Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea trimite finala LNBM în decisiv

CSM CSU Oradea trimite finala LNBM în decisiv

CSM CSU Oradea a trimis finala Ligii Naționale de Baschet Masculin în meci decisiv. Trupa antrenată de Cristian Achim a câștigat astăzi, 17 iunie, meciul 4 al finalei cu U BT Cluj-Napoca, scor 64-60. Partida a fost una echilibrată și decisă în ultimul minut, de Aaron Broussard, care a avut o reușită de senzație chiar la intrarea în ultimele 60 de secunde.

Oradea a fost la conducere aproape pe tot parcursul actului inaugural. Diferența nu a fost mai mare de două posesii pentru formația care avea nevoie de victorie pentru a trimite finala în meci decisiv. Donatas Tarolis și-a dus echipa în avantaj cu o reușită de la distanță, când mai erau 2 minute de joc din primul sfert. Broussard și Edwards au înscris doar câte o liberă, după care Markovic a înscris o triplă. Tot Tarolis a fost ultimul marcator al primelor 10 minute de joc și scorul era egal, 19-19.

Aaron Broussard a fost primul marcator la sfertului secund, după un minut scurs de pe tabelă. Santa a răspuns pentru clujeni. Broussard a mai punctat o dată iar apoi gazdele au profitat de un antisportiv al lui Santa iar Markovic și Valeika au dus scorul la 27-21, moment în care Silvă solicita timp de odihnă. Stipanovic a oprit run-ul orădenilor și a înscris două coșuri simple la rând. Broussard a mai lovit o dată dar nu a putut completa three-point-play-ul. Partea secundă a sfertului a aparținut gazdelor, care și-au creat cel mai mare avantaj din meci. Bobo Baciu a înscris cu un power dunk și scorul ajungea la 35-27. După un time-out, Richard a marcat o triplă, primele sale puncte în meci. Holt și Guzman au înscris de la linia de libere pentru echipele lor iar Justin Edwards avea să stabilească scorul pauzei cu un coș de la distanță, 37-35.

În startul reprizei secunde, U BT Cluj-Napoca intra rapid în penalizare, după doar 2 minute scurse de pe tabelă. Watson a înscris doar o liberă și Wright își ducea echipa în avantaj, în urma unui coș de la 3 puncte, 42-41. Green cu o triplă și Broussard cu două libere și-au reinstalat echipa la conducere. U BT a revenit la conducere, după coșuri marcat la rând de Richard și Edwards, când mai erau doar 2 minute din sfertul trei. Clujenii rămâneau în față, dar înaintea actului decisiv, diferența era minimă, 52-51.

Broussard a marcat o triplă după reluarea jocului. La celălalt panou Guzman a înscris după un mismatch cu Valeika. Markovic a ratat șansa de a completa un thrre-point-play. Clujenii au ratat două atacuri, după ce în prima fază Valeika la blocat pe Wright. Broussard a mai punctat o dată iar Clujul a cerut timp de odihnă la scorul de 58-54 pentru adversari. Patrick Richard a marcat la revenirea pe parchet, după care au urmat trei minute de secetă pe tabelă. Holt cu o aruncare contestată de trei puncte a fost cel care a deblocat scorul. Richard a marcat o triplă cu panoul și Clujul rămânea în meci. Broussard cu o acțiunea personală de senzație au dus scorul la 63-59 cu un minut rămas din meci. A fost lovitura care a decis meciul și CSM CSU Oradea s-a impus cu scorul de 64-60.

Aaron Broussard a fost omul meciului cu 16 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Stephen Holt a contribuit cu 11 puncte, 3 intercepții și o recuperare.

