Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea, victorie clară pe terenul celor de la SCM Timișoara

CSM CSU Oradea, victorie clară pe terenul celor de la SCM Timișoara

CSM CSU Oradea a câștigat fără drept de apel partida din deplasare contra celor de la SCM Timișoara, scor 83-61, în primul meci din cadrul Grupei Roșii a LNBM.

Timișoara a început în formula Pesakovic, Franklin, Komatina, Brown și Bogdan Popa, în timp ce Oradea a început cu Watson, Richard, Petrescu, Barnette și Zekovic.

Zekovic a marcat primele 6 puncte ale bihorenilor, dar Komatina și Troy Franklin au dus Timișoara în avantaj, scor 7-6. Watson și Barnette au pus 7 puncte consecutive pentru oaspeți (7-13), iar după reușita lui Markovic Oradea s-a distanțat la 10 puncte (11-21). Troy Franklin și Komatina au marcat două coșuri de 3 puncte și același Komatina stabilea scorul primului sfert la 21-23.

Bogdan Popa a egalat la 23 în debutul sfertului secund, dar apoi toată perioada a fost dominată de Oradea. Bihorenii s-au dus chiar la 13 puncte diferență, după două dunk-uri spectaculoase ale lui Bobo Baciu și Kris Richard. Pesakovic a înscris pe finalul reprizei și a stabilit scorul la pauză la 11 puncte, scor 29-40.

Tot Zekovic a deschis repriza secundă, cu un coș de 3 puncte, pentru ca Bogdan Popa să răspundă cu 4 puncte consecutive și să reducă diferența la 9 puncte. Richard, Zekovic și apoi Broussard au reușit însă un parțial de 11-2 și să ducă Oradea la 18 puncte (56-38). Brown a ieșit de pe teren, după un contact cu Broussard, pentru ca apoi Mirel Dragoste să marcheze un coș de 3 important (41-56). Troy Franklin s-a lovit apoi la rândul său, după un contact, iar Richard a marcat la rândul său de 3. Intercepția terminată cu slam dunk de Broussard a dus Oradea la 22 de puncte (41-63). În cele din urmă Baciu a stabilit scorul după 30 de minute la 41-65 pentru oaspeți.

În sfertul patru gazdele nu s-au putut apropia la mai puțin de 19 puncte, singura veste bună pentru bănățen fiind că Sherwood Brown s-a întors pe parchet. Alex Coconea a pus de la libere ultimele puncte pe tabelă și Oradea s-a impus cu 83-61.

Cătălin Baciu a fost cel mai bun marcator al oaspeților, cu 15 puncte, la care a strâns 6 recuperări. Dragan Zekovic a marcat 14 puncte, Kris Richard 13 puncte cu 6/6 din acțiune și Aaroun Broussard 12 puncte. De partea cealaltă, Milos Komatina a marcat 19 puncte în timp ce Bogdan Popa a înscris 11 puncte.

După acest meci Oradea a ajuns în LNBM la 13 victorii și 2 înfrângeri, în timp ce SCM Timișoara a ajuns la 5-10.

Etapa viitoare, CSM CSU Oradea va primi acasă vizita celor de la Dinamo Știința, în timp ce SCM Timișoara va juca în deplasare, contra celor de la CSA Steaua.

*foto: Roby Boros / facebook CSM Oradea

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    asta inseamna
    Ne place, nu ne place, asta inseamna sa defilezi in campionat, noi in afara de 3-4 jocuri, victorii chinuite datorate unor realizari personale . Cum ii managementul, asa si rezultatele !

    cu 4 ani în urmă (26.01.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Mulțumim pt aprecieri Vass Bela, eu zic ca omogenitatea lotului nostru e principalul atu, aproape toți jucătorii fiind păstrați din sezonul trecut. Broussard a pus într-adevăr cireașa pe tort. Dar Clujul mi se pare sezonul ăsta un adversar pe măsură, singurul care poate emite pretenții reale la titlu (alături de noi). Mașinăria lui Achim merge ca unsă, însă până în play-off mai avem. Sa auzim de bine și fără accidentări.

    cu 4 ani în urmă (26.01.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!