Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea se impune pe terenul lui SCM Timișoara după o evoluție excelentă a lui Dragan Zekovic

CSM CSU Oradea se impune pe terenul lui SCM Timișoara după o evoluție excelentă a lui Dragan Zekovic

Sâmbătă, 16 noiembrie, etapa a 6-a a Ligii Naționale a continuat cu disputa dintre SCM Timișoara și CSM CSU Oradea. Bănățenii au arătat un baschet foarte bun, însă nu au reușit să facă față până la final în fața trupei lui Cristian Achim, care s-a impus cu scorul de 94-86.

Formația de start a timișorenilor a fost alcătuită din Nikola Pesakovic, Milos Komatina, Adam Mirkovic, Bogdan Popa și Sherwood Brown, în timp ce în primul cinci al orădenilor s-au regăsit următorii jucători: Kris Richard, Aaron Broussard, Tudor Fometescu, Arturas Valeika și Dragan Zekovic.

Campioana României a început foarte bine partida din Sala Sporturilor „Constantin Jude” și s-a distanțat la 10-2. Gazdele au replicat cu un run de 7-2 și diferența s-a micșorat la trei puncte. Principalii remarcați în această perioadă au fost Troy Franklin Jr. și Dragan Zekovic care au făcut spectacol în atac. În rest, jocul a fost unul anost, cu multe greșeli și ratări. În cele din urmă, primul sfert s-a încheiat cu scorul de 14-14, după ce Amaury Gorgemans a marcat doar o liberă din cele două primite în ultima secundă.

La revenirea pe teren, gazdele au reușit un parțial de 8-2, datorită reușitelor lui Nikola Pesakovic și Troy Franklin Jr. Drept urmare, Cristian Achim a solicitat un time-out în care le-a cerut jucătorilor săi să se apere mai agresiv. Acesta a dat roade și CSM CSU Oradea a marcat șase puncte consecutive prin care egalitatea a fost restabilită. După câteva minute echilibrate, Leii-Roșii au preluat inițiativa și și-au format un avantaj de șase puncte, 30-36. La ultima fază a reprizei, Pesakovic a înscris de pe urma unei pătrunderi și a stabilit scorul final al primei părți: 32-36.

După revenirea de la vestiare, cele două echipe au oferit un baschet frumos, bogat în reușite și echilibrul s-a menținut pe tabelă. Totuși, bihorenii au controlat și această perioadă, grație unui joc colectiv foarte bun. Troy Franklin Jr. i-a ținut în meci pe bănățeni prin coșurile și pasele decisive reușite și sfertul al treilea s-a încheiat cu scorul de 62-56 pentru CSM CSU Oradea.

Campionii României au început actul decisiv cu un run de 6-0 datorat unei apărări excelente și Dragan Petricevic a fost nevoit să solicite un timp de odihnă. Imediat, gazdele au înscris două coșuri de la distanță, însă oaspeții au menținut diferența. Kris Richard și Dragan Zekovic au fost de neoprit în ofensivă și scorul a devenit 84-67 pentru CSM CSU Oradea. Jucătorii lui Dragan Petricevic au încercat să revină pe tabelă, însă orădenii s-au apărat bine și au câștigat cu 94-86.

Din lotul lui Cristian Achim, s-au remarcat Dragan Zekovic (28 de puncte, 3 recuperări, 3 intercepții, 2 pase decisive), Aaron Broussard (19 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție), Sean Barnette (18 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții) și Giordan Watson (10 puncte, 4 recuperări).

De partea cealaltă, cei mai buni jucători au fost Troy Franklin Jr. (30 de puncte, 9 pase decisive, 3 intercepții, 2 recuperări), Nikola Pesakovic (16 puncte, 7 pase decisive, 3 recuperări) și Milos Komatina (14 puncte, 5 recuperări, 2 intercepții).

Datorită acestei victorii, CSM CSU Oradea acumulează zece puncte, având patru victorii și două înfrângeri în această ediție a Ligii Naționale. În schimb, SCM Timișoara încasează cel de-al 4-lea insucces și are doar opt puncte.

Pentru SCM Timișoara urmează duelul de pe terenul vicecampioanei BC CSU Sibiu, în timp ce CSM CSU Oradea primește vizita lui SCM U Craiova.

*foto: Andreea Vlase/baschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!