Patrick Richard a fost singurul clujean în double-digits cu 13 puncte, plus 4 recuperări și 2 pase decisive.

foto: Valentin Todea

15 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Bravooo
    Am trimis finala intr-un nesperat meci 5, asa cum e cel mai frumos! Echilibrat pana la urma duelul intre cele doua, cred ca cel mai echitabil era un meci 5, indiferent de invingatoare! U pleaca cu prima sansa avand terenul.

    cu 2 ani în urmă (18.06.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    CS Regulat = U!
    Play more with your heads! A zis Silvă la ședința de dinainte de începerea jocului 4 și ce a înțeles Stipanovic? A executat iarăși liberele în stil personal, a lovit mingea de propriul cap și a trimis-o pe lângă inel... Așa tacticieni, așa executanți! Propunem înființarea de către noua conducere a Federației a titlului onorific de consolare „Campioana Sezonului Regulat” sau CS Regulat mai pe scurt, titlu care se cuvine deja de câteva sezoane celor de la U! Iar acum, and now my friends, lets get ready to rumble! Venim la cluj, venim să luăm ce ne aparține, venim după titlul 4, venim să luăm coroana de campioni, venim să cucerim Cluj Napoca!

    cu 2 ani în urmă (18.06.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat meritat de Oradea. Felicitari.

    Clujul? ca de obicei:
    -si-a facut norma de 17 mingi pierdute
    -a avut mai multe recuperari dar nu a profitat de ele, a irosit si contraatacuri.
    -procentaj prost la aruncarile libere, asa putine cate au fost si acelea.
    -Stipanovici a fost dublat (ca si in meciul precedent de altfel) cu succes si Tarolis nu a compensat cu punctele necesare sub inel. Moment destul de prost pentru terminarea benzinei dar previzibil daca joci un sezon intreg la fel.
    -pana de idei in atac (sau lipsa de asumare?)
    -cum ziceam si intr-un alt comentariu, pana acum Edwards e noul Kromah.

    Urmeaza meciul de acasa. Nu cred ca are nimeni pretentia meciului 2 dar cu mai multa concentrare si idei se poate.
    Haide U!

    cu 2 ani în urmă (18.06.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Victorie meritata
    Banca lor este mai buna decat a noastra. Si au avut msi multa dorinta de victorie. La Cluj a facut treaba doar Petrica. Wright, speriat si fara intentie de cos, Guzman, posesia si greseala, Tarolis si Stipanovic ... storsi. Edwards nu stie cand sa patrunda, Santa necontrolat... prea putini jucatori cu joc multumitor ... sa speram ca la Cluj vor avea motivatie si vor fi mai multi jucatori in forma. E bine totusi ca mai vedem un meci.

    cu 2 ani în urmă (18.06.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea north.finder :

    Meci frumos
    sau mai bine zis, castigat frumos, prin concentrare, munca multa si joc de echipa. Parca au fost mai proaspeti oradenii, cred ca aici se vede oboseala acumulata de Cluj in meciurile cu Voluntari. Achim si-a pregatit bine tactica. Felicitari intregului staff oradean. Ca niciodata, azi, stafful Clujului s-a comportat, sa spunem civilizat. Au dat de inteles ca si-au invatat lectia si au facut eforturi pentru a nu mai primi tehnice.
    In rest... cel mai bun sa castige. Hai Oradea!

    cu 2 ani în urmă (18.06.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    hai cu suta la Cluj Napoca!
    E meciul 5, e final de sezon, noi creștem în formă, Clujul termină benzina, batem la Napoca, suntem campioni incontestabili, dăm restart la un nou sezon în Europa, suntem aur, suntem invincibili în România, suntem tari ca bronzul în Europa, creștem constant, avem echipă, avem valoare, clujenii au venit cu pupilele dilatate de groază la Oradea, știau că iau două bătăi, nu aveau curajul să le spună celor de acasă că vor fi tăvăliți. Mergem La Cluj Napoca să ne plătim datoria, mergem la Cluj să le dăm SUTA!

    cu 2 ani în urmă (18.06.2021)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Ca taci azi mai!
      Nu obosești cu astfel de comentarii? Cred ca îți ia ceva timp pana debitezi un comentariu de genul. Suta, foițe, Achim, vreo 2-3 personaje din basme, vaccinul, sala, deplasarea. Ești obositor stimate domn.

      cu 2 ani în urmă (18.06.2021)
    • bog8IC:

