Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea se impune în confruntarea cu U-BT Cluj-Napoca

CSM CSU Oradea se impune în confruntarea cu U-BT Cluj-Napoca

CSM Oradea a câștigat meciul cu U-Banca Transilvania din etapa a patra a fazei secunde din FIBA EuropeCup, grupa J, scor 80-75 (21-15, 23-15, 19-19, 17-26).

Gazdele au început concentrate disputa și au avut în Aaron Broussard și Nikola Markovic doi jucători într-o zi de grație, iar defensiva oaspeților nu s-a ridicat deseori la nivelul energiei ofensive arătate de orădeni. Alb-negrii au avut câteva sclipiri în joc, însă nu a fost suficient pentru a întoarce soarta partidei în favoarea lor. Clujul a forțat revenirea în ultimele minute și a reușit să se apropie la 5 puncte în final, după ce pe parcusul meciului Oradea a avut constant un avantaj considerabil pe tabelă.

Prima posesie aparține gazdelor, însă clujenii recuperează mingea și înscriu prin Tarolis pe contraatac, 0-2. Zekovic își recuperează propria aruncare și egalează, 2-2. Kerron Johnson transformă din 0 grade, 2-4, iar Kris Richard egalează de la libere, 4-4. Tarolis pune alte două puncte printr-un lay-up, 4-6, iar Zekovic marchează de afară pentru 7-6. Pe fast-break, Johnson o readuce pe U-BT în avantaj, 7-8. Watson înscrie și el pentru 9-8 iar Johnson marchează de asemenea iar scorul devine 9-10. Nikola Markovic găsește ținta de afară, 12-10, iar Baciu duce scorul la 14-10 din apropiere. Sean Barnette o duce pe Oradea la 6 lungimi distanță, 16-10, iar Ate dă imediat replica, 16-12. Barnette scutură plasa din afara semicercului, 19-14, iar Richard înscrie printr-un lay-up, 21-14. Primul sfert se încheie cu un avantaj de 6 puncte pentru orădeni, 21-15. 

Clujenii înscriu primii în actul secund prin Zganec, 21-17, dar Markovic reușește ulterior un tip-in pentru 23-17. Același baschetbalist duce scorul la 25-17, iar diferența de 8 puncte se menține când scorul devine 27-19. Zganec izbutește un coș de la semi-distanță, 27-21, însă Barnette oferă imediat răspunsul, 29-21. Mihai Silvășan se vede nevoit să ceară time-out, însă tot gazdele înscriu la reluare iar scorul devine 32-21. Oaspeții au dificultăți în a găsi soluții în ofensivă iar CSM Oradea continuă să dețină controlul asupra meciului. Broussard înscrie printr-un alley-oop și aduce un plus de entuziasm în rândul fanilor, 34-21. Watson punctează de la mare distanță iar diferența se mărește tot mai mult, 37-21. Tarolis pătrunde frumos și înscrie pentru 37-23, însă Broussard marchează și el imediat, 39-23. Broussard este găsit din nou liber și punctează fără probleme, 41-25, iar Patrick Richard marchează de la 3 puncte imediat, 41-28. Broussard nu poate fi oprit și înscrie la rândul său din spatele semicercului, 44-28. La pauza mare, tabela indica 44-30 pentru Oradea.

Jocul s-a desfășurat similar și în debutul părții a treia, cu echipa orădeană fiind stăpână pe desfășurarea din teren. Gazdele au menținut un avantaj consistent, Zekovic reușind să transforme două libere pentru ca scorul să devină 51-34. Patrick Richard reușește un coș important din spatele arcului de cerc iar tabela indica 51-39. Aaron Broussard continuă prestația de senzație și marchează de afară pentru 56-40, iar Patrick Richard este precis de la linia de libere, 56-42. Broussard repetă alley-oop-ul din prima repriză pentru 58-42, iar Markovic punctează din spatele semicercului, 61-42, cu puțin peste 2 minute rămase din sfertul al treilea. Spre sfârșitul penultimului act, jocul a început să se fragmenteze, jucătorii celor două echipe trecând pe rând în dreptul liniei de aruncări libere. Înainte sfertului patru, Oradea conducea cu 63-49.

