Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea și BCM U Pitești se întâlnesc în primul tur din play-off

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
24.04.2019

oradeapitesti

Joi, 25 aprilie 2019, are loc debutul seriei ce le va pune față în față pe ocupantele pozițiilor 3, respectiv 6, la finalul sezonului regulat, ediția 2018/2019, mai exact CSM CSU Oradea și BCM U FC Argeș Pitești.

În timp ce bihorenii beneficiază de avantajul terenului prorpiu, cu un bilanț de 15 victorii și 9 înfrângeri, elevii lui Florin Nini au garanția unui singur meci în Sala Sporturilor Trivale din Pitești, având și posibilitatea unui meci 4 în cazul a cel puțin o victorie în primele 3 partide.

Cele două echipe nu sunt la prima experiență recentă una contra celeilalte în play-off-ul LNBM, după ce în sezonul 2017/2018 s-au întâlnit, de asemenea, în sferturile de finală, serie ce a venit după un moment critic în cadrul echipei vulturilor alb-violeți. Cu doar trei etape rămase de disputat din sezonul regulat, într-un meci chiar contra celor de la CSM CSU Oradea, pe teren propriu, piteștenii au ”reușit imposibilul”, să piardă un meci în care, cu doar 8 minute înainte de fluierul final, conduceau cu un avantaj de 20 de puncte, scor 71-51. În urma unei schimbări tactice extrem de inspirate a tehnicianului Cristian Achim, o apărare într-o zonă 2-3, dar și un meci senzațional făcut de Martin Zeno, cu 28 de puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive, partida a ajuns în prelungiri și CSM CSU Oradea s-a impus la o diferență de 5 puncte, scor final 98-93.Aceasta a fost momentul care a dus la demiterea antrenorului Hristu Șapera, care a fost înlocuit de Barnabas Szaszgaspar.

Astfel, deși au pornit spre play-off fără nicio victorie în acel sezon competițional contra orădenilor, dar și cu un dezavantaj moral consistent, BCM U Pitești a reușit să producă surpriza în Arena Antonio Alexe și să obțină prima victorie a acestei serii, scor final 66-62, avându-i ca principali realizatori pe Andriy Agafonov și Porter Troupe. A urmat apoi o victorie categorică a gazdelor, în baza unui meci foarte bun al lui Kris Richard, scor final 88-58. La mutarea seriei în Sala Sporturilor Trivale, CSM CSU Oradea a preluat conducerea după o victorie sigură la o diferență de 13 puncte, urmând ca in meciul 4, în ciuda unui joc mai bun arătat de gazde, să obțină calificarea în semifinalele LNBM, cu scorul de 3-1.

În sezonul regulat, ediția 2018/2019, bihorenii s-au impus de trei ori în patru întâlniri, câștigând ambele meciuri de pe teren propriu: 81-101 ll 82-76 ll 81-73 ll 90-81. În prima și cea mai clară victorie a elevilor lui Cristian Achim, principalii realizatori ai celor două echipe au fost Maksim Sturanovic, cu 12 puncte și 9 recuperări și Kris Richard, autorul a 21 de puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive. Apoi, în ultima etapă a primei faze a sezonului regulat s-au remarcat Dragan Zekovic, cu 18 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă și Tony Bishop, cu 18 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă.

La două luni distanță, printre marcatorii de bază își făceau deja apariția noile transferuri realizate de cele două echipe, avându-i ca principali marcatori pe Nikola Markovic, cu 16 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive și, de cealaltă parte, Jahii Carson, cu 23 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.Singura victorie a alb-violețilro a venit în ultima etapă, pe teren propriu, meci care nu a avut nicio miză în ceea ce privește clasamentul final și care i-a avut ca remarcați pe Tony Bishop, autorul a 26 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive și Muhamed Pasalic, cu 12 puncte, 2 recuperări și 8 pase decisive.

Un alt aspect foarte important este și acela că CSM CSU Oradea a fost prezentă la Cluj-Napoca, în Final 4-ul Cupei României, unde au reușit sa treacă de echipa-gazdă, U-BT Cluj Napoca, și să ajungă în finală, meci în care au fost depășiți de CSU Sibiu, în timp ce BCM U Pitești nu a fost prezentă la acest turneu final.

Va fi foarte interesant de văzut care vor fi deciziile celor doi antrenori în privința loturilor la ora partidei, având în vedere, în special, situatia lui Sean Barnette, proaspăt revenit în lotul ”leilor roșii”. Americanul a debutat chiar în ultima etapă, contra vulturilor și a înregistrat 15 puncte și 2 recuperări, pentru un indice de eficiență de 9, urmând ca în cele două partide de la Cluj-Napoca să fie menajat în favoarea lui Marc Carter.

De asemenea, vom asista la un duel foarte interesant sub panou, între Dragan Zekovic și Maksim Sturanovic, dar și la nivelul fundașilor, avându-i în prim plan pe Giordan Watson și Jahii Carson, fără să uităm de Bobe Nicolescu și Tudor Fometescu contra lui Marius Ciotlăuș și Tudor Gheorghe. În ceea ce privește statisticile aruncărilor de la mare distanță, ne putem aștepta la o confruntare interesantă între Muhamed Pasalic și Kris Richard, pe de o parte, și Mladen Jeremic și Ivan Siriscevic, de cealaltă parte.

Conform regulamentului, seria se joacă după sistemul ”Cel mai bun din 5 meciuri”, iar primele două partide au loc pe terenul echipei mai bine clasate. Astfel, primul meci va avea loc joi, 25 aprilie, începând cu orele 19:15, în timp ce al doilea duel va avea loc sâmbătă. 27 aprilie, începând cu orele 18:00, ambele partide fiind transmise în direct de Digi Sport 4.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    TB
    Meciul 2 nu va fi live, figurează ca înregistrat de la ora 21.00, digi sport4. S-a schimbat transmisia?

    cu 4 ani în urmă (24.04.2019)
    • tanaseb:

      Re
      Asa o scris si Pitestiul, ca va fi la ora 21 pe Digi. Sa nu uitam ca TB mai si gafeaza.

      cu 4 ani în urmă (25.04.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!