Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Focșani câștigă și returul cu CSM Târgu Jiu din grupa 11-18

CSM Focșani câștigă și returul cu CSM Târgu Jiu din grupa 11-18

CSM Focșani s-a impus în duelul de acasă cu CSM Târgu Jiu în etapa a 25-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, în partida de vineri (31.03) scorul final fiind 75 la 59. Vrâncenii au făcut diferența pe parcursul reprizei secunde.

Focșani: Pavle Reljic, Kevin Johnson, Adika Peter-McNeilly, Victor Legosin, Ionuț Berceanu

Târgu Jiu: Anthony Durham, Dylan Frye, Shamiel Stevenson, Noam Weinberg, Andrei Gheorghe

Gorjenii au deschis mai bine partida și cu punctele Andrei Gheorghe mergeau la 2-9, Kevin Johnson reușind să înscrie din spatele arcului de cerc și reducea diferența la o singură posesie (7-9). La jumătatea primului parțial vrâncenii ratau o aruncare de la semi-distanță, apoi CSM Târgu Jiu nu putea să pună șase puncte între, pentru ca tripla lui Legosin să taie din handicap la 10-11. Oaspeții au prins o serie de coșuri consecutive și reușeau să meargă la 10-19, pe finalul sfertului de debut scorul fiind 14 la 19 pentru CSM Târgu Jiu.

Kottas era trimis la linia de fault după ce Legosin marca primele puncte din sfertul al doilea și apoi Johnson înscria din nou de la distanță, fiind urmat imediat de Troupe la 19-24. Focșani a egalat situația după o intercepție în jumătatea adversarilor și Kottas era găsit liber apoi în căciulă pentru 24-26, Johnson ducând gazdele în premieră în față la jumătatea acestui sfert. Gorjenii au revenit la conducere cu trei minute înaintea pauzei (28-30), Stevenson forțând gazdele să ceară time-out în momentul în care CSM Târgu Jiu era într-un run de 8-0 și la vestiare s-a intrat într-un final cu 32-34 în dreptul oaspeților.

Focșaniul a egalat în primă fază, apoi a trecut la conducere cu tripla lui Legosin (37-34), după care a venit un nou run pentru oaspeți, de 7-0 de data aceasta și Troupe făcea 37-41, pentru ca scorul să devină iar egal la patru minute de la debutul părții secunde. Reljic o readucea pe CSM Focșani la conducere și Johnson înscria cu sticla după un atac în viteză, la 46-41 venind un time-out pentru vizitatori, vrâncenii ratând o oportunitate să se ducă apoi la +9. Au urmat atacuri irosite în ambele tabere și la finalul acestui sfert al treilea CSM Focșani conducea cu 57 la 44.

Berceanu continua seria excelentă a gazdelor și diferența urca la 15 puncte, Brumant fiind cel care a oprit o perioadă de cinci minute fără coș de partea oaspeților, Weinberg scuturând apoi plasa de la distanță pentru 61-49. Swopshire răspundea cu două aruncări bune de afară și la jumătatea parțialului scorul devenea 67-51, până la final cei de la CSM Târgu Jiu neputând să vină la sub 10 puncte și CSM Focșani s-a impus cu 75 la 59, diferența maximă fiind de 23 de puncte.

Ambele o să evolueze în deplasare în ultima rundă a sezonului regulat, Focșaniul (6-7 bilanț) pe terenul celor de la CSM VSKC Miercurea Ciuc, iar Târgu Jiu (3-10) în fieful Lagunei Sharks.

Kevin Johnson a contribuit cu 20 de puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții la victoria gazdelor, Jordan Swopshire (16 puncte, 4 recuperări, 4/7 de la distanță) și Victor Legosin (15 puncte, 3/4 de afară) fiind următorii marcatori.

Singurii în double figures la puncte pentru CSM Târgu Jiu au fost Shamiel Stevenson (12) și Anthony Durham (10), în timp ce Noam Weinberg a fost aproape de double-double (8 puncte, 10 recuperări).

*foto: csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!