La reluare, Markovic a dus scorul la 71-50 prin două aruncări de la mare distanță, Clujul replicând prin Richard din apropiere, 71-52. Tarolis și Ate au micșorat ecartul la 14 puncte, 71-57, dar Broussard a înscris din nou pe contraatac, 73-57. Cu patru minute până la final, tabela indica 75-61, scor la care Tarolis a adăugat două puncte în dreptul clujenilor după un slam-dunk, 75-63. Planinic reduce deficitul la 10 puncte, 75-65, iar Watson înscrie în urma unui fault ofensiv și huiduielile se intensifică în sala orădeană, coșul nefiind contabilizat. Tarolis punctează de afară, 75-68 și jocul capătă o întorsătură interesantă. Nikola Markovic iese din nou la rampă și liniștește apele în arena de pe malul Crișului Repede, după ce fructifică o aruncare din spatele semicercului, 78-68, când mai era un minut de jucat. Tot cu un coș de la mare distanță, Patrick Richard micșorează diferența finală de scor la doar 5 puncte.

Aaron Broussard a fost foarte productiv pe faza ofensivă cu 25 de puncte înscrise, fiind urmat de Nikola Markovic cu 20 de puncte înscrise în dreptul formației orădene. Watson și Zekovic au terminat și ei în double-digits cu câte 10 puncte fiecare.

În replică, Patrick Richard a reușit 19 puncte pentru U-BT Cluj-Napoca, iar Donatas Tarolis a terminat partida cu 16 puncte în cont. Darko Planinic a ținut aproape cu 14 puncte marcate.

*Foto: Valentin Todea/baschet.ro

19 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Nimic
    Cam acesta ar trebui să fie comentariul vis-a-vis de jocul lui U BT. In condițiile actuale nu văd altă soluție pentru a cîștiga ceva anul a rata ( Cupă sau Campionat ) decît aducerea a aproximativ 10 JUCĂTORI DE BASCHET. Mulți o să spună că a fost doar un accident. Eu spun că e rezultatul VIZIUNII conducerii CSM Oradea în raport cu U BT. Și mai gîndițivă că acum am jucat 7 la 7 străinii iar în competițiile interne va fi jale cu 8 străini la Oradea. Optimismul meu e la cotă de a avarie. Dar minuni sau mai văzut...

    cu 4 ani în urmă (23.01.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Favorita a invins
    In campionat e clar, ca Oradea e favorita, mai ales de cand are doi americani ca si romani . Dar si in Europa tot ei castiga, iar aici nu mai intervine regula cu romanii, pur si simplu au un lot mai bun si mai omogen . Si azi ne-au dominat destul de clar, revinimentul din ultimul sfert a fost mai mult datorita scaderii acceleratiei de catre oradeni . Sincer cred ca ne vor bate si in cupa, desi vom avea avantajul terenului , iar in campionat sunt favoriti certi . Si iaca asa, va mai trece un sezon fara trofee, la dat declaratii suntem campioni, la fapte insa ...

    cu 4 ani în urmă (23.01.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    La cum a curs meciul
    Rezultatul e ideal. In caz de egalitate de puncte cu Oradea, departajarea nu se va putea face la intalniri directe, ci la cosaveraj.
    Cei 2-3 care cantati prohodul indiferent de rezultat dar in special la infrangeri, linistiti-va. Cu lotul asta avem sanse atat la campionat, cupa cat si la calificarea in sferturile Fiba Europe Cup. In ultimele saptamani suntem intr o clara scadere de forma. Cauzele? Le cunosc cei de la echipa. Eu sper si cred ca vom castiga un trofeu anul acesta. Si, cel mai important, sper sa vad un baschet reusit, asa cum am vazut de multe ori sezonul acesta insa nu si in seara asta.
    Felicitari Oradea, o echipa redutabila, felicitari Achim.

    cu 4 ani în urmă (23.01.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Meci dominat clar de noi, însă îmi lasă un gust amar cum am tratat ultima fază și am permis foarte ușor acea aruncare a lui Richard. Patrick, ca al nostru nu a existat. La ultimul time out Achim nu cred ca a stabilit cum tb tratata ultima fază , având 14 sec de atac, din totalul de 17, astfel ca trebuia sa faultam, diferența fiind de 6 puncte.

    cu 4 ani în urmă (23.01.2020) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    Castigat meritat si mult mai clar decat o arata scorul. Felicitari Oradea, sper ca ati dat de gandit cui trebuie.
    S-ar parea ca cineva are totusi noroc pentru ca s-a obtinut tot ce se putea mai bun .... dintr-o infrangere.

