Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea, victorie importantă în sala Trivale

CSM CSU Oradea, victorie importantă în sala Trivale

CSM CSU Oradea a reuşit o victorie importantă în sala Trivale. Bihorenii au trecut de BCM U Piteşti, scor 83-71, în etapa a patra din LNBM.

Gazdele au început meciul în formula Washington, Măciucă, Gajovic, Tasic şi Searcy, în timp ce Oradea a început cu Fometescu, Richard, Broussad, Zekovic, Valeika. Partidă a început sub semnul echilibrului, iar după dunkul lui Valeika tabela arata 10-8 pentru oaspeţi. Piteştenii au încheiat primul sfert cu un run de 11-4 şi intrau în avantaj cu 19-14. Campioana en-titre a început sfertul second cu un run de 15-2 cu Watson şi Markovic în prim plan (29-23). Szabolcs Santa a marcat opt puncta consecutive prin care a readus Pitestiul înapoi în joc. A răspuns Valeika şi Broussard cu un coş de 3 puncte (36-31). Gajovic a răspuns tot de la 3, iar Broussard a închis prima repriză, scor 38-34.

Sfertul trei a început tot cu Oradea la timonă partidei. Kris Richard a fost faultat de la 3 puncte, a transformat toate liberele şi a obţinut un avantaj de 10 puncte pentru clubul său, scor 47-37. Oradea a continuat să domine şi după dunkul lui Markovic scorul s-a dus la 53-40. Goran Gajovic a încheiat sfertul trei cu un and-one, iar Oradea intra în ultimul sfert cu 10 puncte avans, 62-52. Richard a marcat două coşuri consecutive şi Tudor Fometescu a înscris de la 3 puncte şi a dus scorul la 69-54. Gazdele partidei au încercat să revină în joc şi cu 4:32 rămas Goran Gajovic înscria de la 3 puncte (65-73). Broussard a răspuns cu un alt coş de la 3 puncte iar Markovic a asigurat victoria Oradiei cu un alt coş din spatele semicercului. Scor final 83-71 pentru Oradea, care obţine astfel victoria cu numărul 2 în acest sezon. BCM U Piteşti a coborât însă la 1-3.

Goran Gajovic a marcat 17 puncte şi a fost cel mai bun marcator al gazdelor, în timp ce Devin Searcy a înscris 15 puncte. De partea cealaltă, Aaron Broussard a fost cel mai bun marcator, cu 16 puncte, în timp ce Nikola Markovic a marcat 14, iar Arturas Valeika a reuşit un double-double cu 14 puncte şi 10 recuperări.

Etapa viitoare CSM CSU Oradea va juca pe teren propriu cu CSU Sibiu în timp ce BCM U Piteşti va juca în deplasare, pe terenul Stelei.

*foto: Roby Boros/ facebook CSM CSU Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!