Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea va căuta să închidă seria cu Pitești în Trivale

Eduard Popa

Eduard Popa
02.05.2019

oradea pitesti baschet

BCM U Pitești va găzdui CSM CSU Oradea pentru cel puțin un meci, în seria din primul tur al playoff-ului LNBM.

Bihorenii au terminat sezonul regulat pe locul trei și au beneficiat de avantajul terenului propriu în primele două meciuri. Oradea a reușit să profite de acest avantaj, chiar dacă la limită! Elevii lui Cristian Achim au câștigat prima partidă, scor 81-77, într-o partidă în care au fost conduși la pauză cu 8 puncte. Kris Richard a fost cel mai bun om al partidei, cu 22 de puncte, 5 pase decisive și +28 indice al eficienței. Jahii Carson a înscris și el 22 de puncte pentru oaspeți.

În al doilea meci, BCM U Pitești a pierdut ca prin urechile acului șansa unei victorii. Oradea s-a impus cu 74-73 într-un meci în care Maksim Korniienko a avut șansa să înscrie un coș decisiv la ultimul atac al argeșenilor. Kris Richard a înscris 21 de puncte, fiind din nou cel mai bun marcator al gazdelor, în timp ce Dragan Zekovic a adunat 16 puncte cu 6 recuperări, fiind cel mai eficient baschetbalist al bihorenilor (+22). De partea cealaltă, Tony Bishop a adunat în acest meci 19 puncte și 9 recuperări.

Ambele echipe au parte de accidentări. Muha Pasalic este incert pentru meciul trei. El nu a mai jucat de la Final 4-ul Cupei României. Locul său în rotație a fost luat de TJ Carter și Sean Barnette. De partea cealaltă, Ivan Siriscevic va rata  cu siguranță meciul trei, după ce a suferit o accidentare la gleznă la un antrenament dinaintea meciului.

În sezonul regulat, cele două echipe s-au întâlnit de două ori în Trivale. În primul meci din Top 8, Oradea s-a impus cu 101-81, în timp ce în ultima etapă din Top 6, Piteștiul a câștigat cu 90-81.

Astfel, Oradea a câștigat cele două meciuri de acasă cu doar 5 puncte în total, dar merge la partida cu numărul 3 cu un avantaj important, de 2-0. Meciul se va juca joi, 2 mai, de la ora 18:00. Partida va fi transmisă în direct pe Digi Sport 3.

*foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!