    "U" joaca aceeasi partitura. Da, stiu ca se spune ca nu se schimba reteta castigatoare (si bilantul e deocamdata pozitiv) dar tot atat de adevarat este ca la un moment dat (cam atunci cand se apropie meciurile decisive) adversarul... castiga si lumea e surprinsa. Un deja vu din campionatul trecut si acum doua campionate? Ramane de vazut. Sper sa ma insel.
    Ne-am facut norma de 16 TO si in acest meci, insa acum vad ca Oradea a avut 21, cred ca e un record pentru ei.

    Altfel, nu pot decat sa constat ca:
    -cu o exceptie, in toate meciurile oficiale pierdute pana acum, adversarii au avut reusite duble fata de noi la puncte venite din aruncarile de 3. In conditiile acestea nu e de mirare ca Oradea si-a permis luxul sa aiba procentaje proaste la libere si sa rateze mult din pozitii avantajoase.
    -jocul cu rotatie din ce in ce mai scurta a facut sa cam dispara increderea in colegii (romani), implicarea lor in jocul ofensiv si s-a ajuns la (prea) multe incercari precipitate (implicit contestate) si individuale la finalizare.

    Sper ca accidentarea lui Ate sa nu fie grava.

    cu 4 ani în urmă (23.01.2020)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Ate
      are entorsă, maxim 3 săptămâni.

      cu 4 ani în urmă (23.01.2020)
    Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    Sa-mi explice cineva
    Ambele meciuri directe s-au incheiat la diferenta de 5 puncte. In cazul unei egalitati de puncte, cum se procedeaza?

    cu 4 ani în urmă (23.01.2020)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      departajare
      sunt mai multe criterii in caz de egalitate (in 2 sau mai multi)
      1. diferenta in meciurile directe
      2. cel mai mare nr de puncte inscrise in meciurile directe
      3. cosaverajul general
      4. cel mai mare nr de puncte inscrise in meciurile din grupe.

      Cu alte cuvinte, pentru ca diferenta de puncte din meciurile directe e aceasi, "U" are avantajul marcarii a 81 de puncte in meciul direct. Practic daca castigam cu Minsk la peste 3 pct suntem 9% calificati

      cu 4 ani în urmă (23.01.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Jojo Mojo :

    Slabi
    In afara de ultimul meci din campionat castigat cu Steaua, mancam bataie pe paine. Jocul echipei seamana izbitor de mult cu cel de campionatul trecut. Si nu inteleg...jucatori buni avem. Trebuie schimbat ceva neaparat in jocul echipei. De 3 puncte nu mai stim arunca nimic, singurul shooter care mai dadea randament era Petrică, dar in ultima vreme lasa mult de dorit. Pe Cury cand il vedem? La terminarea campionatului?
    La cum am jucat azi, precum si in ultimele meciuri, nu cred ca e cazul sa avem pretentii la cupa ori campionat.

    cu 4 ani în urmă (23.01.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    Planinic..
    Aceeasi lipsa crasa de fair-play si in seara asta din partea lui. Aceleasi maimutareli, simulări... JENANT din partea unui jucator valoros aceasta atitudine lipsita de bun simt pana la urma!!!! Pacat ca nu-i spune totusi cineva sa renunte la chestiile acestea.

    cu 4 ani în urmă (23.01.2020) Raspunde
  • uplifter :

