Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F8. CSM CSU Oradea vs CSM Târgu Mureș, o confruntare care se anunță aprigă în sferturile cupei

F8. CSM CSU Oradea vs CSM Târgu Mureș, o confruntare care se anunță aprigă în sferturile cupei

Un alt sfert de finală care se anunță aprig este acela care le pune față în față pe CSM CSU Oradea și CSM Târgu Mureș. Cele două formații se întâlnesc joi, 15 februarie, cu începere de la ora 17:45 în Sala Horia Demian.

Pe hârtie, CSM CSU Oradea este echipa care pleacă cu prima șansă. Trupa antrenată de Cristian Achim este o specialistă în Cupa României, în special în a ajunge în ultimul act. CSM CSU Oradea a jucat șapte finale în istoria recentă a cupei, toate pierdute însă.

Dincolo, CSM Târgu Mureș este o echipă cu mulți jucători experimentați și care cunosc particularitățile baschetului românesc. Totuși nici printre aceștia nu se numără câștigători de Cupa României.

Pe poziția secundă în Liga Națională de Baschet Masculin, CSM CSU Oradea vine după o victorie în campionat, 98-87, pe teren propriu contra Coronei Brașov. Mureșenii se află pe cinci clasamentul din campionat, iar în ultimul joc disputat au pierdut cu scorul de 86-78, pe terenul lui Rapid București.

În prima fază a campionatului CSM CSU Oradea și CSM Târgu Mureș și-au împărțit victoriile, fiecare echipă a reușit să se impună în propriul fief. Astfel, bihorenii întâlnesc în sferturile cupei una dintre cele două echipe care au reușit să-i învingă pe plan intern în acest sezon, cealaltă fiind BC CSU Sibiu.

CSM CSU Oradea s-a calificat în Final 8-ul Cupei României din postura de lucky loser, după ce a pierdut cu U BT Cluj-Napoca, 87-67, iar mai apoi a câștigat la un scor rar întâlnit între echipe de același eșalon, 121-39 contra lui Dinamo București. CSM Târgu Mureș a obținut două victorii, 84-60 cu CSM Focșani, respectiv 82-80 cu CSM Galați.

Nu putem realiza un „head-to-head” cu cifrele celor două echipe din cupă, pentru că meciul cu Dinamo îi poziționează pe orădeni la multe capitole pe prima poziție. Astfel o să ne uităm puțin la statisticile din campionat.

CSM Târgu Mureș conduce ierarhia în LNBM la două capitole statistice, ambele referindu-se la procentajul aruncărilor, și anume cel al liberelor (79.1%) și cel a al aruncărilor de 3 puncte (40.0%). Mureșenii mai sunt în top 5 la pase decisive (17.9 pd/m) și eficiență (94.7/m). Tot la aceste capitole, CSM CSU Oradea este a doua cu 20.4 pase decisive/meci, respectiv 108.1 la eficiență. Băieții lui Cristian Achim mai sunt pe 2 la puncte marcate (87.7 p/m), procentajul aruncărilor libere (78.8%) și la procentajul aruncărilor de două puncte (58.8%).

Așadar și cifrele statistice ne indică că putem avea de un duel echilibrat în acest sfert de finală dintre CSM CSU Oradea și CSM Târgu Mureș.

Acest joc va putea fi urmărit în direct pe canalele Digi Sport, Prima Sport, dar și pe FRB TV.

foto: CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK - facebook

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Ma hazardez
    Sa spun ca probabil vom castiga cu o diferenta între 9 si 15 pct...

    cu 2 luni în urmă (13.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Mi-am revenit
      era cit pe ce sa pariez o diferenta de 60-70 puncte. A mai trecut ceva timp si jucatorii au mai obosit.
      Scuze, acum vad ca nu jucati cu Dinamo... in cazul asta meciul va fi ceva mai greu. Oare pina la ora meciului se va da ceva verdict in privinta lui Martinic ? Sau Cupa nu se pune ? Asa ca nu-i stres prin ferebeu !

      cu 2 luni în urmă (13.02.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @TitiAcs
      Hai că te-au auzit de la federație și l-au pus pe tușă pe Martinic fix înaintea meciului cu noi :)) Probabil se va dubla diferența de puncte față de cât a menționat Sebaș, dar nu se știe niciodată, vedem cât de aproape ajungem de 70 de puncte diferență :))
      Cel mai probabil ne-om întâlni în finală, unde o să ajungem la finala de cupă cu numărul 8 pierdută.

      cu 2 luni în urmă (14.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      nick name-ul
      spune ca ai fi optimist ! Asa ca de ce crezi ca o sa pierdeti finala ? Iara tristete, iara dezamagire, iara il trimiteti pe Achim la Cluj sau mai nou la Rimnicu0Vilcea ( adica acasa ). Nu mai bine nu ajungeti in finala ? : )))
      Sau, Doamne fereste...

      cu 2 luni în urmă (14.02.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @TitiAcs
      Ar trebui mai degrabă să îmi schimb nickname-ul în TheRealister, că optimist nu prea pot fi, cel puțin nu sezonul acesta. ;))
      De faza cu trimisul lui Achim trebuie să recunosc că și eu am avut anumite gânduri în acest sens, mai ales la cald după meciuri în care am jucat îngrozitor, eu zic că dacă în acest sezon nu se atinge target-ul de finală în LNBM s-ar putea să se întâmple schimbări pe banca tehnică după acest sezon... This is my take...
      Dacă o să ajungem în finalele cupei și ale ligii sigur nu va fi nimic nou în acest sens.

      cu 2 luni în urmă (14.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @
      Și atunci ? Cum este mai bine ? De fapt, întrebarea este : ce vă doriți? Trofee, finale sau Achim ?

      cu 2 luni în urmă (14.02.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @
      Trofee cât de multe, dar momentan e un vis îndepărtat. E o prăpastie prea mare între voi și restul lumii. Hai că poate în cupă, dacă prindeți o zi super mega extra proastă atunci sunt șanse, dar în campionat nici în cele mai fericite vise :)) Maxim un meci dacă câștigăm în serie și-s mulțumit.

      cu 2 luni în urmă (14.02.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!