Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea trece pentru a 3-a oară în acest sezon de BC CSU Sibiu

CSM CSU Oradea trece pentru a 3-a oară în acest sezon de BC CSU Sibiu

CSM CSU Oradea a învins pe teren propriu pe BC CSU Sibiu în etapa a 5-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2019/2020. Campioana României a preluat inițiativa începând cu sfertul secund a meciului și nu a mai cedat-o până la final, când s-a consemnat scorul de 85-73.

Oaspeții au marcat primele două coșuri ale partidei prin Philmore și Falker. Arturas Valeika deschidea tabela în dreptul gazdelor, cu un coș tot din apropiere. Cele două formații au mers apoi umăr la umăr iar la jumătatea sfertului inaugural scorul era egal, 10-10. Au urmat două coșuri la rând marcate de gazde dar Chris Cooper nu le-a permis acestora să se desprindă. Fiecare echipă a avut un avantaj maxim de două posesii pe parcursul primul sfert iar după 10 minute de joc, tabela din Arena Antonio Alexe indica scorul de 20-17 pentru formația gazdă. Actul secund a avut un început alert și scorul a ajuns rapid la 25-21. Oradea a rămas la conducere și a reușit să treacă de bariera celor două posesii, după ce Arturas Valeika a transformat două libere și a dus scorul la 33-25. Randal Falker a obținut un coș cu fault la faza următoare dar a ratat libera suplimentară. Trei puncte au venit însă tot pentru gazde, în urma unui coș de la distanță a lui Barnette. Desprinderea bihorenilor a continuat, Markovic a combinat cu Zekovic și diferența a ajuns la 10 puncte, 37-27, moment în care Dan Fleșeriu solicita timp de odihnă. Sibienii au revenit bine pe parchet și au marcat cinci puncte la rând prin Jordan și Chatman. Dragan Zekovic a oprit rapid parțialul adversarilor și a transformat un three-point-play. Sibienii nu au reușit să reducă prea mult din deficit până la pauză, când se înregistra scorul de 43-36.

Repriza secundă a început cu un capac al lui Richard la Philmore, după care Barnette a marcat primele uncte. Phimore s-a revanșat apoi la următoarea fază. Oradea a avut șansa de a desprinde din nou dar a rămas datoare la tranziția defensivă și Sibiul a rămas aproape, 49-44, după 3 minute din sfertul trei. Oaspeții au profitat din nou pe tranziție iar Tohătan și-a adus echipa la o singură posesie în urmă iar Cristian Achim a solicitat timp de odihnă. După reluare jocului a venit câte un coș de fiecare parte iar tripla lui Markovic l-a determinat pe Dan Fleșeriu să ceară time-out la scorul de 56-50. Sibiul nu a avut aceeași revenire după timpul de odihnă, iar Oradea intra cu 8 puncte în plus în sfertul decisiv, scor 63-55. Broussard a marcat primul coș în ultima secvență. Sibienii au venit din nou la 5 puncte în spate, cu o reușită a lui Chatman de la distanță. Gazdele au replicat și au dus din nou diferența la 10 puncte, 70-60, iar Fleșeriu era nevoit din nou să solicite din nou time-out. De fiecare dată când oaspeții aveau o reușită ofensivă, Oradea găsea răspuns la celălalt panou și astfel nu a avut probleme în a-și apăra avantajul. CSM CSU Oradea nu a avut probleme și s-a impus cu scorul de 85-73.

Kris Richard a fost cel mai bun marcator al învingătorilor cu 18 puncte, plus 2 recuperări și 2 pase decisive. Giordan Watson a venit de pe bancă cu 14 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Dragan Zekovic a înscris 11 puncte iar Nikola Markovic 10.

