Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea se impune în disputa cu Phoenix Galați de pe teren propriu

Valentin Todea

Valentin Todea
18.04.2016

CSM Oradea a obținut victoria în primul meci al seriei din play-off cu Phoenix Galați, scor 93-86 (23-24, 23-16, 25-24, 22-22), confruntarea având loc în Arena „Antonio Alexe”.

Gazdele au început în formula Franklin, Mandache, Barnette, Lucic și Nuhanovic, în timp ce Florin Nini a replicat cu Threatt, Bojovic, Petica, Pesic și Lemyk.

Oradea a început foarte bine meciul, reușind un run de 6-0. Cu toate acestea, Galațiul a revenit exemplar și a contracarat cu o serie de 12-0, scorul devenind astfel 6-12. Franklin a scuturat plasa din afara semicercului, 9-12, pentru ca Lemyk să înscrie din apropiere, 11-16. Barnette și-a apropiat echipa la o lungime cu două coșuri consecutive, 15-16, însă Borșa a contribuit și el cu puncte, scorul devenind 15-18. Barnette reușește să egaleze ulterior, 19-19, dar Lemyk execută un three-point play, 19-22, iar mai apoi marchează de lângă panou, 19-24, oaspeții arătând că au mers pe Crișul Repede hotărâți să facă o figură frumoasă. Același Barnette închide tabela după primele zece minute cu două reușite de la 2 puncte, 23-24.

În startul sfertului secund, Zupan îi aduce din nou pe orădeni în avantaj, iar Markovic transformă trei libere consecutive, 28-24. Ultimul jucător amintit este precis de la mare distanță iar scorul devine 33-26. Elevii lui Cristian Achim se distanțează la 10 puncte după un three-point play ce îl are drept autor pe Lucic, 38-28. Rohde înscrie din interiorul spațiului de trei secunde, 42-33, în timp ce Pesic găsește ținta de la 3 puncte, 42-38. Pauza mare vine la scorul de 46-40 după ce Franklin înscrie de la semi-distanță.

Sfertul trei pornește bine pentru gălățeni, aceștia apropiindu-se la un punct, 46-45. Franklin marchează din spatele arcului de cerc, 50-45, dar Bojovic și Pesis o aduc pe Phoenix în avantaj cu două reușite din afara semicercului, 50-53. Franklin egalează cu o execuție similară, 53-53, iar scorul devine 55-55 după coșul lui Lemyk. Țîbîrnă transformă de la 3 puncte, 60-55, iar Pesic face 64-62. Lucic mai liniștește apele după ce nu iartă din spatele arcului de cerc, 67-62, pentru ca Franklin să facă 71-64 înaintea actului decisiv.

Formația de pe Dunăre are un nou start bun de sfert, venind la trei lungimi în spatele adversarilor, 71-68. Markovic și Pesic înscriu de la mare distanță, 74-71, pentru ca șeptarul de la Oradea să mai înscrie o dată cu acest procedeu, scorul devenind 81-71. Pesic și Barnette nu greșesc din dreptul liniei de fault, 83-75, iar Nuhanovic marchează din apropiere, 85-75. Vizitatorii se apropie la 5 puncte cu mai mult de un minut până la final, 88-83, fiind însă prea târziu pentru a mai schimba soarte partidei. Threatt închide tabela cu o reușită de la mare distanță.

Radovan Markovic a fost cel mai bun jucător de la CSM CSU Oradea, trecându-și în cont 30 de puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive. Sean Barnette a avut 21 de puncte, 7 recuperări și 6 assist-uri iar Will Franklin a terminat confruntarea cu 15 puncte, 3 recuperări, 7 pase decisive și 3 intercepții.

Pentru Phoenix Galați s-a evidențiat în special Milos Pesic, autor a 25 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții, urmat fiind de Yaroslav Lemyk cu 22 de puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă și un capac.

*Foto: Robyy Boros

9 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Forma sportiva
    Mi se pare ca echipa este intr-o scadere de forma. Jocul unora dintre oamenii de baza sufera mult in ultimul timp si ma refer la Mandache si Zupan in primul rand. Chiar si Franklin, desi cu Galatiul are o statiostica buna, nu mi-a placut . Nu mai pare capabil sa organizeze jocul ofensiv suficient de bine.
    In plus observ ca se joaca foarte putin la interior. Nici Tibarna nici Nuhanovic nu au scheme pt a primi mingi utile. Poate ca nici ei nu sunt in forma si nu beneficiaza de increderea coechipierilor dar fara joc de atac in 3 sec. nu poti ajunge in finala campionatului. Am observat ca Lucic nu joaca cu poz. 5 in mod ostentativ, indiferent cine este in teren, la fel Barnette care in partea a 2a a ales niste solutii absolut tampite in atac.
    Nu-mi amintesc de cand n-am vazut la Oradea un pick and roll, clasic, incercat de Franklin cu poz. 5 ...