    Oradea Cluj
    Felicitări Oradea în primul rand! A fost net peste noi, la mai toate capitolele. Este adevărat ca au și prins o zi de excepție, dar eu nu am văzut în acest sezon Clujul într-o asemenea dificultate.
    Lăsând la o parte meciul, este evidenta o schimbare în rău în joc, ca atitudine, intensitate, agresivitate. Și nu înțeleg de ce. Sa se fi acumulat uzura, oboseala, cam devreme.
    Eu cred mai departe în aceasta echipa, cu revenirea lui Curry și în efectiv complet vom arata cu totul altfel.
    A fost o lupta cu Oradea, pana la război mai este.

    cu 4 ani în urmă (23.01.2020) Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    favorite
    Eu consider in continuare ambele echipe cu sanse egale la castigarea campionatului. Fiecare si-a fructificat avantajul terenului propriu si daca nu vor fi afectate de accidentari, oricare poate deveni campioana.
    Chiar daca inteleg supararile unora dintre suporteri totusi e exagerat sa acuzi conducerile celor 2 cluburi. Ambele au facut eforturi mari pt a crea un lot competitiv si eu consider ca au si reusit. Parerea mea e sa lasati suparararile deoparte si sa mergeti la sala sa sustineti echipa favorita. S-a vazut si aseara ce mult conteaza publicul. Apropo de public, era un comentariu zilele trecute de la un "suporter" oradean care se plangea de pretul biletelor si ca din acest motiv va fi sala goala. Eu la televizor am vazut-o chiar prea plina. Oare "suporterul" respectiv era acolo sa numere?

    cu 4 ani în urmă (23.01.2020)
    • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Take2:

      Nu chiar plina
      De la tv s-au vazut multe locuri libere prin sala

      cu 4 ani în urmă (23.01.2020)
    • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Take2:

      Nu chiar plina
      De la tv s-au vazut multe locuri libere prin sala

      cu 4 ani în urmă (23.01.2020)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      🏀
      Nu trebuie să fie sala plină, tutele alea două pe care ni le tot arată băieții de la digi fac toți banii!!... plus doamna aia care iubește.......

      cu 4 ani în urmă (23.01.2020)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      capacitate
      In nici o sala nu ai voie sa vinzi toate biletele. Pompieri te obliga la o ocupare de maxim 90% sau chiar mai putin, in functie si de cladire. Cum Oradea are capacitate de cca 2500 de locuri, minim 250 de locuri ar trebui sa fie goale. Cred ca au fost mai putine.
      Doamna cu tricoul cred ca l-a achizitionat din Croatia.

      cu 4 ani în urmă (23.01.2020)
    • CSM CSU Oradea nailman:

      10% gol sau 10 % plin, asta-i întrebarea...
      Ocupat să numere locurile libere din sala orădeană, pentru ca să nu se supere pompierii, jandarmii, salubritatea, ambulanțierii, Leone și oricare alți participanți îmbrăcați în costume închiriate de la Teatrul Regina Maria Oradea, că nu li se cedează acel 10% consacrat în viața publică de la noi, un adevărat suporter comentează aici referitor la șansele echipelor noastre în campionat... Stimabile, rămâi la socotelile matale cu 10%, că acolo se pare că te pricepi, vezi că rezultatul de ieri contează in campionat cam tot atât cât ai înțeles dumneata exemplul cu prețul biletelor! Din partea mea să pună 100 usd la orice joc din LNBM, ca la Lakers, numai să le și vândă, altfel avem de-a face cu lacomi și cu proști. Iar sala va avea tot mai multe locuri goale, adică câte 10% pentru fiecare teorie a chibritului născocită pe forum de câte un habarnist!

      cu 4 ani în urmă (24.01.2020)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    Da...
    .....din Croația, da nu se face,suntem totuși la baschet!

    cu 4 ani în urmă (23.01.2020) Raspunde
  • WIzzu :

    Daca...
    Daca Richard inscria la ultima aruncare in meciul cu Tsmoki si rata aseara, era toata lumea multumita :) : clujenii pentru ca ar fi fost primii in grupa, oradenii pentru ca ar fi castigat la o diferenta mai mare decat cea la care au pierdut la Cluj si care - asa cum fair au admis chiar clujenii - ar fi reflectat mai corect diferenta de aseara.

    cu 4 ani în urmă (24.01.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!