      @Malone Karl
      Stiu ca ti-ai atins scopul cand iti raspund la acest comentariu, dar asta e....
      Radem, glumim, ne mai enervam, dar totusi cand ajungem in penibil ar fi bine sa ne oprim. Iti citesc comentariile de o lunga perioada de timp. La unele m-am amuzat, la unele m-am enervat, dar azi depasesti orice limita. Mi-am facut cont special sa-ti spun ca esti un penibil!!!
      Hai sa facem un pariu! Castiga U campionatul, sezonul viitor nu-ti mai vedem comentariile pe acest site! Castiga CSM, te las pe tine sa alegi ce trebuie sa fac!
      Azi, CSM a fost mai buna, probabil si marti, daca nu erau ultimele 15 secunde, dar comentariile acestui user, pur si simplu sunt de o penibilitate si o prostie extraordinara.

      cu 2 ani în urmă (18.06.2021)
    Raspunde
  • uplifter :

    Cluj Oradea
    Meci decisiv cum sta bine între doua echipe bune.
    Ca să fiu sincer ma așteptăm să castigam al doilea meci de la Oradea, dar nu a fost asa. Oradea este o echipa buna, experimentata și omogena.
    În decisiv însă nici nu concep sa nu castigam. Tocmai eu, care am insistat tot sezonul ca nu avem cum sa nu castigam în sfârșit titlul. Plecând de la valoarea jucătorilor, evident.

    cu 2 ani în urmă (18.06.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Umbra lui Lulu se întoarce deformată
    Mă caută, indignați de neobrăzarea unui fan-U de pe aici, hoaverii mei din Andrei Mureșanu și Donath, ca să-mi zică: "Don Mailman nu-l băga-n seamă pe zăpăcit, e unu mic cu voce groasă care se crede Lulu și umblă vara prin Babeș cu un chibrit în colțul gurii. Nu-i băiat rău, dar i s-a urcat vara asta la cap!" La care le-am răspuns: "Îl știu eu, e doar un ceacanău..."

    cu 2 ani în urmă (18.06.2021)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      Lulu
      Lulu avea bun-simț...

      cu 2 ani în urmă (18.06.2021)
    • bog8IC:

      @Malone Karl
      Multumesc! Mai bine sa te compare "Don Mailman" cu Lulu (personaj, de altfel, foarte indragit in Cluj), decat sa-ti zica o buna parte din acest site ca esti obositor...
      Dar ce facem cu pariul? Vad ca nu vreti sa raspundeti la provocare. Ridic eu miza atunci. Dumneavoastra nu mai comentati un an pe site pentru U campioana, eu donez 2000 de lei pentru o cauza umanitara, daca CSM e campioana!! Daca sunteti suporter adevarat eu zic ca merita acest pariu!
      Si cu acest comentariu o sa pun si contul in pauza ;)

      cu 2 ani în urmă (18.06.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Finala
    Felicitări Oradea! Ați fost mai buni în meciul 4. Vă așteptăm la Cluj pentru meciul 5, după care sper să scriu: Felicitări Oradea, ați fost buni, dar noi am fost mai buni decât voi! Haide „U”!

    cu 2 ani în urmă (18.06.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Adio și n-am cuvinte!
    Ha-ha-ha, 2000 lei... pariu! Eu, poate nu știi pentru că nu aș fi adus aici vorba despre subiecte meschine de genul: bani, arbitri, caseta tehnică, etc, eu fac mai mult decât atât într-un an de comentarii (vorba lui Gică Popescu:"multe mii de euro"), așa că te refuz elegant. Și apropo: caseta tehnică o analizează autorul articolului, comentariile chibiților se orientează pe atmosferă, pe farmecul jocului. E ca în bancul ăla cu Ițic, Ștrul și cu ceretul de bani împrumut:"...vezi Banca aia? Am cu ea o înțelegere: ea nu face hamburger, eu nu dau împrumut bani!".

    cu 2 ani în urmă (18.06.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Einstein ,
    avea mare dreptate cand a zis, ca " doar doua lucruri sunt infinite : universul si prostia ; iar de cea din urma sunt foarte sigur ! " . Asa ca nu trebuie sa ne mire ca si aici prostia se regaseste cu nonsalanta ...

    cu 2 ani în urmă (18.06.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!