Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Focșani câștigă cu CSM Târgu Mureș și pornește cu dreptul în faza a doua a Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
03.02.2023

CSM Focșani câștigă cu CSM Târgu Mureș și pornește cu dreptul în faza a doua a Ligii Naționale

CSM Focșani a avut parte de un debut excelent în faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația lui Mihai Petruț a ajuns la un bilanț de 3-4 în grupa pentru locurile 11-18 după un succes cu scorul de 79-72 în fața celor de la CSM Târgu Mureș. Aceștia se situează la 4-3.

CSM Focșani: Kevin Johnson, Adika Peter-McNeilly, Pavle Reljic, Victor Legosin, Ionuț Berceanu

CSM Târgu Mureș: Goran Martinic, Jonathan Person, Goran Gajovic, Vladislav Solopa, Szabolcs Santa

Gazdele au început curajos partida, cu un run de 6-0 construit de Berceanu și Peter-McNeilly, dar întrerupt de liberele lui Gajovic. Berceanu a lovit din nou, urmat de Reljic care a dus scorul la 10-2, înainte ca Solopa să înscrie prima triplă a disputei. Peter-McNeilly a replicat prin același procedeu, iar Gajovic a continuat recitalul triplelor. Martinic a redus diferența la o singură posesie (13-10), cu un coș de la semi-distanță. Berceanu a dublat acest avans, înaintea unui run de 9-3 al mureșenilor care restabileau egalitatea. După primul sfert, scorul era 25-23, stabilit de coșurile de afară ale lui Reljic și Boloni.

Focșani a continuat evoluția foarte bună din spatele semicercului, iar Thomas a majorat diferența cu o astfel de reușită. Mathis a înscris pe pătrundere pentru oaspeți. Person și Lowrance au redus diferența la o singură posesie, iar coșul de la distanță al lui Boloni aducea pentru prima oară în avantaj formația lui George Trif (31-32). Vrâncenii au revenit în avantaj după o triplă a lui Peter-McNeilly. Swopshire a majorat diferența din interior. Person a replicat cu o triță, dar Person nu s-a lăsat mai prejos. Târgu Mureș reușea din nou să egaleze până la pauza mare, când tabela indica 43-43.

Gruparea oaspete a ieșit mai montată de la cabine și s-a instalat la conducere prin acțiunile transformate de Person și Santa. Peter-McNeilly și Reljic au fost cei care au restabilit egalitatea, înaintea liberelor lui Gajovic. Mureșul s-a dus din nou la patru puncte prin Santa. Din acel moment, ofensiva lui George Trif a picat la pământ și a reușit un singur punct în ultimele șase minute din sfertul trei. De cealaltă parte, elevii lui Mihai Petruț au putut conduce un run de 19-1 în finalul sfertului trei, la capătul căruia conduceau cu 66-52.

Actul decisiv a luat startul cu trei libere ale mureșenilor și trei minute de secetă ofensivă pentru gazde. Aceasta a fost oprită de un alley-oop transformat de Anikiienko. Person a înscris patru puncte la rând și a făcut ca diferența de pe tabelă să redevină de o singură cifră, înaintea coșului de la distanță marcat de Petrișor. Oaspeții au reintrat în meci datorită unui run condus de Mathis, Lowrance și Santa (73-67), oprit de o nouă triplă a lui Petrișor. Reljic le-a tăiat definitiv aripile adversarilor cu patru puncte la rând. În cele din urmă, CSM Focșani s-a impus cu 79-72.

Adika Peter-McNeilly a fost MVP-ul confruntării și a încheiat cu 28 de puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive. Pavle Reljic a înregistrat 15 puncte, 6 recuperări și 9 assist-uri. De partea cealaltă, Jonathan Person s-a remarcat cu 12 puncte, în timp ce Jakob Lowrance a fost în double-double (10 puncte, 11 recuperări). 

În etapa următoare, CSM Focșani va juca pe terenul celor de la CSM Petrolul Ploiești, pe când CSM Târgu Mureș se deplasează la București pentru disputa cu Laguna.

*foto: Facebook/CSM Focșani

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    norocosi
    jucatorii straini au stralucit, insa, Focsaniul a jucat la limita. romanii dorm pe ei

    cu 1 an în urmă (15.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!