Randal Falker a terminat din nou în double-double 18 puncte, 12 recuperări și 3 pase decisive. Isaiah Philmore a totalizat 18 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Chris Cooper a reușit 11 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive.

foto: Robi Boroș

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    observatii
    La libere, continuam sa fim worst in class. Torok, incepe sa prinda curaj si fler, dar are inca momente in care nu prea stie unde ii e locul, dar oricum pare sa creasca si asta e bine. Coop, are nevoie de finalizari mai sigure. Prea multe mingi puse in plasa la limita sau cu noroc. Phillmore&Falker ft bine ca de obicei, reliable.
    In general, aveam prea multe momente fara concentrare in care pierdem posesii si incasam puncte prea usor. Stewart sper sa aduca acel plus de care mai avem nevoie. Jocul se imbunatateste dar mai e cale lunga..

    cu 4 ani în urmă (11.11.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      interesant...
      Fiecare vedem lucrurile prin propriile filtre... Citeam adineauri declaratia lui Dan ca a fost o problema de atitudine. Posibil sa aveti fiecare dreptate. Eu in schimb, am vazut foarte multa neputinta in jocul nostru. Defensiv stam foarte prost, cand dam peste o echipa care plimba foarte bine mingea, apararea se sparge constant, switch-urile nu functioneaza, multe aruncari sunt necontestate si nici nu facem blocaj defensiv. In plus, cred ca jucatorilor mici li s-ar potrivi si o aparare zona, doar ca aceasta trebuie lucrata la antrenamente, nu e simplu. Poate folosim meciurile urmatoare din Europe Cup sa o exersam.
      Ofensiv mi se pare ca incercam sa jucam aceeasi partitura ca anul trecut, doar ca avem alti jucatori de perimetru. Stam foarte mult in teren cu 3 oameni mari (Philmore pe 3 si Rolli pe 4) si lucrul asta nu functioneaza prea bine. Nu avem un ritm sustinut si suntem foarte statici, prin urmare dam multe mingi pivotilor la interior sa joace post-up, ori asta a devenit deja foarte previzibil.
      In plus, am senzatia ca jucatorii si-au pierdut increderea, nu in ei ca jucatori, ci cumva in echipa...
      In fine, momentul e foarte greu, sa vedem cum putem trece peste, poate vom reusi in weekend la Pitesti un meci bun si o victorie.

      cu 4 ani în urmă (11.11.2019)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    .
    va mai lipseste cineva inafara de steward? Din pacate nu doar Torok joaca cum joaca, si restul jucatorilor parca joaca mai prost. Ma uit la Cooper si Falker (el procentaj la libere a avut tot timpul f slab) si au ratat mult sub panou. Chatman sincer mi se pare destul de mediocru sau poate nu iese in evidenta. Fleseriu nu a mai gasit nici un 'Pussy' meciul asta? sincer in acest moment echipa sta f rau moral, va reveniti incet la atitudine dar nu e suficient pentru a castiga un meci.
    Sper sa va reveniti curand:)

    cu 4 ani în urmă (11.11.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Ce sa zic...
    Oradea a jucat omogen, jucatorii s-au gasit. A jucat un pic mai bine ca Sibiul. Doar un pic. Achim iarasi a adormit lasand un run de 14 puncte adversarilor fara sa ceara time-out. Pe la 7-8 puncte e aproape regula sa-l ceri. Daca vei continua prost, macar speri ca adversarul sa isi mai iasa din mana. Baciu, ..... asta e valoarea lui. Credeam ca e timid, dar atata poate. Barnette nu e in forma. Sare cat o palma. Zekovic, preferatul meu, a jucat timorat si neinspirat lasandu-se ingropat sub panou. Fome, cam abonat la pierdutul mingii. Restul, bine, i-au compensat pe "remarcatii" de mai sus.
    La Sibiu am observat multe mingi pierdute. Tohatan trebuie uneori temperat. Aresteaza mingea cum facea Calota si incearca sa dea mai mult decat poate, in consecinta ratand. Noii veniti straini, nu imi par de calibrul celor plecati. A doua repriza sibienii au fost foarte deranjati de apararea agresiva oradeana. Nu aveau scheme de joc cu care sa atace cosul. Se impiedicau de semicerc si incercau pasau neinspirat la pivoti, pierzand mingea la pasa sau la actiunea pivotului sau se blocau in actiuni individuale ratand.

    cu 4 ani în urmă (14.11.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!