Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea, victorie clară pe terenul lui CSU Sibiu

CSM CSU Oradea, victorie clară pe terenul lui CSU Sibiu

CSU Sibiu a început meciul în formula Jordan, Stan, Cooper, Chatman și Philmore, în timp ce Oradea a început cu Richard, Fometescu, Broussard, Valeika și Zekovic.

Bihorenii au avut o apărare agresivă extrem de eficientă, în timp ce în atac au reușit să transforme destul de des din preajma panoului, având după 6 minute un avantaj neverosimil de 15 puncte (3-18). Randal Falker a semnat primul coș din acțiune pentru CSU Sibiu, cu 3:21 rămas de jucat din primul sfert, în timp ce Philmore și Torok, cu un coș de 3, l-au forțat pe Achim să ceară time-out la 11-18. Watson a răspuns după time-out cu un coș de 3, iar Cooper a marcat prin slam dunk. „Juniorii” Tohătan și Edi Petrescu și-au trecut și ei numele pe lista marcatorilor, iar după primele zece minute scorul era 18-23, după reușita de pe final a aceluiași Tohătan.

Richard a deschis sfertul second cu un coș de 3 puncte. Sibienii au reușit însă să oprească sângerarea din apărare, iar după o abatere de 24 de secunde a bihorenilor, Isaiah Philmore a apropiat gazdele la 4 puncte (24-28), cu 5:30 rămas de jucat din prima repriză. Watson și Markovic au răspuns însă prin două execuții dificile (24-32) și Dan Fleșeriu a cerut time-out. Reljic a dus Oradea la +10 (24-34), dar Cooper a reușit un and-one, după assist-ul lui Stewart. Broussard a reușit apoi o piruetă spectaculoasă (32-40), iar la pauză bihorenii intrau cu un avantaj de 10 puncte, scor 34-44.

CSU Sibiu a început extrem de slab și repriza secundă

Repriza secundă a început foarte bine pentru Oradea, cu un run de 11-2. Dan Fleșeriu a cerut time-out, după un dunk spectaculos marcat de Valeika. Randal Falker a fost cel care a spart gheața pentru sibieni (38-56). Cooper a reușit un coș de 3 puncte, cu care a adus Sibiul la 14 puncte (46-60). Reljic a stabilit scorul după 30 de minute, 48-62 pentru oaspeți. În ciuda eforturilor lui Philmore și Falker, Sibiul nu a reușit să ajungă la mai puțin de 13 puncte în ultimul sfert (53-66). Coșurile lui Petrescu și Fometescu au stabilit scorul final la 63-85 pentru oaspeți.

Kris Richard a reușit 17 puncte cu 4 pase decisive și 4 intercepții, Dragan Zekovic a adunat 15 puncte cu 7 recuperări, Broussard 13 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive și 4 intercepții iar Giordan Watson 12 puncte de pe bancă.  De partea cealaltă, Chris Cooper a marcat 18 puncte cu 5 recuperări, iar Randal Falker 10 puncte și 8 recuperări.

După această victorie, CSM CSU Oradea ajunge la 10 victorii și 2 înfrângeri, în timp ce CSU Sibiu coboară la 7-5.

Pentru sibieni urmează acum duelul de pe teren propriu, cu BCM U Pitești, în timp ce Oradea va juca acasă, cu SCM Timișoara.

*foto: Dragoș Dumitru / facebook BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Varza
    Hai ca daca e, poate ii mai batem la anul. Si pe Cluj la fel.
    Lasand gluma (amara) la o parte, modul in care pierdem doare cel mai tare. Ce bine ar fi daca s-ar putea disputa direct finala intre Cj si Oradea, dar din pacate va mai trebui sa suportam cel putin inca 2 "lectii de baschet" cu fiecare dintre cele doua.

    cu 4 ani în urmă (05.01.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!