Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea se impune categoric în fața lui CSU Sibiu

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
18.03.2016

CSM CSU Oradea a răzbunat cele două înfrângeri consecutive întregistate în precedentele etape ale Ligii Naționale de Baschet Masculin, învingând într-o manieră categorică pe CSU Atlassib Sibiu. După ce la pauza mare au avut un avantaj de 30 de lungimi, baschetbaliștii lui Cristian Achim s-au distanțat la aproape 40 de puncte pe parcursul ultimelor două sferturi, aceștia adjudecându-și victoria cu scorul de 100-62 (36-15, 26-17, 24-18, 14-12).

Deși la începutul acestei săptămâni înscriau 106 puncte în partida cu Steaua CSM EximBank, de pe teren propriu, sibienii au lăsat garda jos în această seară, fiind surprinși de o ofensivă bine pusă la punct a orădenilor.   

Gazdele au început partida în forță, conducând cu 12-2 după primele trei minute de joc. Sibienii au încercat să revină în joc, prin reușitele de 3 puncte ale lui Mijajlovic și Tincu, dar Mandache și Barnette au repetat figura sibienilor, Oradea păstrându-și un avantaj de 9 puncte. Au urmat câteva minute de superioritate ale elevilor lui Cristi Achim, care și-au adjudecat primul sfert la o diferență de 21 de puncte: 36-15.

Galben-albaștrii au avut un parțial de 5-0 în debutul actului secund, grație reușitelor lui Cioacătă și Păun, dar Lucic, Zeno și Markovic au făcut ca ecartul dintre cele două să fie din nou mai mare de 20 de puncte. Orădenii s-au distanțat la 24 de puncte cu patru minute înainte de pauza mare, dar până la final au mai majorat diferența, marcând în primele 2 sferturi nu mai puțin de 62 de puncte. Gazdele au intrat la vestiare cu un avantaj de 30 de puncte: 62-32.

Oradea a continuat demonstrația de forță și în sfertul trei, intrând în decisiv cu un avantaj mai mare decât cel înregistrat la finele actului secund. Cu un minut și jumătate înainte de decisiv, orădenii conduceau cu 39 de puncte, marcând aproape dublu față de sibieni: 86-47. Baschetbaliștii lui Dan Fleșeriu au mai înscris 3 puncte, diferența fiind, înainte de decisiv, de 36 de puncte.  

Ultimul sfert a fost sărăcăcios în reușite, gazdele reușind să mai pună doar 14 puncte pe tabela de marcaj, iar sibienii mai puțin cu 2. Amfitrionii au atins borna celor 100 de puncte chiar în ultimul minut, grație reușitei lui Pop.

Cel mai bun marcator al lui CSM CSU Oradea a fost Barnette, americanul terminând partida în double-double. Sean a totalizat 19 puncte, 10 recuperări și 5 pase decisive în cele 24:36 minute petrecute pe parchet.

De partea cealaltă, principalul realizator al sibienilor a fost Vlad Tincu, cu 14 puncte marcate în 34:54 minute de joc. 

4 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    plictiseala
    Doamne ce meci plictisitor...sa vezi asa cum le intra tot la oradeni parca te ia si somnul. Sa dai intr-o repriza jumatate cat altii intr-un meci iti strica moralul pentru cateva meciuri. Sa speram ca isi revine Sibiu dupa astfel de batuta!

    cu 8 ani în urmă (18.03.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Chiar daca am fost învinsi de-o maniera categorică ,păstrez speranta ca in play off vom avea alta fata.....HAI CSU!!!

    cu 8 ani în urmă (19.03.2016) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Bravo Oradea
    Sunteti cei mai buni! Salutari de la Cluj!

    cu 8 ani în urmă (19.03.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    100 -
    Jos cu pãlãria! Au rezolvat meciul prea repede gazdele, poate era meciul mai interesant dacã aveau oaspetii 12-13 jucãtori. Jos cu pãlãria si pentru cei 5 suporteri sibieni care s-au prezentat la sala polivalentã.

    cu 8 ani în urmă (19.03.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!