa castige asa usor in fata Pitestiului, care a defilat cu noi si a aratat un joc impresionant. Incerc sa imi dau seama daca au fost doar 2 zile norocoase pentru ei, ori am fost noi extrem de slabi.

      cu 2 ani în urmă (28.05.2021)
    • pipzn:

      @/z/z/z
      Ca unul care l-am vazut direct din sala pe Jeremic (atunci cand juca la Timisoara) cum i-a dat lui "U", la Cluj, 30+ puncte folosind o multime de aruncari si procedee plus inscriind cu lejeritate si mult in alte meciuri, indiferent pe unde si cu cine a mai jucat in Romania, sa il vad in primul meci din aceasta semifinala avand 3 (trei) puncte in peste 23 de minute jucate.... . A, si 9 puncte in peste 26 minute pe teren in meciul al doilea.

      Altfel, eu ma numar printre cei care considera ca d-nul Costescu este un antrenor bun, sensibil peste d-nii Silvasan si Fleseriu, am sperat la un moment dat ca va fi adus la Cluj, in scurtul moment cu ... ce o fi fost.. d-nului Silvasan din acel sezon, si mi-ar fi placut sa vad niste meciuri cu Oradea in care el sa fi antrenat Clujul. Cand exista loturi de jucatori sensibil egale atunci se pot aprecia mai bine unele lucruri.

      Nu stiu ce se intampla la Pitesti, astept cu interes meciul urmator.

      cu 2 ani în urmă (28.05.2021)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Spectatori
    Se pare ca vom avea spectatori dacă vor exista meciuri 4 sau 5 la semifinale. La finala e clar : 25 % din capacitate sau mai mult dacă sunt toți vaccinați sau cu test negativ.

    cu 2 ani în urmă (28.05.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!