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Si mie mi s-a parut echipa deconectata. Sper sa fie doar urmarile pierderii cupei si sa ne revenim pt ca altfel nu e sigura nici calificarea in semifinale. Noroc cu Barnette in prima parte si cu Markovic in partea a 2-a, ca altfel aveam 0-1.

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Galati
    Cateva cuvinte despre Galati. A opus o rezistenta darza. Il felicit pe Nini pentru ce a realizat avand in vedere jucatorii disponibili. Parere: daca Threatt nu juca rezultatul era mai strans.

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      treatt
      Nini nu are alternativa la poz.1. Ar fi un dezastru sa se accidenteze americanul. Oricum, nu a marcat dar in rest a jucat corect, pt echipa, nu a fortat excesiv sa-si dea punctele de statistica.
      Da , adevarat, Nini a construit o echipa decenta pt liga I, cu care a obtinut o clasare nesperata.

      cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      threatt
      Nu stiu ce ai vazut tu, dar eu am vazut ca a facut o multime de greseli neinregistrabile pe statistici. Mai mult, chiar a incurcat jocul coechipierilor in ultimile minute.

      cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea minotauro :

    Vacanta
    Nu stiu cum a fost la televizor, insa din sala, daca nu stiai unde ai venit, ai fi zis fara doar ai poate ca e un meci de pregatire la memorialul Toni Alexe, intr-o atmosfera de vacanta, ca tot a venit vara

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea BVN :

    crainic
    Stie cineva de ce s-a renuntat la vechiul crainic din sala. De cand crainic e Mihalcea, atmosfera in sala e una somnoroasa, care se transmite si jucatorilor. Mi se pare ca a plecat fara voia lui.. :(

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Crainic (Annoucer) ≠ Graitor
      Mi-e dor de vremurile cand Picky deschidea meciurile cu Imnul cantat "a cappela".
      Dl Victor Mihalcea este un impatimit de sport, stie si a vazut multe, o "enciclopedie" vie, mai ales a sportului bihorean. De ani buni, free-lancer fiind, face cronica sportiva, comenteaza competitii, modereaza emisiuni radio/TV, mai face si pe prezentatorul la diferite evenimente legate de sport - gale, festivitati etc.
      Cu toate ca de multi ani cocheteaza cu rolul de announcer, nu am remarcat, de-a lungul timpului, sa faca vreun efort pentru a-si imbunatatii prestatiile de acest gen.
      Vocea, practic, este un instrument. Dictia si mai ales emisia fonica sunt elemente esentiale pentru un bun annoucer. Pentru ambele insusiri exista exercitii tehnice specifice care permit dezvoltare, adaptarea si mentinerea unei voci bune.
      Nu trebuie pierdut din vedere nici aspectul tehnologic, respectiv Microfonul si modul de lucru cu acesta iar o buna colaborare cu tehnicianul de sunet este mai mult decat salutara, mai ales in conditiile de la sala Antonio Alexe unde acustica nu e grozava.
      Din pacate, pe langa vocea cam nazala si dictia deficitara, dl. Mihalcea nu stie nici cum sa utilizeze corect un microfon.
      Nu e de mirare ca mai toata lumea duce dorul annoucer-ului precedent. Aia voce frate ! puternica, sonora, chiar intelegeai ce spune, cu tot backing-vocalul galeriei.

      cu 8 ani în urmă (19.04.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    cantati cu noi: Haide Oradea! Cine nu vrea, sa-l ia Mihalcea...
    "Singurul crainic de sala din Romania eliminat de catre arbitru la un meci de baschet"! Ati ghicit, e vorba de V. Mihalcea. Cum sa-l aduca pe altul, cand omul "traieste" fiecare meci in stil unic la inaltimea de 188 cm? Cum sa renunti la el cand "vorbeste sarbeste si englezeste", dupa cum declara la microfon? Cum sa te descurci fara el cand in LNMB fara limbile pomenite mai sus esti "mort"? Si ce daca spune prostii, si ce daca face glume de autobaza, si ce daca se incurca in limba romana? Daca e sarb, are voie! Uitati-va mai bine cine a fost si ce a ajuns si e remarcabil!

    cu 8 ani în urmă (19.04.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!